Lëng grejpfruti rrit efektet e terapisë kundër kancerit


Sipas një studimi të vogël që përfshinte 25 pacientë me forma të zakonshme të tumoreve solide për të cilat nuk ka trajtim efektiv, lëng grejpfruti rrit efektet e drogës kimioterapia Rapamytsyna.
Pacientët mori 15 - 35mh drogës si një zgjidhje një herë në javë. Pas javës së parë të trajtimit të pinin një gotë me lëng grejpfrut menjëherë pas administratës së dytë, atëherë - çdo ditë gjatë gjithë javës.
Pas një kursi të kimioterapia në 7 pacientë (28%) u vu re procesit të stabilizimit me pak ose aspak rritjen e tumorit. Në një burrë vërejtur efekt të pjesshëm, tumori ulur me 30%, dhe një vit pas fillimit të studimit, ai ndihet i gjallë dhe të kënaqshme.


Më shumë se gjysma e pacientëve përjetuar efektet anësore të kimioterapia: rritjen e sheqerit në gjak, diarre, leukopenia dhe dobësi e përgjithshme.
Rezultatet e studimit të planifikuar për të raportuar të hënën në konventën vjetore të Shoqatës Amerikane të Kancerit Kërkimit në Denver.
Për shumë vite, mjekët kanë paralajmëruar pacientët që grejpfrut lëng mund të ndërhyjë me enzimet e përfshira në thyerjen dhe sekretim i barnave të caktuara.
"Lëng qitros mund të rrisë 3-5 herë përqendrimin e barnave të caktuara në gjak. Ajo ka qenë gjithmonë e rrezikshme. Ne do të doja të shihja një ndikim në efikasitetin e shprehur si Rapamytsyna, një droge të re që përdoret për të trajtuar kancerin ", - tha Dr Ezra Cohen, një oncologist specialist në Universitetin e Çikagos Medical Center.


Rapamytsyn, i quajtur Syrolymus u sintetizuar si ymmunosupressora për të parandaluar refuzimin në pacientët pas transplantimit të veshkave. Ai vendosi të përdorë si një droge anticancer, si ajo ndikon në rrugët biokimike që rregullojnë angiogenesis (formimi i enëve të reja të gjakut në tumor), e cila është e nevojshme për rritjen e tumorit. Megjithatë, më pak se 15% të drogës është i zhytur në trup kur të marrë atë në formë të pilulës.
Sipas shkencëtarëve, lëng grejpfrut përmban një substancë të quajtur Furanokoumaryn që redukton prishjen Rapamytsyna dhe rrit përqendrimin e saj në gjak 3-4 herë, që do të thotë se më shumë i drogës arrin tumor.