Kruhet në sëmundje të mëlçisë


Cholestasis - përçarje e sintezës dhe daljeve të biliare. Kjo gjendje patologjike që rezulton nga bllokim i kanalet biliare, të cilat mund të jenë të shkaktuara nga hepatitis, cirroza dhe sëmundje të tjera të mëlçisë. Simptomë kryesor i cholestasis konsiderohet kruarje.
Pse ka një kruarje?
Kruhet në sëmundje të mëlçisë gjithmonë lind nga fakti se të gjitha substancat që janë excreted në biliare, prapë në gjak. Ajo mund të shoqërohet pruryhynoznoy apo skuqje të lëkurës papular, kryesisht në pacientët me shuplaka itchy dhe këmbët. Por kruhet mund "befasoj" dhe pjesë të tjera të trupit. Tepër e rëndësishme për të shmangur edhe pamjen e kruarje të vogla, si ato të bëhen "portë" për infeksione të ndryshme dhe të shpëtoj nga ndjenjat e pakëndshme nuk do të të ndihmojë.


Cholestasis zgjat për disa javë? Ndryshimet janë trajtimi i kthyeshëm dhe i duhur do të ndihmojë në rivendosjen e shëndetit. Por në qoftë se ne e injorojmë kruarje të trupit në sëmundje të mëlçisë, procesi do të bëhet kronike dhe të pakthyeshëm. Vite më vonë, kjo do të çojë në fibrozë ose kesh.

Trajtimi i kruarje në sëmundje të mëlçisë


Sepse kruhet sëmundjet e mëlçisë e shkaktuar shumë kripëra biliare, kryesisht për të shpëtoj prej tyre. Varësisht nga shkaqet e cholestasis përcaktuar dhe kruarje Zgjidhja. Për shembull, ajo mund të jetë duke marrë drogë që i japin biliare në zorrë, duke mbrojtur të gjitha qelizat e acideve biliare dhe të stimulojë metabolizmin e tyre. Gjithashtu trajtimi kruar për të mëlçisë mund të kryhet me ndërhyrjen laparaskopike ose kirurgjikale. Këto procedura kanë për qëllim:


  • eliminimin e simptomave të cholestasis;

  • eliminimin e bllokuar "(tumoreve ose gurëve të tëmthit), parandalimin e rrymës normale të biliare;

  • Sistemi bile shërim.


  • Për të kruar për mëlçisë nuk shqetësojnë pacienti duhet të ndjekë një dietë. Pushteti duhet të jetë e plotë dhe të balancuar. Është e rëndësishme për të kufizuar konsumin e yndyrave shtazore (një ditë jo më shumë se 50 gram) ose krejtësisht të zëvendësojë ato me yndyrna vegjetale. Ne duhet të braktisin konsumin e pijeve të buta, lëngje, teas dhe hani ujin e pijshëm më të pastër.

    Për të reduktuar kruarje dhe për të ndihmuar me regjimin cholestasis me aftësi të kufizuara dhe aktivitete psiko-fizike. Pacienti duhet të jetë një ditë tjetër. Nëse pacienti merr barna të fuqishëm që ndikojnë në funksionin e mëlçisë, ju duhet të ndalojë marrjen e tyre.