Hape sigurisë për trupin e njeriut


Dhimbje koke, temperaturë, hundë i lëngshëm kemi përdorur për të xhiruar një tabletë - pas një takim të rëndësishëm nesër, kopshti në mëngjes, një pushime shumëpritur. Pa drogë në ritmin e jetës moderne nuk është e arsyeshme. Është koha për të mësuar në lidhje me tableta gjithë të vërtetën. Çfarë është siguria e tabletave për trupin e njeriut?
Pas Luftës së Dytë Botërore, jetëgjatësia mesatare në vendet e zhvilluara është rritur ndjeshëm, dhe ju falënderoj për këtë ne kemi nevojë, duke përfshirë farmacistë. Për të lehtësuar fatin tonë të ndihmuar, sidomos antibiotikët dhe barnat për të luftuar diabetin dhe hipertensionin. Detyra kryesore e industrisë sot - për të fituar Sëmundjet më të zakonshme të kohës sonë. Këto përfshijnë kryesisht kancer, sëmundje koronare të zemrës, diabet, AIDS, sklerozë të shumëfishtë dhe të tjerët. Zhvillimi i barnave të reja çdo vit ton e dollarë. Një pjesë e barrës financiare të pacientëve, secili prej nesh mund të ndjehen krenar të jetë direkt të përfshirë në krijimin e drogës moderne. Edhe dëshira e marrë interes në paratë tona shkon?Pilula absolutisht i sigurt nuk ekziston: tregu përfshin vetëm ata që sjellin më shumë të mira sesa dëm. Problemi i Rusisë është që ne krahasim me vendet e zhvilluara listën më të madh të barnave që janë të shpërndahen pa një recetë. Busull në shfaqje fushë pakufishme për bashkëatdhetarët tanë është reklamat. Dhe kompanitë farmaceutike është në dijeni, shpenzimet për krijimin e njohur markë rreth një e katërta e të ardhurave të tyre. Fjalë të tilla si "bilancit acid-bazë" dhe "lactobacilli" Ne nuk zavchyly libër mësimi biologji dhe nga TV në pushimeve në mes të seri. Ky bagazh shumë njerëz duket se e mjaftueshme për të hyrë në një diskutim me mjekun tuaj, dhe nëse është e nevojshme të rregulluar emërimin e tij.

Pasojat e njeriut agresiv jo vetë ka studiuar, por përfundimet marrë zhgënjyese.

Sigurisht, përgjegjësia për rezultatin bie te mjeku, por jo pacienti nuk mund të dëmtojë rritjen leximit farmaceutike. Për më tepër, pyetje prodhuesi ka akumuluar shumë. Për shembull, ajo që përcakton efektivitetin e barnave? Kush e kontrollon cilësinë dhe sigurinë kontrolle? Së fundi, kur bën një ndryshim të tillë në çmimet? Për t'iu përgjigjur këtyre pyetjeve, të kuptuarit se si për të krijuar droga të reja për njerëzit. Për të filluar, ajo është e dobishme për të kuptuar se çfarë e bën çdo gjë e hidhur. Secili produkt përmban një ose më shumë substanca aktive drogës dhe një ose më shumë ndihmëse. Ish përfshijnë molekula të cilat ndikojnë në objektivin biologjike (zakonisht një qelizat e veçanta të trupit). Kjo molekulë ka nje efekt terapeutik, dhe që shkencëtarët shpikin tyre. Si pjesë e shumës kurimin e substancës aktive të drogës shpesh mikroskopike të vogla, kështu që t'i japë formë tabletash klasike duke përdorur komponente ndihmëse. Pllakat shell e mbron atë nga shkatërrimi lëng stomakut dhe shpesh përgjegjëse për shije të mirë, veçanërisht nëse ajo është për fëmijët. Qëllimi i farmakologjisë moderne - krijimi i drogës (ose më mirë - molekulave) duke pasur efikasitet maksimal terapeutik dhe efektet anësore minimale. Platforma për zhvillim janë zbulimet shkencore që sqarojnë mekanizmat e progresit dhe zhvillimit të një sëmundje.


Mesatarisht, nga fillimi i një molekule të ri për lirimin e drogës në farmaci counter është 10 vjet. Pse kaq gjatë? Para se në tregun e kompania e tij farmaceutike drogës duhet të regjistrohen atë. Në këtë aspekt, dallimi në mes të Rusisë dhe vendeve të tjera është minimal. Së pari, molekulat e reja janë dërguar në gjykimet paraklinike të kryera në kafshë. Kohëzgjatja e studimeve varet rrjedhën kohore prej një sëmundje të veçantë, shifrat mesatare - nga 3 muaj deri në një vit. Në gabim duhet të kthehen për të hap prapa dhe të fillojnë nga e para. Në këtë fazë të aplikuar për një patentë për të mbrojtur pronësinë intelektuale dhe për të marrë një monopol në prodhimin e drogës për sa më shumë si 20 vjet.


Tabletë parë testuar në një grup të njerëzve të shëndoshë, atëherë një rrethi të vogël të pacientëve dhe në fund në një popullsi më të madhe pacientit. Gjatë sekuencë testuese përveç dozës dhe medikamentit u studiuar "metabolizmin e barnave". Çdo gjë e hidhur - një kompleks kimik. Brenda trupit të njeriut, ajo i nënshtrohet një sërë ndryshimesh, që ndërveprojnë me produktet e jetës së tij. Për të mbajtur pronat e shërimit, ajo nuk duhet të transformohet përtej njohjes. Nëse provat klinike përfundoi me sukses, kompania ofron një dosje të dokumenteve për regjistrim në Ministrinë e Shëndetësisë. Ky organ vendos për lirimin e drogës në treg apo jo.


Disponueshmëria Në barnatore pilula me çmim të ndryshme, por efekti i njëjtë mund të shpjegohet lehtë. Të gjitha ilaçet janë të ndarë në dy grupe: Droga origjinale dhe TRACINGS tyre - generics. Së pari të gjithë botën dhe janë faza e detyrueshme të studimeve paraklinike dhe klinike. Kompanitë që prodhojnë drogë origjinale, derdh shuma të mëdha parash për të zhvilluar dhe testuar molekulave të reja. Për këtë arsye ata vënë një çmim të lartë. Prodhimi i dytë kërkon shumë më modeste koston, sepse generics janë më të lira në kohë. Megjithatë, përbërësit aktiv aktiv dhe këtu dhe atje njëjta. Sipas kësaj monitoron Shërbimin Federal për Mbikëqyrjen e Shëndetësisë dhe Zhvillimit Social. Ky organ kontrollon çdo seri e barnave që vijnë në treg, duke studiuar përbërjen me paketa të zgjedhur rastësisht të drogës në laboratorë të pavarur.