Ndihma e parë për spyaninni rënda alkoolike


Alkooli, i miratuar në sasi të vogla, është në gjendje për të hequr stresin mendor dhe të përmirësojë gjendjen shpirtërore. Duke marrë atë një ndjenjë të relaksimit dhe argëtim. Ndjenja të tilla zgjat një kohë, por me rritjen e doza të dehur alkoolit, ata rriten në eksitim të lartë, humbjen e vetë-kontrollit.
Efektet shkatërruese të alkoolit
Shpesh këto ndjenja janë të shoqëruara nga zemërimi, agresioni, dhe nganjëherë depresioni. Njerëzit të cilët janë në atë gjendje, të aftë për veprat e këqija, si dhe për krime të rënda. Ndodh që një person në një gjendje depresioni dhe depresioni, është për të kryer vetëvrasje. Nëse njerëzit abuzojnë rregullisht alkool, ai shpejt zhvilluar një pasion të fortë për të. Përdorimi i sasive të mëdha të alkoolit mund të çojë në helmim të rëndë të alkoolit. Prandaj, ndihma e parë për dehje ekstreme mund të ruaj një jetën e njeriut.


Kur të marrë përqendrimit të alkoolit në gjak rritet deri në atë masë që, siç është thithjen e saj nga stomaku dhe zorrët. Në dytë përqendrimit orë të alkoolit në gjak arrin një maksimum dhe pastaj fillon të ulet. Për shkak se veshkat, mushkëritë dhe lëkurën e trupit të njeriut është lëshuar vetëm dhjetë për qind alkool, nëntëdhjetë e mbetur oksidohet në mëlçi. Prandaj, ajo thjesht mund të vidyazykaty me alkool të fortë.
Sipas studimeve, pas marrjes së një personi të vetëm alkool shëndetshëm edhe për dy javë gjurmët e përdorimit të saj. Megjithatë, ajo zhduket nga gjaku pas kalimit prej katër deri në dymbëdhjetë orë (në varësi të numrit të pranuar).

Rritja e përqendrimit të alkoolit fillimisht hyn muskujt dhe mëlçinë, dhe pastaj arrin sistemin nervor. Në doza të larta të alkoolit në palcë qendrave ndalimin dhe lëvore. Si rezultat, ka frymëmarrje të rëndë dhe çrregullime të qarkullimit të gjakut që mund të shkaktojë vdekjen në dehje ekstreme. Prandaj është e nevojshme të dinë se si për të dhënë ndihmën e nevojshme e parë në situata të tilla.

Dehje
Ka tre faza kryesore: dehje të lehtë, të moderuar dhe të rëndë ose të rënda dehje alkoolit. Shpejtësia e shenjat e para të intoksikimit, nga ana tjetër, varet nga numri i snacks dhe pije kala përdorur. Organ shtetëror si alkooli origjinalitet gjithashtu ndikon në shkallën e dehjes. Kur njeriu i lodhur, dhe më shumë lodhje, madje edhe doza modeste të alkoolit mund të shkaktojë dehje të rënda. Më sensitive për njerëzit pritëse alkool që vuajnë nga sëmundja e mëlçisë, stomakut, disa semundjeve te sistemit endokrin. Efektet e alkoolit ul në rastet e stresit mendor.


Në një gjendje të dehjes ekstreme është një shqetësim i orientimit në hapësirë, biseda zhvlerësohet, humbi shprehjeve të fytyrës. Ka shpesh çrregullime të tilla si marramendje dhe të përzier. Për Me rritjen e dehje, ndërgjegje të zgjeruara dhe të dëmtuar, të cilat mund të shkaktojnë fillimin e komë. Në njerëz, ka një ndryshim në sistemin e enëve të gjakut dhe ngadalësuar frymëmarrje, për më tepër, ai zhvillon relaksim të muskujve dhe të pasurive të patundshme. Rezultati vdekjeprurës ka ndodhur si pasojë e paralizë të qendrës së frymëmarrjes ose vasomotor. Si rezultat i dehje ekstreme, është rëndim e çrregullimeve mendore dhe neurologjike. Shumica e njerëzve pas dehjes mund të vështirë të mbani mend asgjë që ka ndodhur atij, dhe nganjëherë nuk mbani mend asgjë. Përcaktimi shkallën e dehjes, ju lutem vini re se një numër i sëmundjeve të rënda dhe kushtet patologjike mund të vërehet e njëjta pamje klinike - gjakderdhje në tru, sulmi në zemër, etj Zhvillimi i sëmundjeve të tilla mund të ndodhë kundër një sfond të dehje të lehta, dhe të prodhimit, ndërsa era pacienti i alkoolit, të shkaktojë gabime në diagnozën e sëmundjes.


Ndihma e parë
Ndihma e parë është shumë e rëndësishme në dehje të fortë alkoolike. Në mënyrë që të zvogëlojë absorbimin, le viktima pirë disa tableta të qymyr (mundësisht grimcuar) ose polifepan. Pas dhjetë minuta për të larë jashtë stomak ose të shkaktojë të vjella. Pastaj jepi të pijë një zgjidhje të amoniakut (10 pika në një gotë me ujë). Pastrues të jetë shumë e dobishme. Nëse është e mundur dhe një edukimi mjekësor mund të prezantoj vena 2 ml kafeinë kordiamin dhe zgjidhje glukozë, dhe pastaj të vënë pacientin në shtrat, duke vënë një këmbë pad ngrohje. Në rast të frymëmarrjes dëmtuar, shkruani intramuskulare 05 ml tsititona ose lobeline.

Nëse ju keni një arsim mjekësor, ju mund të përdorni metoda më profesionale në dehje të rënda. Për këtë qëllim, pjesë të vogla të ujit me një zgjidhje të dobët të karbonat natriumi ose Permanganat kalium bëjë Lavage stomakut përmes tubit të trasha. Pastaj ju mund të hyjë në vena ose intramuskulare ilaçe të nevojshme. Pastaj, për suctioning mukusit nga zgavrën fyt, duke mbajtur gjuhën e nevojshëm për të kryer intubation.
Ndodh dhe kështu që një person mund të jetë pa ndjenja - atëherë nevojë për ndihmë urgjente. Për të vënë këtë njeri mbi kurrizin e tij dhe e mori atë nga kreu, shpejt dhe fuqishëm fshij veshët e tij. Njeriu vjen në mendje për shkak të gjakut fillon për të mbushur kokën. Njëherë një njeri erdhi në, ajo duhet të jetë në spital menjëherë.


Mendoni për pasojat para se të merrni alkool, sepse pas aplikimit të tyre në vend të vështirë për të ardhur në normale.