Një mbidozë e acetaminophen


Më të popullarizuara në mesin e antipyretics popullsisë janë Acetaminophen dhe droga të bazuar në të: Ferveks, Panadol, Theraflu dhe të tjerët. Shitur mbi ilaçe kundër konsiderohet relativisht i sigurt. Pak njerëz e dinë se një mbidozë të paracetamolit është e rrezikshme për shëndetin dhe, mbi të gjitha, për mëlçinë dhe veshkat.
Kur ju nuk mund të marrë acetaminophen?
Vini re se ka një numër të contraindications për marrjen paracetamol:

 • sëmundje të mëlçisë;

 • sëmundje kronike të veshkave;

 • ndjeshmëria individuale të drogës;


 • abuzimi me alkoolin.


 • Gjithashtu, të jenë të kujdesshëm për të marrë ilaç për gratë shtatzëna dhe nënat gji. Mos përdorni paracetamol në kombinim me drogë-yndukatoramy enzimave të mëlçisë, të tilla si phenobarbital. Nëse pacienti nuk është në rrezik, ruan forcën, aderon në intervalin ndërmjet dozave, mbidozë nuk mund të jetë. Në rastet e keqpërdorimit, rekomandimet neglizhimi dhënë në udhëzimet, mund të përjetojnë efekte anësore.

  Simptomet e paracetamol mbidozë


  Kryesore karakteristika paracetamol mbidozë në vijim:

 • reaksion alergjik si skuqje të lëkurës, kruajtje, ënjtje të indeve;

 • stomaku dhimbje;

 • përzier dhe të vjella;

 • nervozizëm të tepruar ose të qenët i përgjumur;

 • dhimbje barku i veshkave.


 • Në nivel fiziologjik bie nivelit të hemoglobinës. Parashikimi pyetjen, se sa pllakat e paracetamol mbidozë mund të shkaktojë, ne nguten për të siguruar: Ekspertët gjetur se efektet serioze toksike mund të jetë dozë e vetme prej 20 tableta e 05 gram (10 gram të drogës). Më kurioz, më shumë gjasa të jenë të interesuar në qoftë se të gjithë të njëjtën njeriu mori një dozë kritike që do të mbidozë e acetaminophen?

  Efektet paracetamol mbidozë


  Si rezultat i absorbimit të drogës kryer nga rrjedhjen e gjakut dhe në mëlçi. Me një rritje e substancave këtu është procesi i metabolizmit me lirimin e produkteve që shkatërrojnë qelizat e mëlçisë. Një organ i rëndësishëm pushon të funksionojë, vjen dehje dhe pacientit në këtë rast mund të shpëtojë vetëm një transplantim të mëlçisë.
  Për fat të keq, praktika mjekësore ka raste kur njerëzit kanë marrë doza të mëdha të paracetamolit konsumuar më shumë barna që përmbajnë substancë ose kanë sëmundje kronike të mëlçisë (cerozë, hepatiti, etj), vrarë për neglizhencën e tyre.