Ndihma e parë për thyerje të hapur


Frakturë të hapur është lëndimi më i rëndë, në të cilën jo vetëm që ka shkelur integritetin e kockave, por edhe indet përreth.
Me një frakturë të hapur disa rreziqe:

 • gjakderdhje të tepërt - gjakderdhje ndalesë në thyerje të hapur është një nga detyrat më të vështira në të njëjtën kohë të fortë të rrezikshme për jetën gjakderdhje viktimë;

 • shoku traumatik - me fraktura të hapura në njerëzit mund të zhvillojë një goditje të dhimbshme e cila lind nga fakti se truri nuk mund të trajtojë problemin dhe se si të "off". • Për të shmangur ndërlikimet dhe në disa raste për të shpëtuar jetën e viktimës duhet t'i jepet ndihma e parë. Një pjesë e tij është për të thirrur një ambulancë - profesionistë të kualifikuar të cilët kanë pajisjet e nevojshme për hospitalizim dhe trajtim.
  Por është gjithashtu e rëndësishme për sjelljen e të tjerëve vjen shpejt - një njeri i zakonshëm do të lehtësojë gjendjen e pacientit duke përdorur teknika elementare të ndihmës së parë. Në shumicën e rasteve kjo mund të parandaluar komplikimet dhe shkurtojnë kohën shërim.

  Ndihma e parë për thyerje të hapur këmbës • Para së gjithash ju duhet për të siguruar këmbës pozicionin e duhur, hiqni këpucët (për shkak të rritjes së ënjtje atëherë ajo do të jetë e vështirë për të bërë), një dorë duke mbajtur këmbën e tij mbi thembra dhe gishtat e tjerë.

 • Detyra e dytë - për të ndaluar gjakderdhje. Trajtojnë plagën dhe të aplikojnë fashë dezinfektues të shtrënguar, mundësisht sterile. Ju lutem vini re ndonjëherë përzierja zakonshëm dhe atë mbi plagë, mos harroni të marrë jashtë në kohë.

 • Gjatë ekzekutimit të sendeve të para japin analgjezik viktimës.

 • Tani fix këmbën për të parandaluar dëme më shumë - të përdorë mjete të dobishëm - bordet dhe objekte të tjera të drejtpërdrejta të ngurtë. Capture vetëm dy të përbashkët, kyçin e këmbës dhe gju, vënë "gomat" në anët.


 • Ndihma e parë për të hapur thyerje hip • Para së gjithash, ne duhet t'i japë viktimës një analgjezik dhe të vënë mbi kurrizin e tij.

 • Pastaj aplikoni një fashë për ndaljen e gjakut mbi lëndimit të liroj gjakderdhje. Gjithashtu lënë një shënim me mësipërme kohë lëndimi salcë.

 • Tani ne kemi nevojë për të proceduar një dezinfektues plagë (ose ujë të thjeshtë) dhe aplikoni një fashë sterile.

 • Fix thyer përmes gomave apo improvizuar në një pozicion ku është, pa u përpjekur vpravyty.

 • Përgatitja amoniak të viktimës ra në agoni.


 • Ndihma e parë për të hapur thyerje parakrah • Dërgo analgjezik viktimave për të parandaluar goditje traumatike.

 • Aplikoni një fashë për ndaljen e gjakut në vendin e thyerje ose klikoni arterie në sqetull për të reduktuar gjakderdhje. Kur aplikoni kapëse për ndaljen e gjakut të lënë një shënim në imponimin e saj, për mjekët hequr kohën e tij.

 • Fix shpatullën dhe bërryl nëpërmjet autobus apo çfarëdo të improvizuara - cadra, shtyllat e skive, bordet, etj

 • Në trauma të rënda të përgatisin amoniak për të sjellë viktimën në ndjenjë.