Antibiotikët për helmim


Në verën dhe vjeshtën shumë raste më të shpeshta të helmimit me ushqim. Le të shohim nëse do të marrë antibiotikë për helmim ose përdorimin më të mirë të drogave të tjera.

Përdorimi i antibiotikëve në helmimit me ushqimKur helmimi i trupit me substanca të dëmshme dhe toksina që janë të zhytur në gjak të nevojshme për të marrë masa emergjente. Për këtë qëllim sorbent që të ndihmojë në eliminimin e toksinave të dëmshme nga trupi. Gjithashtu:

 • A Lavage stomakut.

 • Cakto pijshëm tepruar.

 • Të vjella rënduese.


 • Sa për antibiotikët në helmim nga ushqimi, nuk ka përgjigje të qartë. Fakti që të zbulojë shkakun e vërtetë të helmimit, dhe për këtë arsye të përcaktojë nevojën për emërimin e këtyre barnave mund vetëm mjek i kualifikuar. Në fund të fundit, jo çdo helmim kërkon përdorimin e terapisë me antibiotikë, sidomos pasi që droga të tilla mund të dëmtojnë trupin dhe vetëm përkeqësohet gjendja e pacientit.
  Përdorimi Sayazytsilne i antibiotikëve në rastet e infeksioneve helmimeve dhe zorrëve mund të ndikojë negativisht në shëndetin dhe në mënyrë të konsiderueshme ndryshojnë pamjen e sëmundjes, dhe dobësojnë trupin. Në fakt, pas pranimit të tyre do të shkatërrohen jo vetëm bakteret e dëmshme, por edhe bakteret e dobishme. Kjo është arsyeja pse qëllimi i këtyre barnave është e justifikuar vetëm në raste ekstreme kur infeksioni që shkaktoi dehje, mund të zgjidhen vetëm me ndihmën e agjentëve antibacterial. Kjo duhet të bëjë një numër të testeve të nevojshme.

  Të cilat antibiotikët duhet të përdoren në rastet e helmimit?


  Një nga drogat më të efektshme për dehje është Levomitsetin. Megjithatë, ajo gjithashtu në mënyrë efektive shkatërron të gjitha Flora në zorrë. Prandaj nuk është e justifikuar gjithmonë pranimin e saj dhe i mirëpritur. Marrin antibiotikët të tilla si kjo, dhe Furadonyna dhe furazolidone mund të caktojë vetëm infektive sëmundjeve mjeku kur të marrë teste të caktuara. Kaq shumë pyetje që antibiotikët pini në helmim të mos dëmtojë trupin tuaj. Ka disa barna që kanë një efekt lokal dhe i atribuohen infeksionet e zorrëve të tyre natyrën e rëndë. Këto përfshijnë:


 • Эrsefuryl;

 • Ftalazol;

 • Nifuroxazide;

 • Cefixim.


 • Këto antibiotikët kanë toksicitet të ulët, nuk janë të zhytur në gjak dhe veprojnë drejtpërdrejt në zorrë vetë. Ato ndihmojnë për të luftuar bakteret që kanë dalë si rezultat i helmimit me ushqim. Nga rruga, droga të përshkruara ftalazol në akute nevojë edhe shtatzënë.