Përdorimi i vajrave për fytyrën dhe trupin


Struktura e shumë produkte kozmetike kujdesit të lëkurës janë të naftës. Përdorim të gjerë vajrat e tyre përfitimet për shkak. Ata janë konsideruar tualetin më të hershme. Pra, në Ayurveda vajra susamit dhe kokosit janë përdorur për mijra vjet. Disa ekspertë thonë se nafta është mjeti më i mirë për masazh dhe përbërjen pasur bërë të mundur që të përdorni vajra për fytyrën dhe trupin.
Disa ngatërruar vajra esenciale dhe eliksir aromatik. Megjithatë, ju duhet të dini se vajra esenciale nuk duhet të përdoret vetëm, por vetëm në lidhje me krem ​​ose vajra të tjera bazë. Dhe për të mësuar se si të përzierje të naftës, ju mund të shkoni në beautician, i cili do të shpjegojë gjithçka. E pra, në qoftë se aplikimi i tyre për ju është plotësisht e panjohur, ajo është e mirë për të blerë të gatshme për të kozmetikës me vajra esenciale ose elixirs vetëm aromatike.



Përfitimet vajra për fytyrën dhe trupin
Jo të gjithë imagjinoni përfitimet kryer një vaj kozmetike. Ndonjëherë përdorimi i vajrave të tilla mund të arrijë rezultate që nuk mund gjithmonë të japë një komponentë të teknologjisë së lartë. Për shkak të pronave të vajrave të ushqyer, moisturize dhe trajtuar lëkurën tonë, ata janë shtuar në prodhimin e produkteve të ndryshme kozmetike për kujdesin e lëkurës.

Një ilaç i mirë për rrudhat është avokado, vaj, kërpudha, arra dhe bajame austriakë. Ato përmbajnë shumë acide yndyrore omega. Përdorimi i vajrave thelbësore të trëndafilit dhe pemë çaj, temjan, barbarozë stabilizon aktivitetin e baktereve dhjamor. Për përdorim të lëkurës të mira gropa të thatë dhe të ndjeshme kajsi të naftës, selvi, shafran, u rrit, nerolit. Vajrat e kamomil, ngjyrë e bardhë ose livando mund të lehtësojë acarim në fytyrë apo trup.


Para se të vendosni vaj të re në lëkurë, ju duhet të kontrolloni për alergji ndaj tij. Për ta bërë këtë, një sasi e vogël e vajit të vënë në dore. Nëse një çift i orëve në një dorë nuk paraqitet skuqje apo irritim, kjo do të thotë që ju mund të sigurtë përdorni vaj. Ju gjithashtu duhet të dini që të naftës të përdorin nevojat tuaja. Nëse keni lëkurë të thatë, ajo është mirë të përdorni të trasha dhe të trashë, dhe për kombinim dhe lëngun me vaj të përshtatshme dhe të lëngshme.

Ka një keqkuptim që mbush poret e naftës. Megjithatë, kjo nuk është kështu. Nëse naftës dhe natyrore gatim, ajo mund të përdoret pa një kërcënim për trup dhe fytyrë. Duhet të trembet nga vajrave sintetike (p.sh. minerale). Ata janë mjaft të mira.


Prona vajra
Çdo naftës është e karakterizuar nga prona e mirë hidratues, kështu që do të jetë shumë e dobishme për të përdorur trupin e tyre pas marrjes së një banjë ose dush. Megjithatë, të naftës është që të përdoret vetëm special, të përpunuara, ose ata vishen keq dhe do të largohet nga njollat ​​yndyrat në rroba.

Disa kompani të prodhuar vajra hidratues, përdorimi i të cilave nuk lë gjurmë në veshje. Ky efekt është arritur duke kombinuar disa lloje të vajrave, duke lejuar duke rezultuar në një "vaj të thatë". Në kostot e prodhimit të naftës bazë nxjerrë komponentëve yndyrore, kështu krem ​​është zhytur mirë dhe nonsticky.


Më të përdorura shpesh kombinime janë: anise elasticitet dhe vaj Vetiver për të luftuar celulitin - portokalli dhe grejpfrut naftës për të reduktuar shënon shtrirje - vaj palisandër dhe petithreyna, dhe vaj kokosit për të moisturize.

Përdorimi i vajrave për flokët
Vajra janë përdorur gjerësisht jo vetëm për bukurinë e fytyrës dhe të trupit, por për flokët. Për shembull, vaj rodhe kanë qenë prej kohësh përdoret për të përshpejtuar rritjen e flokëve dhe për të forcuar ato për pluhur. Sot, megjithatë, filloi të fitojë popullaritet dhe vajra të tjera: misër, kamelly, kërp, grurë, Argan dhe ulliri.


Çdo naftës është përdorur në mënyra të ndryshme. Disa vënë në flokët tuaj gjatë natës, ndërsa të tjerët duhet të mbajë vetëm gjysmë ore. E pra naftës pastruar mund të përdoret si një llak si një mjet për të mbrojtur flokët nga dielli dhe lagështia e tyre. Këto vajra lahen lehtë jashtë, kështu që ata janë përdorur në mënyrë aktive për të pikturuar flokët.

Pastrimi naftës
Këto vajra janë të dizajnuara për të zëvendësuar shkumë, krem ​​dhe kozmetike të tjera për pastrimin e lëkurës. Megjithatë, dukuri e çdo pyetje: se si të përdorin deri yndyrë mund të hiqet? Por ishte shumë e lehtë, dhe me përvojë të naftës, çështja menjëherë u zhduk. Falë përdorimit të vajrave rrëshqitje konsistencën e bën të lehtë për të hequr papastërtitë nga lëkura.


Pastrimi vaj mund të përdoret në lidhje me ujin ose pa atë. Dallimi i vetëm është në strukturën, pa përdorimin e ujit, ne kemi marrë konsistencën e naftës dhe të ujit - qumësht. Megjithatë, disa ekspertë rekomandojnë pastrimin pas ujë të larë apo mjet të veçantë.

Përparësia e naftës të kozmetikës është se ata nuk shkaktojnë reaksione alergjike ndonjë acarim. Hyrje e tyre ethers veçanta përbërjen, të ndihmojë në stabilizimin lëkurën e fytyrës dhe të trupit për të sjellë përsëri në ekuilibër normal të ujit dhe për të hequr ndjeshmëri.