Droga Shoferët kundërindikuar


Shumë medikamente ndihmë e madhe për të kapërcyer sëmundje, por do të pijnë para se të shkojnë për të përzënë, mos. Shpesh ato kanë efekte anësore të tilla si depresioni CNS, letargji, të qenët i përgjumur, humbja e koordinimit të lëvizjeve.
Rregullat dhe Rregulloret
Armiku kryesor i automjeteve - drogës psikotrope. Sipas statistikave, marrjen e tyre rrit rrezikun e aksidenteve 2-5 herë. Në Evropë 10% e të gjithë të vrarë ose të plagosur në rrugë njerëzit janë nën ndikimin e drogës psikotrope. Lista e të gjitha ilaçet që i përkasin këtij grupi, pothuajse e pamundur. Megjithatë, shoferët duhet të dinë disa rregulla që ndihmojnë të përcaktojë nëse një njeri apo një tjetër mjet për këtë grup.• Së pari, ju duhet të lexoni udhëzimet ndaj drogës. Nëse ai thotë se "ju nuk duhet të përzënë një makinë dhe të bëjë aktivitete të tjera që kërkojnë më shumë vëmendje," atëherë trajtojnë këtë paralajmërim duhet të merren seriozisht.
• Së dyti, në qoftë se annotation thotë se i drogës i takon një grupi të ilaqet kundër depresionit, neuroleptikëve, qetësuesit, pilula gjumi, qetësuesve ose droga, litium, ju duhet ta dini se të gjithë prej tyre - janë të kundërindikuar shoferët drogës psikotrope. Duke pasur ata të ulen pas timonit nuk mund.

• Së treti, nganjëherë në udhëzimet për të drogës mund të lexoni fjalinë e mëposhtme: "Kij kujdes në fillim të trajtimit. Nëse tolerohet mirë, të heqë dorë ngarje plotësisht nuk ia vlen. " Këshilla të tilla - jo të mirë, për shkak të drogës mund të jetë efekte të cilat janë më të rrezikshme se sa qartë e fshehur. Pas të gjitha, në qoftë se një person ndjen letargji dhe sleepiness, ai ka gjasa nuk do të ulen pas timonit. Dhe nëse ai mendon se shëndeti i tij të gjithë të drejtë, nuk ka gjasa që të mendoj se miratuar prag aftësinë prishet tabletë për të koordinuar lëvizjet dhe të përqëndrohet. Paqja e tillë mund të çojë në humbjen e vigjilencës.


Çfarë nuk duhet të jetë në kabinetin e mjekësisë e shoferit?
Neuroleptics të ketë një ndikim negativ në sistemin nervor qendror, duke mos shkelur ndërgjegjen njerëzore.
Ilaqet kundër depresionit janë gjithashtu të rrezikshme për shoferët. Droga të reja që i përkasin këtij grupi, në një masë më të vogël të ndikojë në aftësinë për të koordinuar lëvizjet, por për të marrë ato ende duhet të merren me kujdes.
Qetësuesit për të shtypur ankth, frikë. Por në të njëjtën kohë, këto barna janë të kundërindikuar shoferët zvogëlojë aftësinë e personit për t'u përqëndruar dhe të çojë në koordinim të dobët të lëvizjeve.


Përgatitjet litium kur të aplikoni për një kohë të gjatë edhe të reduktuar përqendrimin.
Alkooli, edhe në doza të vogla, edhe pse si një ilaç terapeutike, me një pilulë të veçantë mund të shkaktojë tragjedi në rrugë.
Të gjitha opiatet dhe qetësuesve - është i kundërindikuar edhe shoferët të holla.

Letargji mund të shkaktojë jo vetëm droga klasike psikotrope, por antihipertensivëve që presionin e ulët të gjakut, antihistamines për trajtimin e alergjisë, opioids, droga dmth që janë të afërt me morfinë. Në mesin e barnave antihipertensive shoferët duhet të kini kujdes, mbi të gjitha, do të thotë se zoti ndikojnë në sistemin nervor qendror.

Në mesin e drogave të rrezikshme dhe të përfshijë beta-blockers. Ata janë të përdoret për trajtimin e hipertensionit, sëmundjet ishemike të zemrës, arritmise kardiake. Para mënyrë për të përdorur ato nuk është e nevojshme.

Jo si mjete të padëmshme dhe bimor që kanë një efekt qetësues. Sidomos në qoftë se ato janë të kombinuara me barna që rrisin aktivitetin.
Shoferët duhet të jenë të vëmendshëm për automjete të dizajnuara për të pengojnë aktivitetin e traktit gastrointestinal. Më parë ata shpesh janë përdorur për të trajtuar gastrit dhe Ulçera në stomak. Aktualisht, ata janë përdorur shumë më shpesh. Ato ndikojnë në vizionin e njeriut, domethënë, të zgjeruar nxënësit e bëjnë imazhin e qartë. Në mesin e mjeteve të ndaluara shoferët janë diarre, ata pengojnë sistemin nervor qendror.

Nëse jeni të pasigurt nëse një droge të veçantë për shoferët efekte anësore të padëshirueshme, është mirë që të konsultoheni me mjekun, dhe këtë herë vonesë udhëtim.