Temperatura 39 pa simptoma


Shkaku më i zakonshëm i inflamacionit janë të ngrohjes, plagë të rënda apo tendosje nervor. Shumica e ngrohjes është mjaft i parashikueshëm dhe i shoqëruar nga shenja të tjera më të dukshme që shpjegojnë pamjen e saj. Por, çfarë nëse temperatura u rrit, dhe simptoma të tjera nuk janë shfaqur ende?
Shenjat e ngrohjes
Dini shenjat që tregojnë qartë se ju keni një të lartë temperaturë 38-39 °. Këta faktorë janë:

 • dridhura;

 • ndjenja dhimbje në të gjithë trupin, sidomos muskujt e duarve dhe këmbët;


 • gjendja e keqe;

 • ndjenja e dobësisë;

 • dobësi e përgjithshme.


 • Nëse keni ndonjë nga këto simptoma, të jetë i sigurt për të marrë një termometër dhe të matur temperaturën, edhe në qoftë se nuk ka shenja të SARS-it dhe sëmundjeve të tjera virale.
  Shkaqet temperaturën 39
  Temperaturë të lartë e trupit të 39-395 ° në të rriturit pa simptoma të dukshme mund të jetë një sinjal për sëmundjet e mëposhtme:

 • SARS;

 • prania e tumorit;

 • zhvillimi i pectoris Bluetongue;

 • manifestim i reaksion alergjik;

 • pyelonephritis kronike;

 • shprehje e sindromës hypothalamic;

 • prania e endokardit virale;

 • ndodhja e infeksionit meningococcal.


 • Sëmundje meningococcal është një sëmundje akute infektive që së pari paraqitet si një gozhdë në temperaturë. Simptomet kryesore janë manifestuar menjëherë, për shkak të cilat në mënyrë të pavarur të zbuluar se kjo sëmundje nuk është gjithmonë e mundur. Në këtë sëmundje një normë shumë të lartë e vdekshmërisë, kështu që nëse ju merrni veten për të ulur temperaturën, por jo për kohë të gjatë, menjëherë duhet të kërkojnë kujdes mjekësor.
  Temperaturë të lartë trup 39 ° pa simptomave mund të jetë një reagim te ndryshimeve patologjike në indet e infektuar, dmth praninë e tumoreve në trup. Në këtë rast vetëm të ulur temperaturën nuk ka shkuar, ju duhet të shkoni te mjeku.

  Fytit angina është një formë klinik e angina karakterizohet nga skuqje e rëndë dhe difuze e grykës, kllapa ënjtje dhe Muço-purulent exudate në sipërfaqen e grykës. Por shfaqja e këtyre simptomave është ngritur temperaturën e trupit. Pra, para se të shikoni një doktor rekomanduar hapat e njëjtë si me SARS.
  Sindromi hypothalamic eshte nje kompleks endokrine, metabolike, çrregullime autonome, të cilat janë të shkaktuara nga çrregullime të hipotalamus. Kjo temperaturë diagnozë lind si rezultat i shkeljes së aparatit podkorkovoho të trurit dhe nuk është i shoqëruar nga shenja ose simptoma. Në këtë gjendje, trupi mund të jetë dhe madje edhe vite që të mësohen me të. Trajtimi në këtë rast do të thotë duke marrë sedativë.

  Pas pësimit të një dhimbje të fytit apo gripit është një rrezik i endokardit infektiv, e cila manifestohet në lartësi temperaturës. Kjo sëmundje duhet të trajtohet vetëm në një spital.
  Pyelonephritis kronike quhet një sëmundje inflamatore që kryesisht prek veshkat pyelocaliceal sistemit. Temperatura ndërsa sëmundja zgjat një kohë të gjatë, ndërsa simptomat e tjera nuk mund të shfaqet. Nëse temperatura është më shumë se dy javë dhe ju jeni në gjendje për të ulur vet (sëmundja është e pamundur), atëherë ju duhet të konsultoheni me mjekun dhe të merrni testuar.

  Pra, të përmbledhur. Ethet 39 pa simptoma - një shenjë e qartë e një sëmundje, kështu që nuk do të vonojë dhe të vetë-mjekoj. Një më të mirë të konsultoheni me mjekun menjëherë dhe t'u testuar.