Kontraceptive për trupin e femrës


Shumica e kontracepsionit, të tilla si kondom, spermicide, tableta dhe pilula hormonale, janë të njohur mirë. Unë do të doja të flas për mjetet moderne që japin efekt të lartë me efekte anësore minimale. Le të flasim në lidhje me artikullin kontraceptive për organizmin femëror.
Unazë hormonal
Ky është një sistem i membranave me doza të ulëta të hormoneve që janë lëshuar gradualisht, duke krijuar nivele të qëndrueshme të hormoneve. Efekti kontraceptiv - 99%, ndërsa unaza nuk ndikon peshën e trupit dhe nuk shkakton efekte anësore. Një grua mund të hyjë në ring në vaginë (ose hequr) veten. Zakonisht ajo është lënë për 3 javë, pastaj të hiqet për një javë për të lejuar menstruacioneve ndodhin. Pastaj futur unazë të re. Organizëm unazë femër nuk shkakton siklet, duke përfshirë jo parandaluar jetën intime. Nëse unaza ra nga vagina, ajo duhet të lahet në ujë të rrjedhshëm dhe të vënë përsëri për 3 orë. Kur duke përdorur një hormonale gra rrjet mbi 35 nuk mund të pi duhan.Ngulit
Implantet hormonale janë shumë efektive dhe të qëndrueshme, duke mbrojtur në mënyrë të besueshme trupin e një gruaje nga shtatzënia e padëshiruar për 3 vjet. Kjo pajisje përmban progesterone analoge, kështu që mund të përdoret edhe në gratë që janë me fëmijë në gji. Implanti është e rekomanduar për ata që për disa arsye estrogjene janë të kundërindikuar.
Implant është një pajisje e vogël, i hollë që është futur nën lëkurën e treta e mesme të shpatullën në brendësi. Pas instalimit ajo fillon të punojë, dhe për një shtatzëni të padëshiruar mund të harrohet. Hiq pajisje, ju mund të kërkoni një grua në çdo kohë. Kjo procedurë e shpejtë nën anestezi lokale nuk lë gjurmë në lëkurë. Së jashtmi, implant nuk është e dukshme, ajo mund të ndihet vetëm kur presion në lëkurë në vendin e instalimit.


Spiralet intrauterine
Pajisja hormonale intrauterine - nuk është një mjet të reja të kontracepcionit. Megjithatë, me kalimin e viteve, përmirësuar veprat e tij të sistemit, modelin e vetë dhe materialet nga të cilat ajo është e bërë. Pas instalimit të spirale fillon lëshimin e hormoneve ofron kontraceptivë besueshëm për 5 vjet. Nëse e dëshiruar, ju ende mund të tërheqë këtë kohë me kërkesë të gruas, ose për trupin mjekësore. Gjinekolog hormonale spirale përcaktuar eksperimentalisht duke përdorur një aplikues të veçantë. Manipulimi mund të bëhet menjëherë pas një abort për uyazyka mungesën e gjakderdhje dhe inflamacion, por jo më parë se 15 muaj pas lindjes.


Spirale nuk kërkon kujdes të veçantë, por kanë nevojë për vizita të rregullta te gjinekologu. Mjeku do të monitorojë se normalisht duhet spirale. Në mënyrë tipike, vizita e parë e bëri në tre muajt e parë pas instalimit, dhe pastaj një herë në vit (në mungesë të ankesave). Është vërtetuar se përdorimi i spirale nuk kanë një ndikim negativ në funksionin riprodhues. Sipas statistikave, 8 nga 10 gra shtatzënisë ndodh brenda një viti pas heqjes spirale.

Injeksion Prohestynovыe
Prohestynovыe kontraceptive injectable janë të bazuara në një analog sintetike të progesteronit - progestogjen. Përparësia më e rëndësishme është mungesa e estrogjenit në përgatitjet që lejojnë përdorimin e tyre gjatë ushqyerjes me gji. Injections bërë 1 herë në 3 muaj me injeksion intramuskular, duke siguruar kontraceptivë besueshme gjatë kësaj periudhe. Progestogen hyjnë në gjak menjëherë pas administratës, dhe për të hequr atë para skadimit pamundur.


Pra, të ndaluar kontraceptive off-plan apo të eliminuar efektet anësore më herët se 3 muaj pa punë.

Për të rivendosur fertilitetin pas përdorimit të injeksioneve mund të zgjasë deri në 6 muaj. Përdorimi i zgjatur i kësaj metode nuk është e rekomanduar për shkak të drogës mund të shkaktojë brishtësinë rritur dhe brishtësinë e eshtrave. Është e rëndësishme për të kryer injeksion pikërisht në mjeku të caktuar kohor, përndryshe efektiviteti i kontracepsionit mund të ulet.