Migrenë dhe dhimbje koke në njerëz


Sëmundja e keqe, e cila grekët e lashtë e quajtur fjalën e bukur "hemikraniya" (që do të thotë "gjysmë kokë") mund të bëjë ekzistencën e padurueshme e të drejtave. Migrenë me atmosferë teksti dhe përshkruar gjallërisht në librin e tij "Master dhe Margarita" Mikhail Bulgakov në imazhin e prokurorit kur Ponc Pilati, i cili tha: "Po, pa dyshim! Kjo është, përsëri, ajo është e pathyeshme, hemikraniya tmerrshme sëmundje në të cilën dhemb pivholovy. Prej saj nuk ka të holla, nuk ka shpëtim. Mundohuni të mos për të lëvizur kokën tuaj. " Migrenë dhe dhimbje koke në njerëz kjo do të jetë një çështje e ngutshme për sot rozyazyka me ju!


Në zemër të migrenë janë ndryshime toni i enëve të trurit që spazmuyutsya parë dhe pastaj të zgjeruar. Në kohën e zgjerimit ka një dhimbje koke. Migraines mund të jetë shkaktuar nga faktorë të ndryshëm. Nuk është një predispozicion lindur për migrenë. Por më së shumti provokatorë e migrenë mund të jenë të gjithë faktorët që ne ia atribuojnë të shprehive të këqija ose për shkelje të gjumit dhe syçeltësi. Për shembull, fle mangësi dhe të tepërta e saj. Të dyja mund të shkaktojnë migraines. Ndryshimi i presionit, të tilla si kur ngjitje në një aeroplan, zemërimi, frika, ankthi, luhatjet endokrine në femra. Disa ushqime (verë e kuqe, lloje të ndryshme të djathë) apo një dritë të ndritshme, zhurma mund të shkaktojnë sulme të sëmundjes.


Trajtimi i sulmeve migrenë universalisht të gjithë botën. Përdor drogë 2 grupe që zakonisht mbledh specialist mjekësor. Për të parë-line droga janë analgesics dhe droga antiemetic. Nëse ata nuk të ndihmojnë, përshkruesit rreshtin e dytë - tryptanы. Ata janë përdorur për të ndërprerë sulmet migrenë. Mbani në mend se ka një gjë të tillë si migrenë goditje. Disa pacientë në kulmin e sulmit migrenë mund të ndodhë goditje. Veçanërisht rrezik të lartë e migrenë goditje në gratë që vuajnë nga migrenë, tym dhe të kontraceptivëve oral. Gratë duhet të mbani mend këtë.


Profilaksia e migrenës përfshin edhe parandalimin jo farmakologjike dhe droga e rekomanduara në mënyrë që të zvogëlojë frekuencën e sulmeve migrenë. Tani ata janë të shumta. Disa prej tyre janë të lejuara në, tjetri jo. Çfarë droga të përshkruajnë, zgjidh një mjek. Një pacient duhet të eliminojnë më faktorët që provokojnë sulmeve migrenë. Disa pacientë kanë migrenë me atmosferë. Aura në greqisht do të thotë "meze". Kjo është një shenjë paralajmëruese e dhimbje koke migrenë. Para se pacienti dhimbje koke fillon të ndihen disa siklet, humbje e fushave vizuale apo Pamja e tyre linja me ngjyra të ndezura, vizion të dyfishtë, ndjenja e dobësisë në krah dhe / ose këmbën. Migrenë Aura zgjat më shumë se një orë. Pasi ajo fillon dhimbje koke, zakonisht e njëanshme, karakterin pulsating. Në mënyrë tipike, migrenë është e shoqëruar me të vjella të përsëritura.


Migrenë mund të jetë pa atmosferë, dmth pa paralajmërim. Kur intensiteti migrenë dhimbje të tilla që një person nuk është në gjendje të vazhdojë ndonjë aktivitet fizik. Kur dhimbje koke tensioni (ndryshe nga migrenë) njerëzit mund të vazhdojnë punën (aktivitet fizik) e tyre. Ai vuan nga dhimbje koke, por jo pa paaftësi. Më migrenë ndodh në gratë. Kjo sëmundje - fati i moshës së mesme. Me moshën, sulmet migrenë janë të rralla. Nëse migraines parë doli pas 50 vjetësh, kjo është shkak për shqyrtim serioz nga një mjek si ajo mund të jetë një tjetër shkaktar i sëmundjes: inflamacion i enëve të gjakut, sëmundjeve inflamatore, sëmundjet e shtyllës kurrizore, tumoret apo arsye të tjera.