Një mbidozë e pilula gjumi


Njerëz narkotik janë të nevojshme disa mijëra vjet më parë. Në atë kohë nuk kishte asnjë Farmakologji industrial, prandaj, për të përmirësuar gjumin përdorur shpesh në ilaçe bimor, duke përfshirë droga (p.sh., opiumit). Për të njëjtën arsye të përdorur alkool. Sot, ka disa grupe të barnave të prodhuara në farmakologji. Çdo pilula gjumi kanë indikacionet dhe contraindications dhe sasia e rekomanduar për pranim, përputhja me të cilin është mbidozë.


Pilula veprimit fjetur
Për çdo pilula gjumi vënë përpara një numër të kërkesave:

 • të përshpejtojë kohën e bie në gjumë dhe për të përmirësuar cilësinë e gjumit;

 • nuk shkaktojnë varësi dhe varësisë;

 • nuk ka efekte anësore.


 • Drogës ideale për trajtimin e pagjumësi ende nuk është shpikur, dhe shpesh efekte anësore Addictive ekzistuese ose. Varësisë për pilula gjumi me kalimin e kohës çon në doza në rritje, e cila nga ana kërcënon komplikime të ndryshme. Një nga këto komplikime është një mbidozë e pilula gjumi.

  Pasojat e një mbidozë e pilula gjumi


  Rreziku kryesor është se ekziston një dozë të veçantë që në mënyrë të pashmangshme do të çojë në një mbidozë. Ajo është thjesht individuale dhe varet nga shumë karakteristika (mosha, lartësia, pesha njeriu, historia e tij). Për një mund të jetë 10 tableta, por për të tjera vetëm dy. Kjo është arsyeja pse duke marrë hipnotike duhet të ndjekim rreptësisht dozen e përshkruar nga mjeku juaj.
  Me një mbidozë e vogël vërehet konfuzion, të qenët i përgjumur, të marrë frymë vështirë dhe fjalim, hallucinations mund të ndodhë. Njeriu duket si pas pirë sasi të mëdha të alkoolit.

  Nëse pilula mbidozë gjumi i fuqishëm, alkoolit dhe shpesh paralelisht sistemi nervor qendror është i shtypur. Faza e dytë e gjumit mungon, dhe frymëmarrja bëhet e cekët, lëkura vepron djersën ngjitet, nxënësit zgjerohet, impuls bëhet i shpeshtë dhe i dobët. Në raste të rënda, ka konvulsione të ngjashme me epileptik, lëkurë të kthehet blu, zhvillon acidosis, e cila mund të çojë në gjendje kome.
  Mbidozë e rëndë e pilula gjumi mund të shkaktojë vdekjen në një kohë të shkurtër. Prandaj, zbulimi i fjetur zloupotrebyvsheho njerëzore:


 • Para së gjithash, ju keni nevojë për të thirrur një ambulancë.

 • Pastaj të përpiqet për të larë jashtë viktimën stomak.

 • Dërgo qymyr aktivizuar.