Migrenë dhe Epilepsi


Migrenë (hemikraniya) - është një sëmundje e karakterizuar nga sulme të përsëritura të dhimbje koke, të lokalizuara vetëm në një gjysmë të trurit. Sëmundja më e zakonshme vërejtur tek gratë në moshën e pjekurisë, për shkak të një barrë të trashëguar.
Mekanizmi i dhimbje koke migrenë që lidhen me ndryshimet në tonin e enëve të gjakut. Dhimbje koke të shoqëruar nga fotofobi, nauze dhe vjellje, dhe ka skuqje ose zbehje të lëkurës, duart dhe këmbët e ftohta, dridhura dhe dobësi. Pacientët ankohen mjegullnajë në linjat pamje shikimit zigzag dhe ndez shkëlqen dhe vizion të reduktuar që ndodhin kur oftalmycheskoy migrenë. Në mpirje simptomatike hemikraniya dhe ndjesi shpimi gjilpërash ndodh në gjymtyrët, gjuhën dhe nganjëherë individuale. Kjo simptoma karakteristike e sëmundjeve organike të trurit (aneurysms vaskulare dhe tumoret).


Për trajtimin e migrenës përdorur mjete që normalizuar ton enëve të gjakut. Gjithashtu emëruar ilaç qetësues dhe fizioterapi.
Epilepsi quhet një sëmundje të trurit që është kronike. Kjo sëmundje ka një etiologji të ndryshme dhe është e karakterizuar nga kapjet korrente dhe ndryshimin gradual të personalitetit. Epilepsi është një sëmundje e zakonshme nervor dhe mendor.
Ka shumë arsye që kanë ndikuar në sëmundje, të tilla si dëmtim i trurit, tumoreve të trurit dhe cysticercosis. Atje krizat epileptike mund të ndahen në konfiskimet (që dalin nga stimujt e caktuar), simptomat (konfiskimet, në sëmundjet e ndryshme) dhe epilepsisë aktuale (si një sëmundje të veçantë).

Një simptoma të ngjashme sëmundje


Migrenë dhe epilepsi karakterizohet nga disa pathophysiological përbashkët dhe fotografitë klinike dhe të njëjtën qasje ndaj terapisë. Shkaqet migrenë dhe epilepsi është dy herë më pak se sa anasjelltas.
Kombinimi i këtyre sëmundjeve komplikon diagnozën dhe trajtimin. Sëmundjet shkaku pajtueshmërinë ndryshime të zakonshme pathophysiological që çojnë në SNQ (sistemit nervor qendror). Si rezultat i këtyre proceseve zvogëlon efektivitetin e trajtimit që ka proceseve patologjike në trup.

Këto karakteristika të patogjenezën e sëmundjeve dhe dallimet e tyre


Shumica e ekspertëve thonë se epilepsi dhe ndajnë migrenë shumë simptome dhe manifestimet, që kontribuon në pajtueshmërinë e tyre. Ngjashmëria e këtyre sëmundjeve është për konfiskimet, paraprirë nga atmosferë dhe prodroma në një, dhe në rastin e dytë. Megjithatë aura para një sulmi migrenë është specifike në natyrë dhe është e ndryshme nga epileptik. Visual hallucinations të ndodhë vetëm në migrenë. Mood ndryshon karakteristikë e të dy rastet që ndodhin gjatë prodromov.

Si rezultat i hulumtimit zbuloi se promovon konfiskimet migrenë, si dhe duke shkaktuar migrenë dhe epilepsi. Depresioneve mund të shkaktojë dhimbje koke, e cila përfundimisht të zhvillohet në një sëmundje më serioze. Hulumtuesit besojnë migrenë shoqëruar me atmosferë (ishemi cerebrale) është epilepsi shumë i ngadalshëm sekuestrimit. Dallimi i sulmit patologjike dhimbje koke, në këtë rast është mungesa e dëmtimit të indit të trurit dhe enëve të gjakut.

Myhrelepsyya ose "sulm hibrid"


Mes epilepsisë dhe migrenë janë të ndërlidhura ngushtë, siç shprehet në manifestimet e përgjithshme klinike:
Natyra konvulsiv;
Roli i faktorëve gjenetik në zhvillim;
Një numër i shenjave klinike që komplikojë diagnoza;
Prania e konfiskimeve epileptike gjatë një sulmi të migrenë;
Dhimbje koke shoqërues, të përzier dhe të vjella epilepsi;
Ndryshimet Electroencephalographic në migrenë;
Anticonvulsants efikasitet të lartë në migrenë.
Marrëdhënia e këtyre sëmundjeve është studiuar në drejtime të ndryshme, duke përfshirë biokimike, gjenetike, dhe qelizore hulumtimit nivelit neurohumoral. Studimi nuk ka zbuluar natyrën e Sëmundjet koncept të vetëm, por megjithatë ende në Neurologji myhrelepsyy dhe futi konceptin e "sulmeve hibride." Myhrelepsyya është migrenë, e cila vepron si një kapjet provokator. Kritere të qarta për sëmundje është prania e aurës migrenë dhe konfiskimit që ndodh brenda një ore pas saj.

