Rrethi i kuq në lëkurë
Kjo është një simptomë e sëmundjeve të ndryshme të lëkurës. Përcaktoni saktësisht se pse lëkura është njolla të kuqe u shfaq, shumë, shumë e vështirë, për shkak se me këtë funksion merr rreth 70 sëmundjet e lëkurës. Kjo është arsyeja pse diagnoza e saktë me siguri duhet të konsultoheni me një mjek. Për më tepër, vetëm një specialist me përvojë do të jetë pikërisht trajtimi që i përshtatet sëmundjen tuaj.
Njolla të kuqe në lëkurë mund të ketë lokalizimin shumë të ndryshme. Kjo përsëri varet nga ajo që sëmundja ishte shkaku i sëmundjes. Qarqet e ngjyrë të kuqe në lëkurë mund të gjendet edhe në lëkurë e kokës, duart dhe këmbët, trungu - në bark, mbrapa dhe anët. Por është e nevojshme të dinë dhe se kjo simptomë duhet të identifikojnë sa më shpejt që të jetë e mundur, dhe kur ajo është zbuluar me të gjitha mjetet të shihni një mjek për të kuptuar shkakun e këtij fenomeni i pashpjegueshëm.


Shkaqet e qarqeve të kuqe në lëkurëArsyet mund të jenë shumë të ndryshme. Ky mund të jetë ndonjë sëmundje lëkurë, të tilla si dermatit atopik, psoriasis, ekzema, ose liken. Por kjo nuk është vetëm një sëmundje e lëkurës duke shkaktuar rreth të kuq. Ky fenomen ndodh shpesh kur ethe të kuqe flakë, rubeola dhe fruthi. Kjo është arsyeja pse çdo prind duhet ta dinë se vonesa vizituar një mjek në prani të qarqeve të kuqe të fëmijës në lëkurë thjesht nuk mund. Nga kjo mund të varet në jetën e tij dhe shëndetin e vazhdueshme.

Një arsye tjetër për këtë fenomen - sëmundjeve alergjike, të tilla si urtikaria. Ky neyyazytsirnyy njeriu ndjen qarqet itchy dhe të kuqe në lëkurë në këtë mënyrë mund të rritet disa herë. Dhe si sëmundjeve alergjike në ditët e sotme janë shumë të zakonshme, dhe kjo është një fenomen. Si njolla të kuqe në lëkurë mund të shihet mjaft shpesh.
Trajtimi i qarqeve të kuqe në lëkurëTrajtimi do të varet se çfarë saktësisht ka shkaktuar sëmundjen. Në qoftë se kjo është një sëmundje e lëkurës, të tilla si ekzemë, pezmatim i lëkurës, ju duhet të jetë i sigurt për të marrë disa mjete të jashtme, të cilat do të përshkruhen nga mjeku juaj. Nëse shkaku i qarqeve në lëkurë e hepatitit viral, duhet të fillojë për të trajtuar sëmundje themelor, dhe në qoftë se ajo do të shërohet ose do të lëvizë nga akute në fazën kronike, simptomë e qarqeve të kuqe thjesht zhduket.

E pra, në qoftë se rrethi i kuq në lëkurë - pasojë e fruthit apo rubeolës, ka një trajtim specifik nuk ekziston, dhe rrethi i kuq në lëkurë vullnetin pas një përgjumje të sëmundjes.
Por në çdo rast kjo simptomë nuk duhet t'i trajtojnë veten. Kjo mund të dëmtojë veten dhe trupin tuaj vetëm.