Aspirina është një droge për shumë qëllime


Aspirina është hapur 100 vjet më parë dhe gjatë kësaj kohe ka ndihmuar për të shpëtuar miliona pacientët e sëmundjeve të ndryshme, sidomos në lidhje me anije, dhe organet e tjera, të cilat janë përshkruar më poshtë.
Aspirina, drogës me dhunti të shumta dhe pasi u zbulua dhe u bë i njohur, ajo filloi të përdoret si anti-inflamator dhe analgjezik drogës, e përdorur edhe në sulm në zemër dhe madje mund të parandaluar ato.
Aktualisht, nuk ka prova se aspirina mund të përdoret për të trajtuar kancerin, ndryshimet neurologjike në tru që është parandalimi i plakjes së parakohshme.


Efektet e aspirina si agjent anti-kancer, është i bazuar në faktin se ajo zvogëlon sekretimin e enzimë, e cila është kryer nga qelizat e kancerit, e cila çon në një reduktim të kancerit.
Aspirina - drogës universale dhe mund të zvogëlojë prodhimin e prostaglandins, këto janë komponimet që janë përgjegjëse për reagimin e trupit për të lëndimit dhe infeksionit, këto kimikate rritjen e koagulimit të gjakut, të përmirësojë përgjigje imune në inflamacion, dhe për të reduktuar prodhimin e substancave që veprojnë në receptorët e ndjeshëm të dhimbje.

Aspirina parandalon mekanizmat që kanë për qëllim për të koagulimit të gjakut, kështu që duket si një profilaktik për të parandaluar goditje dhe sulme në zemër.
Ky medikament dhunti të shumta dhe kjo është efekt veçanërisht i mirë në enët e gjakut zvogëlon ndërmjetësues inflamatore të tilla si prostaglandins, hyaluronidase, bradikinines dhe histamine, prandaj fillon të ulet permeabilitetit vaskular dhe djersë.

Përveç aspirina mund të pengojnë sintezën e triphosphate adenosine, e cila në masë të madhe dëmton furnizimin me energji elektrike kur procesi inflamator dhe jep lëvizjen e leukociteve organit përflakur.

Megjithatë, aspirina është në gjendje për të ulur ënjtje në gjymtyrë inflamacion, duke treguar se efekti i tij në mekanizmin qendror të rregullimit, veçanërisht mbushje periferike.
Edhe aspirina mund të sjellë dëm, kur një person ka probleme në stomak, ai mund të fillojë gjakderdhje. Ajo gjithashtu mund të dëmtojë administrimin kronike, ajo mund të irritojë 12 duodenum dhe stomak, sidomos kur ka dyshime mbi ulcerat stomak dhe 12 Ulçera duodenale.
Përveç aspirina mund të shkaktojë dhimbje koke, tringëllimë duket dhe letargji dhe sleepiness edhe ndërsa duke marrë një pilulë.


Kjo është për shkak se ka njerëz të cilët tepër i ndjeshëm për aspirina, sidomos në oksid salicili dhe kjo është në rastin kur ajo lidhet me proteinat e gjakut, që është shkaku i dehjes rënda.
Ka pacientë që pas marrjes aspirinë mund të zhvilluar astmë dhe aspirina mund të zvogëlojë efikasitetin e drogës për të reduktuar presionin e gjakut.
Prandaj, para se të marrë aspirinë, ju duhet të konsultoheni me mjekun tuaj, dhe vetëm ai mund të jetë dozë e pranueshme. Aktualisht përdorur kryesisht aspirinë fëmijë, ajo nuk është më shumë se 100 mg në pritje është gjithashtu në dispozicion në meshë aspirina dhe aspirina është një udhë gastrointestinal dhe nuk irritojë stomak dhe murin e zorrëve dhe të hyn në gjak, dhe kryen të gjitha funksionet e tij.

Studimet kanë treguar se aspirina punon edhe në sëmundje të ndryshme të zemrës, ajo gjithashtu mund të parandalojë zhvillimin e sëmundjes së arteries koronare, kjo është për shkak se ajo parandalon trombocitet nga fërkimit së bashku.

Megjithatë, aspirina është aq e shkathët drogës mund të veprojë në përputhje me shkallën e ishemi, ku mungesat e gjakut kompensimit të jetë e mundur nëpërmjet të menjëhershme, anijet fqinje. Performanca e tij kjo mund të jetë për shkak të bllokimit apo ngjizur diferencë, e cila mund të çojë emboli dhe lëviz copa të ngjizur dhe të organeve vitale, duke çuar në infarkt cerebral apo zemër.

Prandaj, duke marrë aspirinë, trombocitet janë formuar, dhe kjo e bën të mundur për të shmangur goditje dhe sulm në zemër me 30% të rasteve. Aspirina duhet të merret si një masë parandaluese sidomos të moshuarit dhe ata që ishin goditje mini dhe probleme të tjera me sistemin kardiovaskular, ajo duhet të marrë dozën më të ulët për disa vjet.

Hetimi i mëtejshëm i rolit të aspirina për trupin e njeriut tregojnë se aspirina mund të reduktojë në mënyrë dramatike rrezikun e kancerit të gjirit. Kjo duhet të marrë të paktën dy pllaka aspirina në javë, por doza nuk duhet të kalojë 100 mg dhe kohëzgjatja e administratës duhet të jetë të paktën 7-10 vjet, rrezik 25% më të ulët të kancerit të gjirit.

Gjithashtu tregohet marrin aspirinë për kancerin e laring, leukimi, kanceri i mushkërive, kanceri pankreatik, dhe sidomos për të parandaluar Alzheimer si sëmundja shkakton çmenduri në kurriz të mill myelin e mbaresa nervore, duke rezultuar në shpërndajnë pulses dhe, rrjedhimisht, humbje kujtesës, çmenduri dhe simptoma të tjera të lidhura me shkeljen e trurit.

Aspirina është treguar edhe për Parkinson sëmundje, kataraktit dhe sëmundjeve të tjera, si dhe një drogë kundër pleqërisë. Megjithatë, nuk i japin aspirinë për fëmijët nën 13 vjet, pasi ndonjëherë mund të ketë komplikacione të rënda, të cilat janë të shprehura në të vjella, tumoret e trurit dhe humbja e vetëdijes, të cilat mund të çojë në rimëkëmbjen afatgjatë, dhe nganjëherë të vijë një dëm të tillë trurit që të çon në vdekja.

Aspirina duhet të fshehin nga fëmijët dhe të rriturit duhet të marrë atë pas konsultimit me doktorin tuaj.
Prandaj, ju duhet të ndjekin tendencën e trupit për trombozë, e cila luan një rol të rëndësishëm në sëmundjet e sistemit kardiovaskular dhe madje edhe aspirina drogës është universale, megjithatë, duhet të merren vetëm me këshillën e një doktori.