Përdorimi i vaj farë rrushi


Edhe në hijen e lashtë të vaj farë rrushi u konsiderua si një produkt shumë të vlefshme dhe ajo është përdorur në mjekësi, gatim dhe cosmetology. Por tani ajo nuk ka humbur të naftës e saj popullariteti sot përdorimi farë rrushi shumë të zakonshme. Ajo është përdorur si një ilaç dhe cosmetology, dhe për prodhimin e bojë dhe llak produkteve.
Pronat e vaj farë rrushi
Vaj rrushit rendit e para midis vajra të tjera me numër të përfshira në të acidit linoleik. Të përfshira në vaj omega-6 ju lejon të kontrollit lagështi dhe rivendosjen e lëkurës, por përmbajtja e omega-9 ndihmon stabilizimin e metabolizmit lipidet, forcimin e sistemit imunitar, të normalizuar zemrën dhe sistemin endokrin, dhe promovon sekretim e toksinave. Një tjetër ndryshim mes vaj farë rrushi nga vajrat e tjera është në një shumë e saj përmban vitaminë E. përdorin vetëm 1 lugë gjelle siguron trupit me nje doze ditore prej kësaj vitamine. Kombinimi vitaminë E me vitaminë C dhe A e pengon zhvillimin e tumoreve malinje, ofron plagë-shërimit efekt, ndihmon për të rivendosur vizion, ul kolesterolin dhe të ndikojë pozitivisht në sistemin riprodhues. Përdorimi i naftës ndihmon në forcimin e enëve të gjakut. Në lidhje me këtë vaj radikalët të dëmshme është 20 herë më efektive se sa vitaminë C. përfshira në vaj antioxidant resveratrol ndihmon për të stabilizuar ekuilibrin e estrogjenit dhe përmirësimin e funksionit të mëlçisë.



Gjelbër thotë se përmbajtja e naftës e klorofil. Me pronat baktericid e substancës, përdorimi i vajit të rrushit tonet e lëkurës, përshpejton shërimin, pengon zhvillimin e arteriosklerozës, ndihmon në parandalimin e formimit të gurëve në veshka, përmirëson tretjen, sistemin endokrin dhe sistemet e frymëmarrjes.
Shumë anëtarë të vitaminave të naftës të tilla si E, A, C, B, përmbajtja e klorofilit, taninet, acidet yndyrore, të paqëndrueshme, enzima shkakton një gamë të madhe të aplikacioneve të këtij vaji.


Përdorimi i naftës për trajtim
Vaj farë rrushi, dhe sot përdoret gjeresisht per trajtimin e semundjeve te ndryshme të tilla si hipertensioni, sulmet të zemrës, sëmundjeve të zemrës, goditje, përdorim shumë efikase e vajit në venat variçe, me rosacea, degjenerimit makular të retinës, retinopatisë diabetike, hemorroide. Duke përdorur vaj ndihmon për të përballuar me sëmundje të sistemit të tretjes. Ajo përdoret gjithashtu për të kontrolluar cholelithiasis, hepatiti, cholecystitis. Vaj është përdorur në kombinim me kimioterapi antikancer. Vaj rrushit është i pazëvendësueshëm dhe gratë, ajo ka një efekt pozitiv mbi shëndetin në shtatzëni dhe gjatë laktacionit, si nafta është një mënyrë e shkëlqyer për të parandaluar infeksionet e sistemit riprodhues. Ne rekomandojmë marrjen e naftës dhe burrat, si një mjet shtesë për të luftuar kancerin e prostatës, varfëri dhe kanceri i prostatës. Shumë efektive vajra përdorimit psoriasis, puçrra fytyre dhe ulcerat trofike.


Përdorimi në kozmetikë
Cilësi të lehta dhe të depërtimit të shkëlqyer skriptet për të përdorni këtë vaj në cosmetology. Ajo mund të përdoret për t'u kujdesur për lëkurën me vaj dhe e thatë. Ajo ka veti të mrekullueshme exfoliating, pastrimin e lëkurës nga qelizat e vdekura, përmirëson tonin e saj, rrit elasticitetin dhe qëndrueshmëri, parandalon plakjen e parakohshme të lëkurës. Krem, të përgatitura në bazë të këtij vaji zhytur mirë, duke mos lënë njollat ​​vaj në lëkurë dhe të shkëlqejë, ata lidhur strukturën e lëkurës, duke e bërë atë të butë dhe i butë.


Përdor në gatim
Vaj rrushit është përdorë gjerësisht në gatim. Me delikate, shije e saj pak arre dhe mund të përdoret në pothuajse të gjitha enët. Vaj përhapur marrë në përgatitjen e turshive dhe ruajtjes. Ajo është ideale për tiganisje, i jep mish të pasur shije, patate dhe ngjyrë të veçantë. Me vlerën e saj ushqyese të mirë se vaj misri, luledielli dhe sojë. Për arritjen e 35 vjet ne rekomandojmë të hahet vaj farë rrushi. Falë pronat antioxidant futje e përditshme e naftës ndihmon për të zgjatur të rinjtë dhe për të ruajtur shëndetin e për shumë vite.

Naftës ka contraindications, përveç se tolerancës individuale të produktit. Keep it duhet të jetë në frigorifer vetëm jo më shumë se 12 muaj.