Ndihma e parë për shkurtime


Shkurtimet - dëme të lëkurës nga objekte të mprehta. Shkurtimet e cekët, që ndikojnë vetëm dermis dhe shtresa e nënlëkurës yndyrë që nuk kanë nevojë për trajtim të veçantë, vetëm të mjaftueshme për të ndaluar procesin e lëndimit antiseptik gjakun dhe. Por ka shkurtime të thella, të quajtur plagë të prerë: në këtë rast, yyazytsirno nevojë për ndihmë mjeku si ndonjëherë dëmtuara tendons, muskujt, nervat, ligaments dhe enëve të gjakut, të cilat nuk mund të shërohen pa profesional.

Llojet e shkurtimeveNë mjekësi, shkurtimet shkojnë nga subjekte të lëndimit të cilat ka ndodhur:


 • Objekte të mprehta dhe të hollë lënë plagë thikë. Për shembull, ajo është e vogla plagët dëm thikë la gjilpërë: diametri i saj është i vogël, por ende, thellësia mund të arrijnë disa centimetra.

 • Objekte të mprehta lënë plagë të prerë. Ky lloj i dëmit përfshijnë, për shembull, të prerë xhami: në këtë rast, plaga është e ngushtë, por mund të arrijnë gjatësi të ndryshme dhe thellësitë.

 • Objekte Blunt lënë edges grisura. Zakonisht këto plagë që ka gunga në kockat. Në këtë rast, shërojnë plagë dhe shtohet gjatë përmes edges përafërt.

 • Objekte të mprehta dhe Blunt la, respektivisht, plagë të kombinuara. Ato ndodhin në një traumë shumë pjesë të trupit, të tilla si një rënie, aksident, etj D.


 • Si për të ndihmuar ndihmën e parë viktimës


  Sigurimi i ndihmës së parë për shkurtime është kryesisht në pastrimin e plagë, ndalimin e përpunimit të gjakut antiseptik dhe mbylljen për mbrojtjen e mjedisit.
  Si të prerë të qartë? Në qoftë se plaga është e ndyrë, atëherë ajo duhet të lahen para se të përpunimit. Me të pastër të lëkurës mund të kaloni këtë artikull. Merrni një fashë sterile ose leshi pambuku zhytem me ujë me sapun (mundësisht fëmijë) plagë siklet dhe pastaj pije me ujë.

  Si për të prerë procesin e dezinfektimin? Shkurtimet Processing nevojshme për të shmangur acarohet. Pas larjes plagën pambuk steril dhe të marrin pjesë promochyte e njërit prej këtyre antiseptics:

 • Halogens Grupi, hypochlorite natriumi, chloramine B, plyvasept.

 • Oxidants Grupi: Permanganat kalium, peroksid hidrogjeni-ure.

 • Fenolet Grupi: vagotilom.


 • Nëse ndonjë nga këto medikamente nuk është afër, atëherë ne mund të përdorur për trajtimin e alkoolit 96%.
  Si për të ndaluar gjakun, kur shkurtimet? Shkurtime të rënda janë të shoqëruara me gjakderdhje bollëk, dhe në këtë rast mjekët kanë nevojë për ndihmë, por në qoftë se për ndonjë kujdes shëndetësor arsye është e vonuar, emergjente është i shtypur pjesë plagë fashë sterile ose të shtrënguar lidhurit plagën.

  Nëse ju nuk jeni të fortë shkurtime të mjaftueshme për procesin zonën e dëmtuar me peroksid hidrogjeni 3%.
  Sa afër prerë? Kur gjaku është ndalur, ju mund të vazhdojë për të mbyllur plagë. Në vend të shkurtimeve të imponuara fashë ose suva, i cili zëvendësoi disa herë në ditë. Kjo duhet të bëhet në qoftë se dëmi është i vendosur në krahun ose këmbën (veçanërisht nëse gishtat apo këmbët). Në raste të tjera, shkurtime të vogla më të mirë për t'i mbajtur ata të hapur, plagë kaq shpejt vonuar.

  Shkurtimet shërimit


  Një ditë më pas prerë mund të fillojnë të përdorin ointments për të parandaluar plagët nga shkurtimet dhe shërim me shpejtësi.

  Sot përdoret melhemin e mëposhtëm nga shkurtime:

 • D-Panthenol. Ky mjet është në dispozicion në forma të ndryshme, por për plagët më mirë të përdorni krem, v. To. Ajo vazhdoi zhytur mirë dhe zbut lëkurën, duke shmangur dëmtimin e mëtejshëm. Ajo përmban vitaminë B5 e cila përshpejton riparimin e indeve. Vaj është aplikuar 3 herë në ditë.

 • Calendula krem. Ajo është e mirë redukton inflamacion dhe ndihmon me shërimin zgjatur.

 • Etoniyu vaj. Ndihmon me plagë të qelbëzuar, ka veti antiseptike dhe përshpejton dhëmbëza.


 • Nëse keni prerë la një mbresë (kjo është për shkak të plagëve të thella), atëherë zbatohen kontraktubeks pomadë që nxit zhdukjen e plagët.