Përdorimi i rrepkë në mjekësinë tradicionale


Radishes janë vitamina reale nga kopshti. Ai përmban vitamina të mjaftueshme, për shërim nga sëmundje ose pranverë, kur kokteje vitaminë trupi më të kërkuar. Pra me guxim, të bëjë një sallatë të rrepkë, dhe ai nga ana tjetër do të ju falenderoj për këtë një shumë të pasura me vitamina. Ky publikim do të konsiderohet si një përshkrim të përgjithshëm të radishes, përbërjen e tij kimike, korrjeve dhe ruajtjen, pronat e saj terapeutike, si dhe zbatimi i rrepkë në mjekësinë tradicionale.
Në kohën tonë, radishes zakonisht të quajtura "rrepkë" është një gabim, dhe emri i vërtetë i tij "radiks" ose tjetër "rrënjë" është alfabeti i parë. Para se të marrë rrepkë në sajë të Pjetrit të Madh. Ai po kthehet nga Holanda dhe importuar rrepkë farë në. Ka shumë versione të shfaqjes së rrepkë. Por ne të nxjerrë në pah dy:


- Prototipi ynë i parë ishte një rrepkë det. Në pjesën më të madhe rritet në afërsi të brigjeve të Mesdheut dhe Deti i Zi.
- Marco Polo në atë kohë solli radishes nga Kina. Dhe që nga ajo kohë, origjinën konceptin e radishes në rritje në kopshtet tona si një bimë e kultivuar.

Përgatitjen e duhur dhe magazinimit.
Për qëllime terapeutike, shpesh duke përdorur rrënjë. Në verë, kur korrur kulture, të zgjedhur me kujdes perime rrënjë, në varësi të maturimit të tyre. Në vjeshtë, për të ruajtur radishes shije korrur zyyazykah në acar. Pas grumbullimin radishes duhet të ruajtur në një temperaturë prej 1 - 5 ° C, në një dhomë të errët, dhe të mbuluara me tokës. Ruaj ajo rrit në mënyrë të konsiderueshme. Në rast të mosrespektimit, radishes shpejt zbehet, kështu që është e dëshirueshme që të përdorin menjëherë.


Për ruajtjen më të mirë radishes duhet të thith vetëm në krye si njomje gjithë rrënjë ata nuk do të kthehen ato prona. Vini re se radishes mund të ruhen në frigorifer për 2-3 ditë.

Vetitë kimike.
Radishes janë burime të pasura të vitaminave dhe mineraleve përmban proteina, fibra, pektin të tilla si vajra esenciale dhe mustardë, si dhe vitamina C, B1, B2 B5 PP, kalium, kalcium, natrium, magnez, fosfor dhe hekur.
Në krahasim me fruta të tjera dhe perime radishes nuk inferiore të vitaminës me agrume, si dhe përmbajtjen e pektin dhe kalium. Për krahasim, në lakër dhe rrepkë, përmbajtjen e barabartë kalium. Dhe në qoftë se ju shikoni në përbërjen e pektin, rrepkë është një nga perimet kryesore ndër të tjera. Krye rinj rrepkë janë shumë ushqyese dhe të rëndësishme për trupin.


Vlera terapeutike.
Rrepkë ka një numër të mjaftueshëm pronat medicinale. Emocionues oreksin ajo përcjell në vijim:
1. e pastrues
2. Antimicrobial
3. diuretik
4. Vitamina
5. Kundër aterosklerotike
6. cardiotonic
7. e pastrues
8. antihipertensiv

Gjëra të tilla si rafapyn ka një shumë substanca aktive antibacterial, pjesa më e madhe janë në vaj mustardë.
Në mënyrë të ngjashme, përmban vaj esencial, nxit oreksin dhe tretjen më të mirë.
Veprime të tilla si cardiotonic dhe diuretik për shkak të përmbajtjes së lartë të kalium, magnez dhe prania antihipertensive.

Siç kemi thënë më lart, radishes, përmban pektin. Ishte ai, kur goditi në stomak, eliminimin e toksinave të ndryshme, helmet, carcinogens dhe organizma që janë patogjene në natyrë. Gjithashtu, privuar trupin e kolesterolit, duke siguruar efekt anti-sklerotike. Ka efekt laksativ.

Përdorimi i rrepkë në mjekësinë tradicionale.
Duke filluar me më të thjeshtë, është e ftohtë, dhe duke përfunduar me sëmundje të tilla si hipertension, dhimbje të nervit shiatik, nevralgji, atherosclerosis, si dhe obeziteti, vitaminë mangësi pas zyyazykay dhe përmirëson stomakun. Ky aplikim radishes si skajet e pranverës shërim.

Receta të ndryshme nxjerrin rrepkë vendin e parë në mesin e perime të tjera. Për shembull, përdorimi i lëng të freskët të rrepkë me lëng shtuar qepë ose mjaltë është shumë i dobishëm për ftohjet. Cocktails shumë e thjeshtë, dhe e përdorën atë 3 herë në ditë për dy lugë për 20 minuta para ngrënies për 15 javë.
Rrepkë Fresh ka veprim anti-inflamator të natyrës së jashtme, si dhe për dhimbje në shpinë apo të ulët mbrapa (nervit shiatik), nevralgji. Pavarësisht radishes natershy masë gjysmë të lëngshme mund të aplikojnë për vendin e lënduar.


Kufizimet në aplikimin.
Pavarësisht nga diversiteti i pronat medicinale të rrepkë ka contraindications për pranim.
Sëmundje ulçerë, gastrit hiperatsydni, sëmundje të veshkave, sëmundje të mëlçisë, si dhe, metabolizmin e acidit urik (përdhes).