Përgatitja tharje dhe ruajtjen bimëve


Efekti terapeutik i bimëve më efektive se sa të ruajtura plotësisht përbërësit natyral aktiv. Në mënyrë që të marrë përfitime maksimale terapeutike, ju duhet të duhet të mbledhin dhe të prokurojë bimë medicinale. Përgatitja tharje dhe ruajtjen e bimëve varet vetëm nga njerëz të cilët janë të angazhuar. Mbledhësit e bimëve medicinale të ketë një qasje të përgjegjshme ndaj kësaj çështjeje.
Bimët mjekësore dhe pjesët e tyre: rrënjët, rizomat, rrjedh, gjethe dhe lule mund të korrur vetëm në zonën e pandotur, ekologjikisht të pastër, larg nga fabrika, rrugë, tokë dhe akumulimeve të tjera të mbeturinave. Nuk është e rekomanduar për të mbledhur barëra që rriten pranë objekteve blegtorale në skajet e fushave ku kimikateve të aplikueshme dhe plehrave kimike.Kur bimët mbledhjen e bimëve të përzgjedhura nuk janë të prekur nga sëmundja dhe vlera vredytelyamy.Bolshoe gjatë fazës së prokurimit ka bimësi dhe kohë. Në herbalists lashtë filluar grumbullimin e bimëve gjersa lulëzuar e tyre të bollshme. Në ditët e sotme ditën preferencë në një mot të thatë, kur bimët kanë kohë të thahet nga shiu dhe vesa. Herbs mbledhur lagur pas shiut, duke ndryshuar ngjyrën e tyre. Ajo është e mirë për të filluar barëra korrje nga 8 në 9 am dhe 16-17 orë. Nëse përgatit rrënjët, ata në vend të ofrojnë më të mirë gjatë ose pas shiut. Më të mirë të angazhohen në bimëve korrje, një kohë të caktuar, nga çdo bimë individualisht. Nëse thuhet se një bimë e veçantë duhet të mblidhen gjatë lulëzuar, kështu që në këtë pikë ai akumuluar të gjitha substancat e nevojshme aktive.


Në pranverën e hershme, pasi shkrihet borë, pemët kur fillon rrjedha llogore, të mbledhur buds fryrë, thupër, plep, pishë, rrush pa fara e zezë. Në të njëjtën kohë dhe të mbledhë leh e pemëve, ajo ndahet lehtë nga trungu dhe rikthen rritjen e saj. Tharë leh në papafingo, në një zonë të ventiluar mirë, hedhjen atë veç e veç pa kombinuar me njëri-tjetrin, që të ndalojë nga myk.

Lë duhet të mblidhen gjatë bimë nis të lulëzojë ose të parakohshme lulëzuar. Në mot të nxehtë nuk duhet të mbledhin gjethe, në mënyrë që ata tharë. Tharje lë mbajtura në ajër.


Videos - një përzierje e gjethe dhe lule janë korrur në lulëzim të hershme. Bimë vjetore korrur tërësisht.
Lule dhe inflorescences korrur me dorë. Kone obskubuyut dhe shpuploj.
Frutat dhe fara janë korrur kur plotësisht të pjekur. Kalb dëmtuar fruta dhe fillestar nuk mund të mbledhin. Farërat ajrit të thata, dhe fruta - për furrat e zjarrit.

Rrënjët, rizomat, tubers, bulbs janë korrur gjatë vdekjes e plotë të pjesëve ajrore, vjeshtë apo pranverë, ndërsa centrali nuk është rozpustylosya. Dig ata duhet të jenë shumë të kujdesshëm për të mos dëmtojë bimore. Rrënjët pastrohen menjëherë nga toka, u la nën ujë, prerje të madhe drejtimin në disa pjesë.


Gjatë tharje jashtë, ju duhet të bëni të sigurtë që rrezet e diellit direkte nuk bie në bimë dhe në çdo rast ata nuk laget, sepse atëherë bimore fillon të nxihem dhe i mërzitur, dhe humbet të gjitha cilësitë e tij të dobishme.
Çdo lloj i materialit duhet të jetë tharë veç e veç. 2 herë në ditë për ta kthyer lëndën e parë.

Ruajtja e bimë medicinale është kryer thatë zonë, të pastër ventiluar mirë që nuk është i ekspozuar ndaj diellit direkt dhe i mbrojtur nga brejtësve të ndryshëm. Herbs Эfyrnomaslenychnыe ruhen në një enë të mbyllur, dhe pjesa tjetër - në qese kanavacë. Çdo ilaç bimor është ruajtur veçmas.

Bimët e listuara në Librin e Kuq, e ndaluar për të mbledhur.

Në vitet e fundit, shumë vende filluan të kultivojnë bimët medicinale më të zakonshme. Një rritje në tokë private mbush kit shtëpi.