Rreziku marrë medikamente të shumta


Në këtë moshë të shpejtë paced jetës dhe stresit shumë njerëz të kurseni kohë në duke u kujdesur për shëndetin e tyre dhe besoj se mjekimi është një ilaç për të gjitha sëmundjet. Ata plotësim duket zgjidhje të shpejtë për të gjitha problemet e mirëqenies, droga shpesh merren shumta pa një recetë.

Ndërkohë, rreziku i marrë medikamente të shumta është se ajo është shumë e vështirë të parashikohet se si droga do të sillen në teknikat komplekse se lidhja mund të jetë, dhe më e rëndësishmja, ata prodhojnë një efekt në trup.Shumë mund të kundërshtojë këtë se rreziku i pranimit të njëjtën kohë disa ilaçe të prodhuara sintetike me bazë, është e lejueshme, por kjo nuk do të zbatohet për vitamina, shtesa ushqimore dhe ilaçe me bazë bimore. Dhe ata janë të gabuara. Shpesh njerëzit marrin ilaçe të përshkruara nga mjeku, në kombinim me medikamente ose aditivëve të ushqimit, recetë, dhe natyrisht, nuk mendojnë për pasojat.

Droga janë një numër i mjaftueshëm i farmacitë për trajtimin e pothuajse të gjitha sëmundjet, por ajo që është ndërveprimi i tyre me njëri-tjetrin, si ato ndikojnë në trup, nuk mund gjithmonë të parashikohet. Duke pasur parasysh urgjenca, duhet të dini se çfarë është rreziku i marrë drogë të caktuara në të njëjtën kohë dhe pasojat që mund të çojë.


Droga vzayeyazykaklyuchni njëri-tjetrin: aspirina dhe ibuprofen
Pranimi medikamente të shumta është një kërcënim serioz për shumë pacientë mbi moshën 50 vjeç vuajnë nga sëmundjet e sistemit kardiovaskular. Mjekët pacientë të tilla të përshkruara aspirinë e përditshme, e cila kontribuon në lëngëzimin e gjakut. Pacientët e tilla janë në rrezik të clots gjakut në arteriet ose clots, të cilat mund të çojnë në sulm në zemër. Aspirina, liquefying gjak, mundëson atë të qarkullojë lirisht përmes sistemit të gjakut. Por shumë pacientë si një qetësues të marrë ibuprofen, dhe nuk mendoj se ibuprofen nëse jo plotësisht neutralizon efektin e aspirina, ai në mënyrë të konsiderueshme dobëson atë.

Rreziku marrë këto dy barna mund të parandalohet pas konsultimit me mjekun tuaj. Dr domosdoshmërisht tregojnë pritjen e secilit prej këtyre barnave, që secili prej tyre ishte efektive.

Pasojat e marrje të njëkohshme të barnave OTC
Trajtimi njëkohshme me disa droga, njëra prej të cilave është e shitur pa recetë, mund të çojë në pasoja negative. Si shembull është benadryla i mirëpritur dhe qetësues që dobëson reagimin dhe mund të shkaktojnë aksidente të rënda.


Bashkëveprimi me produkte të tjera mjekësisë natyrore
Nuk është një mit në lidhje me sigurinë e marrje të njëkohshme të disa barnave, njëra prej të cilave është bërë nga baza natyrore. Shembujt e mëposhtëm demonstrojnë zbrazëtinë e vendimeve të tilla. Trajtimi i njëkohshëm me antidepressant Hypericum neutralizimin efektin e Viagra. Kontraceptivët neutralizuar disa droga bimore-bazuar. Preparatet bimore Kava Kava është i kundërindikuar, ndërsa duke marrë sedativë dhe ilaqet kundër depresionit. Ekziston rreziku i marrjes përgatitjet bimor caktuara të barnave të përdorura për anestezi.


Edhe disa fruta mund të shkaktojë probleme. Pacientët që marrin ilaqet kundër depresionit, drogë për të kolesterol më të ulët, droga treguar për sëmundje të zemrës, epilepsi, grejpfrut nuk rekomanduar dhe lëng grejpfrut sepse fryti përmban substanca që ndërveprojnë me këto barna.

Para se të marrë medikamente të caktuara, vitamina dhe shtojcave ushqimore duhet të bëjë një listë të përfshirjes detyrueshëm të ilaçeve me bazë bimore dhe të konsultohet me një specialist në lidhje me mundësinë e aplikimit të tyre. Para se të marrë një mjet të ri është gjithashtu e mirë për të pyesni doktorin tuaj me pyetjet e mëposhtme:
Si të padëmshme të drogës, ndërsa duke marrë medikamente të tjera?
Vidyazykatysya marrjen e produkteve të caktuara apo jo?
Cilat janë simptomat e rëndësishme?