Nosebleeds - ndihma e parë


Nosebleeds - shpeshta. Këto dëmtime mund të ndodhë kur hundë ose në sëmundje të ndryshme të përbashkëta (p.sh., hipertensionit apo atherosclerosis). Shumë shpesh personi i sëmurë apo të plagosur nuk mund të merrni humbur për të gjetur forcën për të ndaluar gjakun, kështu që të gjithë ne duhet të dinë se si për të ndihmuar me nosebleeds.

Ndihma e parë gjatë epistaxisNdihma e parë për epistaxis - një listë e hapa të thjeshtë për të ndihmuar të ndaluar gjakderdhje dhe të bëjë në mënyrë që ndërhyrje të mëtejshme mjekësore është e nevojshme. Në qoftë se ju pa një gjakderdhje njeri, ju duhet menjëherë të shtypni në mënyrë të vendosur me gishtat tuaj krahë hundë dhe kokën e tij tilted pak përpara. Pra, ju dorëzua gjakderdhje anije.

A keni akull në dorë? Awesome! Kjo do të ju ndihmojë për të ndihmuar me gjakderdhje nga hunda. Vendi atë në një qese plastike të rregullt dhe fort të bashkëngjitni hundë. Ju mund të zëvendësojë rroba akull ngjyhet në ujë shumë të ftohtë ose të ftohtë objekt metalik.
Gjaku vazhdon për të shkuar? Atëherë ju jeni për të kryer kujdesin emergjent për epistaxis duhet fashë të rregullt mjekësore. Është e nevojshme që të zatamponyrovat kalimin hundës. Vetëm të bëjë atë një tub të mirë që ka mbushur tokën brenda dhe shkruani atë në gjysmën hundë të përgjakshme.

Në qoftë se ndihma e parë për nosebleeds nuk ka ndihmuar, atëherë kjo është e nevojshme për të marrë një pilulë çdo shtrëngues. Kjo mund të jetë Vikasol ose Dytsynon dhe kontaktoni ambulancë.
Çfarë nuk duhet të bëni kur nazale gjakderdhje?
Vini re se ndihmën e parë në gjakderdhje hundës duhet të sigurohet pa dështojnë. Por kurrë në të njëjtën kohë:

  • Fshij hundët - kjo mund të provokojë gjakderdhje të mëtejshme, pasi defekt hundën ngjizur formuar shkëput.

  • Hidhe kokën - në këtë pozicion gjaku nga hunda menjëherë fillon të rrjedhë në anën e pasme të fytit në ezofag direkt.

  • Pasazhe hundës pambuku tampon - ajo është jashtëzakonisht e vështirë për të tërhequr pas ndalimit gjakderdhje.


  • Nëse ju shihni se epistaxis ishte një fëmijë, nuk nxitojnë menjëherë të ofrojnë të njëjtin kujdes si të rriturit. Shumica e bebe kjo është për shkak të faktit se ata thithin ajrin e thatë, shumë syakayutsya apo gishtat kolupayut hundë. Vetëm fëmijë i qetë dhe i pyet ata për 5-10 minuta për të ligët përpara. Kjo duhet të ndihmojë.