Kruhet pa manifestime të jashtme


Nëse ju merrni një skuqje të lëkurës, spote ose blisters që kruar intensivisht, ka arsye për të kërkuar urgjentisht një dermatolog dhe të fillojnë terapinë. Por si për të diagnostikuar dhe për të eleminuar kruarje pa manifestime të jashtme, nëse ndonjë simptomat karakteristike mungojnë? Gjëja më e rëndësishme në këtë rast - për të përcaktuar shkakun e problemit.

Pse është atje ka manifestime të lëkurës itchy?Ka shumë faktorë që çojnë në shfaqjen e kësaj sëmundjeje:

 • dëmtim të mëlçisë (hepatiti, pengim tëmth, kanceri, cirroza, sclerosing kolangiti, inflamacion fshikëz e tëmthit);

 • dështim kronik renal;

 • sëmundjet hematologjike (anemia, limfoma, policitemia, leukemia, mastocitoza, mieloma, sëmundja Hodgkin);

 • Sëmundjet endokrine (diabet, hipo - dhe hyperthyroidism, sindromi carcinoid, hyperparathyroidism);

 • dermatomiositi;

 • ënjtje, zemra, abscesi i trurit;

 • Sëmundja e Sjogren;

 • skleroza e shumefishte;

 • tumor organeve të brendshme;

 • depresioni;

 • psikozë;

 • HIV;

 • parazitëve humbjen.


 • Gjithashtu kruarje mund të fillojnë si pasojë e shtatzënisë dhe personit të moshuar.

  Simptomat kruhet


  I vetmi kusht manifestimi i dukshëm përshkruar është ndjesi shpimi gjilpërash ngulët, djegie, ndjesi shpimi gjilpërash në lëkurë. Nuk ka zona të veçanta që qerren, sëmundje simptomat kruarje të këtij heneralyzovanы lëkurës - mbulojnë të gjithë sipërfaqen e epidermë mund të largohem për një kohë dhe të shërohen.
  Në varësi të shkakut që e ka shkaktuar patologjinë nga lloje të ndryshme të problemeve. Pra, simptomat e diabetit kruarje ngjajnë infeksionin parazitare sepse ndjenjë të pakëndshme ndjehet në zonën e anusit, mukozës së gojës, syve, organet gjenitale. Shpesh këto simptoma janë vetëm manifestime klinike të diabetit fazë të hershme.

  Simptomat e kruarje psychogenic dhe neurodermatitis ndryshme të lokalizuara - kruarje, zakonisht vetëm duart, qafën dhe zonën e gjoksit, më pak të përfshirë në sipërfaqen e procesit me flokë të kokës dhe fytyrës. Ky lloj kruarje mund të jetë lehtësisht terapi, por mjaft e rrezikshme, pasi që pacienti në gjendje të rëndë emocionale mund të shkaktojë një dëm.
  Në situata të tjera, problemi i pothuajse të manifestuar në mënyrë të barabartë në formë të shqetësimit të vazhdueshëm të gjithë lëkurë, shpesh - të dhimbshme, efekte të mëdha negative.

  Trajtimi duhet të jetë sistematike dhe të ndikojë në pamjen e shkaku rrënjë kruarje. Terapi simptomatike është i paefektshëm dhe i përkohshëm.