Mjetet e mbrojtjes gjatë marrëdhënieve seksuale


Imagjinoni kthimit nga turistik, njeriu tërhequr menjëherë për urolog, gjinekologu ose veneriane sëmundjet. Çfarë do të thotë kjo? Atë që ai e zuri gjumi siç duhet. Pushime kaq shumë kohë në vendpushimin vetëm planifikon të avancojë mbrojtjen e blerjes gjatë marrëdhënieve seksuale.
Ajo do të duket se secili prej nesh e di se rastësishëm infeksionet shkaktojnë seksi dhe sëmundjeve të transmetueshme seksualisht. Megjithatë, njerëz të rastit, njerëzit flisnin për atë shumë vonë, ende shumë. Në të vërtetë, ajo që kanë mbrojtje kur gjaku vlon në vena, dhe lotët zgjedhur rrobat duhet të mendojnë rreth tyre paraprakisht. Unë gjithmonë kanë në dorë. Ju mund të blejnë ato në farmaci, një dyqan specialiteti, dhe më mirë të bëjë atë para udhëtimit në vendpushimin, si çmimi i mbrojtjes në një qytet të huaj mund të papëlqyeshme papritur, për më tepër, ato mund të jenë të një cilësie të ulët.Çfarë duhet të zgjedh?
Mjetet më të besueshme të mbrojtjes - kondom. Përdorimi i tyre gjatë marrëdhënieve seksuale lejon për të mbrojtur veten nga shtatzënia e padëshiruar dhe sëmundjet e transmetuara seksualisht. Besueshmëria e prezervativëve afër 100% -noy. Në mënyrë tipike, ata janë bërë të latex natyrore në Azinë Jug-Lindore - Malajzi, Indonezi, Kore, Vietnam, Kinë dhe Indi. Dhe edhe në qoftë se ju keni blerë një prezervativ është titulli i një shteti evropian, kjo nuk do të thotë se ajo është bërë në Evropë. Shumë prodhues evropianë kanë fabrika në Azi apo blerë ato kondom.


Sot në raftet ju mund të gjeni një përzgjedhje të gjerë të produkteve. Sigurisht, është më mirë të besimit të njohur dhe jo prodhues të besueshme të jenë të pakënaqur ndjenjat varfërisë papritura dhe siklet. Blerja e një prezervativ duhet të bëni të sigurtë që kjo është vërtetuar. Por, para se duke e përdorur atë së paku shkurtimisht inspektimin e saj. Mos përdorni kondom me crumpled, të dëmtuara ose rrjedh paketa individuale dhe të kontrolloni se ata nuk ishin të ngjitet apo i brishtë. Ju duhet të dini se cilësia e këtyre produkteve huyazykah shumë më keq në kundërshtim me kushtet e magazinimit, si armiqtë e tyre kryesore janë rrezet e diellit, temperaturë të lartë dhe të reagojnë me substancë latex tilla si nafta.


"pro" prezervativët:
• Prevalenca dhe aksesit;
• besueshmëria;
• Lehtë për t'u përdorur;
• Çmimi relativisht i ulët;
• Mbrojtja kundër disa infeksioneve seksualisht të transmetueshme dhe nga sëmundjet seksualisht të transmetueshme;
• Nuk ka kufizime të përdorimit;
• Mungesa e efekteve anësore.

"Cons" e mbrojtjes:
• mundësia e shqetësimit psikologjik gjatë përdorimit;
• zvogëlojë ndjenjat;
• mbrojtja e pamjaftueshme e besueshme kundër shtatzënisë së padëshiruar në krahasim me kontraceptivëve intrauterine dhe me gojë.

Një tjetër metodë e mbrojtjes gjatë marrëdhënieve seksuale - spermicidi, shkumë vaginale se qirinj, krem ​​dhe tableta. Aktualisht, rrjeti farmaci ofron një gamë të gjerë të mjeteve të tilla. Një nga më të popullarizuara në mesin e tyre - Pharmatex. Vjen në formën e krem, supozitore vaginale, tableta dhe tamponin.
Baza e përgatitjes është klorid benzalkonium. Ajo shkatërron membranat e spermës dhe patogjenëve, dhe për këtë arsye të aftë për të mbrojtur kundër disa sëmundjeve të transmetueshme seksualisht. Në aplikimin dëme Pharmatex mukoza vaginale ndodh. Një i vdekur si pasojë e këtij mjet spermës pengon promovimin "vëllezërit", që ruhet lëvizshmëri. Megjithatë, jo me këto pengesa ishin sperma depërtojnë thickened dhe të bëni nën ndikimin e mukusit të drogës, i cili është në hapjen e jashtme të mitrës.


Si të përdorni spermicide?
• Qirinj duhet të lirohet nga përfundon para raportit seksual dhe të hyjë në vaginë. Ajo shpejt shkrihet murin vaginal mbulojnë shtresë mbrojtëse.
• Shkruani qiri duhet jo më herët se një orë dhe jo më vonë se 15 minuta para marrëdhënies seksuale. Kur marrëdhënie shumëfishta mund të administrohet në mënyrë të njëpasnjëshme disa qirinj në intervale të një orë.
• Pas përdorimit Pharmatex nuk spryntsyuvatysya nevojshme.
• Përdorni medikamente rekomanduar së bashku me metoda të tjera kontraceptive.

• Krem futet në vaginë duke përdorur aplikues të paktën 3 minuta para raportit seksual.
• Pllakat duhet së pari të njomet me ujë dhe të vënë në vaginë 10 minuta para se të kontaktit.
• tamponin gjatë marrëdhënieve seksuale janë futur në vaginë të thellë të mjaftueshme për të qafës së mitrës. Ky ilaç mund të lihen në vaginë jo më shumë se brenda natës. Që tamponin futur nuk mund të notosh dhe të marrë një dush.
• Efekti i drogës ka për qëllim për një derdhje. Marrëdhëniet përsëritet kërkon krem ​​shtesë të dhëna, suppositories ose tableta. Në tampona që aplikojnë kjo nuk është e nevojshme.

• Kur përdorni droga nuk mund të larë me sapun, sepse ajo i jep efektin e përbërësve aktiv. Dikush mund të ujitur vetëm organet gjenitale me ujë për disa orë para ose disa orë pas raportit seksual.

Ju duhet të dini se:
• Përdorni Pharmatex drogës nuk mund në inflamacion akut e organe gjenitale të brendshme apo të jashtme të grave dhe burrave.
• Compatible me të drogës futur në vaginë drogës mund të shkaktojë punën e paparashikueshme. Prandaj, përjashton përdorimin Pharmatex, për shembull, ujitje Permanganat kalium dhe mjete të tjera.


"Plus" e kësaj metode të mbrojtjes:
• Lehtë për t'u përdorur;
• Çmimi relativisht i ulët;
• mbrojtja nga sëmundjet seksualisht të transmetueshme;
• Mundësia e përdorimit në laktacionit dhe në periudhën e premenopausal;
• Mungesa e efekteve anësore.

"Metoda e Minus":
• Shkatërrimi i sapunit;
• mbrojtja e pamjaftueshme e besueshme kundër shtatzënisë së padëshiruar në krahasim me kontraceptivëve intrauterine dhe me gojë.