Mjetet juridike popullore për të përmirësuar kujtesën


Edhe të rinjtë, të mos përmendur ata të cilët kanë arritur të moshës së mesme dhe të moshuar, të cilët shpesh tregojnë për një dështim në kujtesën. Pranojnë një problem ndoshta të ngjashme ishin me ju? Ajo harruar numrin e telefonit të rëndësishme, unë nuk mund të mbani mend se ku e kishte lënë çelësat, telefon celular, portofolin, dhe tani - ne zlymosya veten e tyre, duke kërkuar për gjë që mungon në të gjithë banesën ose e dhimbshme për të kujtuar informacionin. Dëmtim i tillë memorie përjetuar shumë, dhe si gjithmonë në një moment të tillë, ne menduam vjen në mendje se si për të forcuar kujtesën soje, të bëjë gjërat themelore nuk janë të fluturonte nga koka jonë në momentin më të pakohë.


Për shumë nuk është sekret se ka mjete popullore për të përmirësuar kujtesën, ata prej nesh që mbështeten në to, thonë nganjëherë efekt goditës - aftësia për të mësuar përmendësh shumë më mirë. Çfarë lloj recetave të mëposhtme që mund të ndihmojnë në këtë problem? Mjetet juridike popullore për të përmirësuar kujtesën mund të ndahet në:
A) Metodat për përmirësimin e kujtesës duke përdorur ushtrime të trajnimit.
B) përmirësimin e kujtesës duke përdorur të hahet ushqime që japin një efekt pozitiv në kujtesën njerëzore.


Konsideroni të dyja këto metoda, sepse të dyja janë të denjë për studim të ngushtë dhe të aplikimit, nëse ka probleme me kujtesën, për këtë arsye:

Ushtrime të veçanta për të forcuar kujtesën.
Ne të gjithë e mbani mend kohët e mëdha të shkollimit se një ndikim të madh në aftësinë për të kujtuar, për të forcuar kujtesën ofron cramming banale, të gjithë nxënësit të mësojnë poezitë forcën mëvonshëm motiv. Kjo i lejon fëmijës për të trajnuar kujtesën, rrit aftësinë e tij për të kujtuar detajet, por pas kohës kur ne pjekur, shumë pak prej nesh janë në gjendje të duhet të përpiqen për të kujtuar të paktën një ajet. Shumë do të thonë: Unë nuk kanë nevojë për atë, pse duhet të shqetësojë me informata të panevojshme? Megjithatë, kjo nuk është kështu, pasi kjo stërvitje ka një efekt pozitiv mbi kujtesën tonë, thjesht nuk duhet të jetë dembel. Ata që duan të përmirësojnë kujtesën e tyre, mund të këshillojë disa ushtrime më shumë, për shembull:


1. numërimin 100-1 duket të jetë asgjë veçanërisht i vështirë, por efekti - një mahnitëse, sidomos kur kombinohet me ushtrime të tjera.

2. alternuar thirrje fjalët që fillojnë me shkronjën e ardhshëm të alfabetit: Një PK en, B dhe këtu në ereteno dhe kështu me radhë, deri në letrën e fundit. Pavarësisht thjeshtësi në dukje, shumë kanë filluar të përjetojnë vështirësi në këtë detyrë. Nëse ju jeni në gjendje për ta bërë këtë pa hezitim mbi fjalën për më shumë se 15 sekonda, detyrë shumë të vështirë: të bëjë të njëjtën gjë në mënyrë të kundërt, por me kusht që të mos përsërisin fjalët e përmendura tashmë para.


3. Mundohuni të emërojë çdo letër e alfabetit emrin e njeriut, nëse është e mundur, të bëjë të njëjtën gjë me emrat e grave.

4. Kompleksiteti dhe diversitetin e këtij pushtimi mund të shpikë vetë detyrën, për shembull, telefononi 25 artikuj produkte për çdo letër e alfabetit, ose të dalë me diçka tjetër.

5. Ndikimi i madh pozitiv në forcimin e kujtesës lejon magazinimin e fjalëve të huaja, ndërsa askush nuk flet për studim të plotë të gjuhëve, por ju mund të mësoni disa fjalë dhe të mësuar përmendësh ato përkufizim. Për shembull, vini re 30 fjalët e gjuhës angleze, atëherë njëjta fjalë e në gjermanisht, frëngjisht. Shumë thonë se ata nuk kanë aftësinë për të mësuar gjuhë të huaja, por ajo nuk është, thjesht nuk duhet të jetë dembel dhe frikë prej tij. Vetëm të përpiqet për të kujtuar të gjithë ata.


Mjetet juridike popullore për të përmirësuar kujtesën e tyre mund të duket si një dietë të veçantë, pra një gamë e produkteve me pronat e tilla, të cilat ndihmojnë për të rritur aftësinë për të kujtuar dhe për të forcuar kujtesën vetëm kur filluan problemet e saj.

Produktet që ndikojnë pozitivisht kujtesën.
1. Në mënyrë që në mënyrë efektive të pastruar enët e gjakut, të përmirësuar kujtesën e tyre, si dhe për parandalimin e sëmundjeve të tilla si atherosclerosis, shumë të mirë të hirit të kuqe malit. Për ta bërë këtë, do të përgatisë një zierje e saj, e cila është përgatitur mjaft thjesht. Leh hirit të kuqe mal grimcuar dhe numri një lugë gjelle 250 ml ujë në vlim për 10 minuta. Datat supë qëndrojë 6 orë mund të jetë pak më të gjatë, por jo më pak. Supë tjetër tendosje Rowan kuqe dhe pini një lugë gjelle tri herë në ditë. Efekti më i madh është arritur kur përdorni këtë produkt në sezonin e ftohtë, sepse në atë kohë trupi ynë është në nevojë urgjente për të elementeve të dobishme gjurmë të përfshira në hirit të kuqe malit. Kursi zgjat 3-4 javë, viti i kurseve të tilla duhet të jenë dy ose tre.


2. Mjetet juridike popullore për të përmirësuar kujtesën tuaj, mbushur me mjete të dobishme. Për shembull, një nga këto - blueberries. Ajo ka një numër të madh të pronave të shërimit, një prej tyre - një ndikim pozitiv në cilësinë e kujtesës njerëzore. Veçanërisht e dobishme për të moshuarit që kanë probleme të kujtesës - një proces natyror. Lëng mjaft përditshme boronicë të pijshëm, përmirësuar dukshëm kujtesës për të provuar eksperimente në vendet perëndimore kryer.

3. Sigurisht, përfitimet e mjaltë për trupin e njeriut nuk duhet të flasim shumë - natyrisht. Kujtojnë vetëm se ky produkt ndikim të mrekullueshëm të madh në kujtesën tonë. Thjesht hani 3-4 lugë mjaltë në ditë dhe ju do të ndjeni efektet e saj të dobishme. Nga rruga - kjo është doza optimale për një të rritur, të kalojë e tij gjithashtu nuk është e nevojshme, për shkak se ajo nuk është vetëm që nuk përfitojnë, por mund të shkaktojë disa dëme, veçanërisht fëmijët dhe të moshuarit. Kids Honey emëruar në gjysmën e numrit të gram për një kilogram e fëmijës.


Ka edhe mjete për të përmirësuar kujtesën, ia vlen të përmendet edhe efekte pozitive në tru ëmbël (në doza të arsyeshme),, gjumë të fortë fizike të shëndetshme.