Grerëz djeg


Në muajt e ngrohtë, njerëzit shpesh duhet të merren me gjëmba e Hymenoptera (bletët, Grerëzat, bletët, Hornets). E insekteve të bumblebees më pak agresive dhe rrezikun që ata nuk shpon shumë i madh, sidomos sillen me qetësi, nuk do të përpiqet të shkarkojë papritur dhe kështu me radhë. Z.

Simptomat dhe pasojat grerëz goditëseNë fakt termi "kafshoj" gabuar, sepse këto insekte nuk kafshoj dhe shkaktojnë dëme nëpërmjet vendosur në fund të djeg bark. Sting bosh brenda, si një shiringë e injektuar me të në trupin e helmit viktimave. Edhe gjëmba e bumblebees qetë, pa chipping, kështu që trupi është mjaft e rrallë. Dhimbje, kruarje, ënjtje dhe kështu grerëz kafshoj lidhur me gëlltitje e helmit, e cila është një përzierje proteina, dhe në disa njerëz mund të shkaktojnë reaksione të rënda alergjike. Alergji Yyazytsirnist është rreth 1% dhe rritet me kafshon përsëritura.

Reagimi lokal pas një goditje manifestohet si dhimbje, urth në minutën e parë, dhe pastaj, skuqje, ënjtje dhe kruarje përreth kafshimit. Zakonisht këto simptome pas një vend të kafshoj grerëz për 2-4 ditë dhe nuk kërkojnë trajtim të veçantë.
Në prani të një reaksion alergjik, ajo zhvillohet brenda 30 minutave dhe mund të ndryshojnë në varësi:

 • Kruarje, ënjtje dhe skuqje përhap në të gjithë trupin.

 • Mes të përmendura në paragrafin e parë janë vërejtur të përzier, të vjella.

 • Simptoma të tjera të përfshira frymarrje.

 • Ka rritur norma e zemrës, të dridhura, ethe, dhimbje të përbashkët, konvulsione mundshme dhe humbja e vetëdijes. Në këtë rast, nuk është tashmë shoku anafilaktik, që kërkon shtrimin në spital.


 • Stings veçanërisht të rrezikshme të shumta të bumblebees. Gjithashtu në rrezik në rritje janë gratë shtatzëna dhe njerëzit që marrin beta-blockers.

  Çfarë duhet të bëni kur një pickim grerëz?


  Ndihma e parë për një goditje grerëz apo insekteve tjetër zhalyascheho fare e thjeshtë:

 • Ajo duhet të shqyrtojë mëngjes, dhe në qoftë se ka mbetur një goditje - fshini atë.

 • Larë kafshimin me peroksid hidrogjeni, fërkuar alkool ose tjetër antiseptik, të tilla si CHLORHEXIDINE.

 • Aplikoni për të kafshoj kompresë të ftohtë për të reduktuar ënjtje.

 • Është e këshillueshme për të pirë antihistamine (Suprastin, diazolin, Claritin, tavegil etj) për të parandaluar një reaksion alergjik.

 • Në rastin e viktimës rëndë alergji duhet të dorëzohen te mjeku.


 • Për më tepër, ajo duhet të mbahet mend se kafshimet e insekteve është e rekomanduar për të pirë shumë lëngje, por duhet të përmbahen nga pirja e alkoolit, pasi ajo mund të përkeqësojnë edemë.