Përdorimi i barnave pa recetë


E vërteta e padiskutueshme, e cila është se përdorimi i drogës pa një recetë mund të dëmtojë jo vetëm shëndetin, por edhe vdekjeprurëse - e njohur pothuajse të gjithë pa përjashtim. Më shumë për t'u habitur që shumë njerëz nuk i japin rëndësinë e duhur për këtë fakt vetëm "propysuyuchy" një pilulë mezi ndjenjë të sëmurë. Krijuar se tendenca e njerëzve për të vetë-trajtimin buron nga injoranca e përgjithshëm të çështjeve konvencionale mjekësore. Përdorni droga nganjëherë merr një karakter keq që merren pa drogë recetë dërguar në botën tjetër mjaft shumë të njerëzve, me naivitet duke besuar se një qëndrim i tillë i pakujdesshëm për trupin e tyre vijnë nga duart.


Sigurisht, përdorimi i barnave që janë të përshkruara nga mjeku që mund të kuruar jo vetëm në kohë të vështira, por edhe të shpëtuar jetën, por i njëjti drogës merren pa recetë nga mjeku, mund të ketë plotësisht efektin e kundërt. Edhe duke marrë ilaç përshkruar nga mjekët duhet të jenë të kujdesshëm, mbidozë e shumë barnave mund të ketë një ndikim negativ. Kjo ndodh gjithashtu se droga edhe e përzgjedhura si duhet mjeku nuk janë të përshtatshme për çdo pacient, të gjithë të drejtë, individualisht tolerancës e komponenteve individuale që përbëjnë një mjekim të caktuar. Prandaj, ekspertët e përshkruajnë pilula dhe injeksione me kujdes maksimal për çdo pacient, veçanërisht në qoftë se ky person nuk duhet të merren me droga të ngjashme.


Çdo pafuqi, përkeqësimi i shëndetit, pasi duke marrë medikamente të caktuara, duke kërkuar anulimin e menjëhershëm të ankesës të fundit dhe urgjente për një specialist për këshilla. Vetëm një mjek mund të bëjë konkluzionet e duhura dhe për të gjetur një rrugëdalje nga kjo situatë, për shembull, të caktojë një medikament tjetër i parë është i ngjashëm në efektin e saj, por përmban përbërës të tjerë në përbërjen. Abuzimi i drogës, veçanërisht duke siguruar një efekt të fuqishëm në trup, shpesh barazohet me varësinë e drogës, me veprimin e tyre ata janë po aq të rrezikshme për shëndetin dhe jetën. Përveç kësaj, pothuajse të gjitha droga të papajtueshme me alkool, kur të kombinuara me drogë e tij shumë nuk janë efekti, e cila llogarit pacientin dhe mjekun e tij.


E megjithatë, edhe këto fakte të qarta nuk do të ndalemi shumë njerëz të cilët përdoren për të pirë ca grushte pilula në çdo rast "relevante". Rezultati është se njerëzit në zhvillimin e tillë një varësisë patologjike të drogës? Ekspertët që studiojnë çështjen, sugjerojnë disa faktorë që kontribuojnë për faktin se shumë njerëz zhvillojnë abuzimit Mania drogë, këtu janë disa prej tyre.

1. Disponueshmëria e ilaçeve. Sot, shumë droga janë një produkt normale, e cila është shpallur gjerësisht në media dhe është lehtë i kapshëm në shitje. Natyrisht, ndikimi më i fuqishëm i drogës specifike në dispozicion mbi counter vetëm me recetë, por në praktikë kjo gjendje shpesh shkelen. Përveç kësaj, helm mjaft lehtë dhe ato barna që konsiderohen të jenë normale dhe plotësisht të sigurt.


2. Vetë. Shumica dërrmuese e njerëzve pothuajse kurrë nuk shkoni te mjeku nëse vëreni sëmundje e lehtë. Në të vërtetë, shumë prej nesh potaschytsya klinikë në qoftë se një dhimbje koke, ethe ose pak postrilyuye në shpinë? Është shumë më e lehtë për të pirë një tabletë të kokës, namazatysya krem ​​analgjezik etj Por pak njerëz mendojnë se dhimbje koke zakonshme që papritmas u bë e ngacmojnë çdo natë mund të jetë një simptomë e një sëmundje të rrezikshme, dhe "dhimbje mesi" në pjesën e prapme të aftë për të sinjalizuar se problemi fillon me shpinë. Mbytja ilaçe dhimbje nuk emërohen mjekun, personi hyn në rrugën e rrezikshme të vetë-ilaçe, të cilat mund të çojë në probleme serioze në të ardhmen.


3. injoranca përgjithshëm në çështjet e mjekësisë. Shumica e atyre që përdoren për të gëlltitni ca grushte pilula për një arsye, në vend të mëngjes, jo të vetëdijshëm se në këtë mënyrë prishjen veten, duke shkatërruar florën brenda trupit, goditi organet e brendshme, duke ndërprerë funksionimin e tyre normal. Përveç kësaj, shumë njerëz e dinë se duke marrë drogë të caktuara të vazhdueshme pa ndonjë arsye, ato reduktojnë efektin e praktikisht zero, shumë droga të humbasin pronat e tyre, pasi trupi merr përdorur për ta. Faktori i fundit zakonisht çon shumë të përdorë droga të forta.


4. Varësia psikologjike. Nëse një person e konsideron të nevojshme për çdo ditë për të marrë ndonjë ilaç nuk përshkruara nga mjeku, e sheh këtë nevojë nuk janë në gjendje të kalojnë një ditë të vetme, të mos "zakynutysya" pilula, është e mundur të flitet për të si një e varur. Sigurisht, kjo nuk mund të quhet një varësia e drogës, por në shumë aspekte të dy rastet janë të ngjashme dhe shpesh pa ndihmën e një psikologu për të hequr qafe e këtij mania nuk është e mundur.

Droga e saktë e përdorimit - që do të thotë në mënyrë të qartë të ndiqni të gjitha udhëzimet e mjekut, edhe kur përvojat e jetës tuaj apo rekomandimeve fqinjët nuk janë dakord me mendimin e ekspertit. Në raste ekstreme, në qoftë se ju mendoni se ju nuk do të shkruar se si duhet të zbatohet për një mjek të të njëjtit specialitet për sqarim dhe ndihmë. Duke filluar në mënyrë arbitrare të marrë medikamente, duke ndryshuar regjim, duke zëvendësuar tableta me ilaçe të tjera, pacienti heq përgjegjësinë e mjekut, redukton trajtimin yyazytsirnist duhur dhe shërim të plotë.