Diagnoza diferenciale e migrenë dhe epilepsi:


Imazhi vizual - migrenë ka simptomat e mëposhtme: flashes e dritës apo spote zigzag bobovydnoy formë, shimmering ari apo ndezje shifrat e bardhë borë ngjyrë; epilepsi zverku: images gjallë shumëngjyrësh sferike;
Zhvillimi i simptomave - migraines zhvilluar fenomenet vizuale brenda 5-30 minuta, simptomat pozitive (shkëlqim dhe fotopsyy - fenomenet vizuale) Ndryshimi skotomoy (simptomat negative); epilepsi karakterizohet nga zhvillimi i shpejtë i simptomave dhe simptomat negative po mungon, këto shenja janë të shoqëruara shpesh me nauze dhe vjellje;

Kohëzgjatja e sulmeve - dhimbje koke - 60 minuta, epilepsi - 2-3 minuta;
Shpërndarja në horizont - për dhimbje koke pamjen tipike e imazhit në mes të, përhapjen përfundimisht në periferi, duke lënë Scott; Epilepsi është karakterizuar nga pamja e imazhit nuk është në periferi të përkohshme e cila është riprodhuar dhe të rritet lëvizin në drejtimin horizontal;
Dhimbje koke mëtejshme - dhimbje në migrenë formuar nga njëra anë brenda 5-20 minuta pas sulmit; dhimbje postyktalnыe në kokë lindin 3-15 minuta pas sulmit.

Marrëdhënia e këtyre sëmundjeve nuk është aktivitet aksidentale shkaku i parregullt është ndryshimet pathophysiological e trupit që të çojnë në rritjen e excitability e neuroneve në SNQ. Shoqëruar foto të ngjashme karakteristikat e mëposhtme: presioni paqëndrueshme, të vjella dhe të përzier, dhe çdo sëmundje karakterizohet nga sulmet.
Në praktikë ka një mungesë të diagnostikimit të kujdesit shëndetësor dhe trajtimin e dhimbje koke dhe epilepsi. Në shumicën e rasteve, simptomat pacientët pashprehur trajtohen në mënyrë të pavarur, duke marrë analgesics fuqishëm, duke rritur në këtë mënyrë sëmundjen.

Aspekte terapeutike dhe trajtim "myhrelepsyy"


Sëmundje e trurit dhe dhimbje koke kanë patogjenezën të përbashkët, duke sugjeruar mundësinë e qasjeve të ngjashme terapeutike për trajtimin e tyre. Sulmet, të përzier dhe të vjella, dhe dhimbje dhe presion të paqëndrueshme pavlefshme, përmes përdorimit të Anticonvulsants.
Mekanizma të përbashkëta patogjene dhe simptomat e sëmundjes së lejuar për të zhvilluar barna të veçanta që ushtrojnë një ndikim efektiv në proceset patologjike të trupit. Efektet e drogës që synojnë parandalimin e zhvillimit të depresionit cortical dhe konfiskimet. Ilaçe të reduktojnë ndjeshëm praninë e përgjigjeve jonormale autonome, përmirëson rrjedhën e gjakut në tru, rheology gjakut, metabolizmin e neuroneve. Këto fonde janë të tolerohet mirë dhe të përdoret si një goditje migrenë parandaluese.

Në kohën kur sulmi migrenë, i shoqëruar nga konfiskimet mund të ketë efekte të përshtatshme nga droga ilaçeve të përshkruara nga mjeku juaj si një mjet për lehtësimin e një sulm. Në këtë rast, nuk duhet të shtyj për më vonë, duke pritur për përmirësime, dhe duhet të telefononi menjëherë ambulancën. Devijimet e tilla janë tregues për hospitalizim në spitalin neurologjik ku kryhen plotësisht jashtë dhe testet e nevojshme diagnostikuese antyhypoksycheskaya terapisë që pengon zhvillimin e patologjive organike të trurit.

Kështu, mekanizmat e përgjithshme studimin e sëmundjeve dhe simptomat e tyre mund të zgjeruar kapacitetet dhe të hapë perspektiva të reja për trajtimin e tyre.