Pilula kontraceptive në migrenë


Kjo u vu re se prania e sulmeve të dhimbje koke dhimbshme kur duke përdorur këtë metodë të kontracepcionit ishin gra shumë të ngjarë që vuajnë prej tyre gjatë menstruacioneve. Sipas ekspertëve, kjo shpjegohet me një kërcim të mprehtë në nivelet e estrogjenit si rezultat i duke marrë pilula. Kjo u vu re se pilula rritur shifrën katër herë, pas së cilës ai vuri në dukje një rënie të mprehtë të lidhur me fillimin e menstruacioneve të grave.
Bazuar në këto studime është konstatuar se marrëdhëniet e kontraceptivëve hormonal dhe dhimbje koke që ndodhin në pacientët që janë në vëzhgim.


Sot, megjithatë, disa mjekë thonë se droga e kontrollit të lindjes që janë të përshkruara për pacientët në doza të ndryshme, nuk ndikon në frekuencën dhe intensitetin e dhimbje koke dhe rrallë është faktori nxitje.
Pra, ku janë të gjithë të njëjtën vërteta? Dhe nëse janë apo jo për të braktisur këtë metodë të kontracepsionit tendencën e dhimbje koke në vende të ndryshme? Mundohuni të kuptoni

Laktynet dhe përdorimi i tij në migrenë


Droga moderne hormonale kontraceptive të tilla si "Laktynet" meritave konsiderohet si mënyra më efektive dhe të besueshme për të parandaluar shtatzëninë e padëshiruar, i njohur tani. Ata preferojnë shumica e grave në vendet e qytetëruara. Këto fonde kanë një numër të avantazhe që e bëjnë një dallim mes kontraceptive gjeneratës së tyre të fundit. Këto duhet të përfshijnë:

mundësia e jetës së plotë seksuale;
Periudha agjenci lindja e fëmijës;
përmirësim të dukshëm në mirëqenie gjatë PMS;
normalizimi i vezoreve;
marrjen e shpëtoj disa sëmundjeve.
Natyrisht, pilula hormonale kontraceptive "Laktynet" si disa ilaçe të tjera kanë efekte anësore dhe contraindications.
Në veçanti, siç është përmendur më parë, duke marrë ata mund të provokojë dhimbje koke. Kjo kauzë, në fakt, është arsyeja kryesore për vidyazyka e kësaj metode të kontracepcionit.

Megjithatë, duhet të theksohet se përbërës aktiv i drogës "Laktynet", ndryshe nga hormonet e tjera, progestogen është. Në këtë drejtim, efektet anësore të tilla si migrenë dhe dhimbje koke e lokalizimin ndryshme, vërejtur në pranimin e tij të rrallë.
Pilula kontraceptive "Laktynet" i referohet një brez të ri të Progestogen që përmbajnë droga me një numër të avantazhe, të tilla si:
Transportueshmëri më të mirë;
Ndikimi më pak sistematike;
Aftësia për të përdorur gjatë laktacionit.
Për shkak të mungesës së komponentës estrogjenit rrit pranueshmërinë e pilula hormonale kontraceptive dhe zgjeruar në masë të madhe aftësitë e tyre. Në veçanti, të drogës "Laktynet" mund të përdoret si një mjet shumë efikas në trajtimin e sindromi premenstrual në gratë e të gjitha moshave.

Karakteristikat e barnave hormonale kontraceptive për gratë gatshëm për ndodhjen e dhimbje koke


Kohët e fundit në shtypin nuk rezulton një studim shumë interesante. Hulumtuesit nga Franca kryer mbikqyrje mbi një grup të grave që vuajnë nga pilula migrenë dhe mori më pak se një vit. Në këtë grup, me të vërtetë, është vërejtur natyrën rëndim dhe kompleksitetin e kursit të tij në këtë periudhë. Por, në të njëjtën kohë, shkencëtarët vënë re një pikë shumë interesante: E para më është duke marrë drogë, të dobët bëhet dhimbje koke në pacientët. Me fjalë të tjera, trupat e tyre gradualisht të përshtaten me atë artificialisht imponuar estrogjenit.

Pra, nëse një grua që merr pilula "Laktynet" et al., Ka dhimbje koke, nuk është e nevojshme që të heqë dorë nga marrja e drogës. Për të reduktuar siklet dhe dhimbje gjatë sulmeve të duhet vetëm për të marrë NSAIDs shtesë.
Filloni duke marrë ata të jetë dita e njëzet e ciklit menstrual, vazhdojnë të përdorin çdo ditë. Kjo do të parandalojë sulmet migrenë gjatë njëzet e një në njëzet e tetë ditë të ciklit kur Pilula "Laktynet" nuk është pranuar.

Pastaj ju bëni një pushim të vogël dhe pastaj të marrë drogë nonsteroidal anti-inflamator duhet përsëri që nga dita e dytë e ciklit të ardhshëm. Sa për efektet e tyre anësore, ia vlen të përmendet se ata maloyyazytsirni për shkak të faktit se kohëzgjatja e drogës e tyre mjaft të vogël.
Bazuar në sa më sipër mund të konkludohet se pilula "Laktynet" sot është një metodë më të përshtatshëm dhe të sigurt të kontracepsionit që do të përshtaten kategori të ndryshme të femrave. Megjithatë, pavarësisht nga përqindja shumë të vogël të komplikimeve dhe efektet anësore që ndodhin në pritje të tyre, ata duhet të emërojë një mjek.