Shtojcave dietike për shëndetin e trupit të njeriut


Nuk është sekret se njeriu ushqimi modern nuk siguron kërkesën e saj të përditshme për vitamina, minerale dhe ndonjëherë edhe - ushqyesve. Ato produkte që kemi blerë në dyqane, edhe pse të shijshme, i shijshëm në pamje dhe kanë një aromë tërheqëse, megjithatë, nga vlera e tij ushqyese është shumë larg nga të përsosur. Kjo është arsyeja pse shoqëria kishte një nevojë për të plotësuar këtë mangësi, duke krijuar produkte që përmbajnë substanca ne kemi nevojë. Shtojcave Pra, ka dietë ose shtojcave dietike për shëndetin e trupit të njeriut!


Nuk është çudi, "vendlindja" e shtojcave ushqimore ishin Shtetet e Bashkuara - vendin që ballafaqohen së pari me një mungesë të substancave vitale në dietë. Megjithatë, përdorimi i tyre ka filluar shumë kohë para se koncepti ishte e keqe. Për shembull, famëkeq vaj peshku - një shtesë diete klasike, në vendin tonë ajo është përdorur si një shtesë të dobishme vitaminë për ushqimin e fëmijëve në gjysmën e parë të shekullit XX. Shtojcave dietë moderne mbi parimet e veprimit të ndahen në 3 grupe:

• Nutraceuticals, se shtojcave projektuar për të balancuar vlerën ushqyese të dietë (që përmban proteina të caktuara, yndyrna, aminoacidet, fibër, minerale, vitamina, etj)

• parapharmaceuticals: në këtë grup janë plotësuese ushqimore të cilat janë përdorur si ilaçe projektuar për të rritur imunitetin, adaptive dhe kapacitetin regjenerativ të trupit (komplekset bimore, TEAS bimor, kapsula, etj). Secili komponent i këtyre fondeve duhet të testohen tru-medpromom të dhe të miratohet për përdorim brenda vendit
• eubiotics përmbajnë mikroorganizma të gjalla dhe produkteve jashtëqitjet e tyre.

Nëse nutraceuticals, por me disa rezerva, mund të përdoret për njerëzit e shëndetshëm për të formuar një dietë të ekuilibruar, përdorimi parafarmatsevtykov dhe eubiotics duhet të kryhet vetëm me pëlqimin e mjeku dhe nën mbikëqyrjen e tij. Në fund të fundit, trupi, dobësuar nga sëmundja, çdo veprim mund të shërbejë si një kusht faktor uhudshayuschym, veçanërisht për shkak të substancave të fuqishëm biologjike.


Është e qartë se të mbushur mungesën e ushqyesve dhe substancave bioactive vetëm në rastin kur të paktën në terma të përgjithshme, ne e dimë saktësisht se çfarë ne jemi të humbur dhe sa shumë prej këtyre substancave është e mangët në pjesë të plotësuar. Megjithatë, shumica e njerëzve duke marrë shtojcave dietë jo vetëm që nuk reflektojnë për këto çështje, por shpesh jo të interesuar në aditivëve Përbërja, duke besuar shpërndarësi i tij në fjalë. Ndërkohë, jo të gjitha shtojcave dietike, ekzistojnë aktualisht në botë, mjekët tanë shqyrtuar dhe hetuar nuk janë të gjitha të lejuara për përdorim. Sepse në botë tani ka më shumë se 30.000 lloje të ndryshme të shtojcave dietike. Dhe kjo është shumë e vështirë për t'u kuptuar dhe aq shumë me të vërtetë të zgjedhin shtesë e duhur për ju. Por edhe në qoftë se ne supozojmë se të gjitha potions në kuti të ndritshme të bukura dhe kavanoza që janë të shpërndarë nëpër farmaci dhe me një rrjet të shpërndarësve - "rrethoresh" janë të lejuar të përdorin, mund të jetë i sigurt se ato përmbajnë një substancë të dobishme për ju dhe mungesa e ushqimit është plotësuar trupin tuaj?


Aktualisht, ekspertë të të ushqyerit e kanë treguar se njerëzit më të mëdhenj të përfitojnë të sjellë ushqimin e prodhuar në rajonin ku ai jeton. Ajo është shumë më e shëndetshme për të ngrënë mollë që u rrit në fshatin tuaj periferike se një kivi duzinë sjellë nga ana tjetër e planetit, për shkak se ajo është një mollë përmban shumë vitamina dhe minerale të nevojshme vetëm për ju. E njëjta situatë është vënë re shpesh në mesin e shtojcave dietike.
Sigurisht, në mesin e tyre ka mjaft disa që janë me të vërtetë të dobishme për trupin. Megjithatë, nuk është e pazakontë, dhe ata të cilët në të mirë a të padëmshme dhe në të keqe - apo edhe të përmbajë drogë toksike. Shpërndarësit që shesin shtesa shpesh nuk mund të them se çfarë pjesë e Bada shitur ato, as nuk tregojnë ndonjë dokument të besueshëm të konfirmuar rezultatin pozitiv provë në objektin rëndë shëndetësore.


Pas duke thënë "se edhe ruse, vdekja gjermanët" nuk ka ardhur nga askund dhe ilustron përvojë të pasur e të parëve, në praktikë, vazhdimisht ubezhdavshyhsya në të vërtetë të saj. Prandaj, shtojcave dietike duhet të merren vetëm nën mbikëqyrje mjekësore, pas ekzaminimit të kujdesshëm dhe përputhje me rekomandimet për dozimin dhe kohën e përdorimit. Edhe disa ushqime mund të jenë të rrezikshme për jetën ose shkaku i shëndetit të sëmurë në shumë sëmundje, aq më shumë ka të bëjë me aditivët biologjikisht aktive. Megjithatë, nëse rekomandimi është dhënë për përdorimin e specialist në mjekësi, dhe pritjen Bada kryer nën mbikëqyrjen e tij, dhe ai është përgjegjës për emërimin e tij mjeku juaj, por në këtë rast duhet bërë aditivëve të ushqimit mirëpritur. Edhe në lashta të Greqisë mjekët famshme e di se çdo substancë mund të jetë një ilaç, dhe mund të bëhet helm për pacientin, duke përfshirë ushqimin, të cilin ai ha çdo ditë. Prandaj, ne posedojnë pasuri të njohurive jashtëzakonisht më të madhe se atë që është e grekëve të lashtë, duhet të trajtohen me kujdes strukturën e ushqimit të tyre, dhe edhe më shumë - të barnave që janë duke u përpjekur për të përmirësuar shëndetin e tyre.


Vetëm sens të përbashkët, në vetëdijen e plotë të mekanizmave të ndikimit dhe kontrollit të vazhdueshëm mjekësor të ju japin besim në favor të ndonjë prej të propozuara ju shtojcave dietike. A nuk e besojnë fjalën për shpërndarësit të cilët nuk janë të gatshëm të marrin përgjegjësi për pasojat e shtojcave të tyre, gjithmonë të konsultoheni me mjekun tuaj - mënyra e vetme që ju mund të ruajtur dhe për të përmirësuar shëndetin e tyre përmes shtojcave dietike.