Tableta CefazolinHome / Shëndeti / Medicines dhe droga / tableta Cefazolin
Cefazolin është një antibiotik i cili ka veti baktericid. Dhe gjithashtu e përdorur gjerësisht në luftën kundër organizmave Gram-pozitive dhe Gram-negative. Cefazolin tableta nuk është në dispozicion. Ky medikament është në dispozicion mbi kundër në formë pluhuri ose përzierjet per injeksion.
Cefazolin treguar pije për arsye mjekësore:
Sepsa;
Peritonit;
Endokardit;
Infeksionet e rrugëve të frymëmarrjes;
Infeksionet e traktit urinar, sifilizi dhe gonorrea;
Lezione infektive e eshtrave dhe nyjeve.


Përshkruan antibiotik përdoret për të parandaluar ndërlikimet e mundshme pas operacioneve.
Cefazolin përdoret në doza e mëposhtme:
Për çdo rast, mjeku përshkruan dozë individuale, duke marrë parasysh peshën e sëmundjes, lokalizimin e infeksionit në trupin e njeriut;
Antibiotikët injektuar në trupin intravenoz ose intramuskulare. Doza rritur është mesatarisht një gram në një pritje në frekuencë prej dy deri në katër herë në ditë;

Në mënyrë për të parandaluar infeksionet postoperative një gram të drogës injektuar gjysmë ore para operacionit, një gjysmë gram gjatë operacionit, dhe gjysmë gram nëpërmjet çdo tetë orë për njëzet e katër orë pas operacionit;
Doza ditore maksimale - gjashtë gram;
Doza e Fëmijëve cefazolin - 20-40 miligram për kilogram të peshës trupore në ditë. Në raste të rënda doza mund të rritet në njëqind miligram për kilogram të peshës trupore në ditë.
Cefazolin mund të përdoret jo më shumë se dhjetë ditë.

Gjatë shtatzënisë dhe gji cefazolin nuk rekomandohet për shkak se ajo penetron pengesë placentar dhe grumbullohen në përqëndrime të ulëta në qumështin e nënës.
Një efekt anësor manifestohet si vjellje, retching, diarre. Nuk mund të ketë lloje të ndryshme të skuqje, kruajtje, ethe, anaphylaxis, Angioedema. Efektet anësore të cefazolin mund të duket si Candida, kolit, çrregullime të veshkave, dhimbje në vendin e injektimit.
Që cefazolin tableta nuk është bërë, forma poroshkovydnuyu i antibiotikut mund të përdoren për fëmijët më të vjetër se një muaj dhe të rriturit. Kids Doza është zgjedhur sipas regjim dozimi, duke pasur parasysh moshën e saj, peshën dhe shëndetin. Drogës është kundërindikuar në mbindjeshmëri ndaj cefalosporinave.

Cefazolin shumë kujdes duhet të zbatohen për njerëzit që kanë dëmtuar funksionin e veshkave që kanë reaksione alergjike ndaj drogës. Gjatë trajtimit me këtë antibiotik në urinë mund të rritet sheqer. Pas trajtimit, është e rekomandueshme për të rimarrë testet përsëri. Cefazolin është excreted hemodializë.
Tani ju e dini se cefazolin tableta nuk është në dispozicion. Ka vetëm pluhur për zgjidhje, e cila është administruar vena dhe ampula për administratën intramuskular.
E rëndësishme! Për të kryer trajtimin e kësaj droge në çdo rast nuk mund të! Ajo duhet të emërojë një mjek, pas një shqyrtimi të plotë dhe për të vendosur një diagnozë të saktë të pacientit.