Truri Anhyoma


Anhyoma referohet formacione beninje dhe është një lloj i nishan. Ai përbëhet nga enët e gjakut (anhyoma vërtetë) ose hapësira limfatike (lymfanhyoma), dhe mund të ndodhë në zona të ndryshme të trupit.
Simptomat dhe Llojet e trurit angioma
Kjo lejon tumoret efekt konstruktive, dhe kjo çon në simptomat e mëposhtme:

 • Dhimbje koke (mund të kenë karakteristika të ndryshme - intensiteti, frekuenca dhe natyra);

 • konfiskimet;

 • konfiskimet;

 • marramendje;

 • paraliza e pjesëve të ndryshme të trupit (në varësi të lokacionit angioma);


 • përzier dhe të vjella;

 • koordinimi i dobët i lëvizjeve;

 • zhurmave në kokë;

 • Shkelja e gjuhës;

 • çrregullim i shijes;

 • menduarit paaftë.


 • Rreziku i angioma trurit është se ajo mund të çojë në hemorragji.
  Ndër llojet e angioma tre mjekët:

 • Truri venoz anhyoma ndryshon ngjyrë kafe ose blu të errët dhe është subjekt për të përparojë në mënyrë të pavarur. Kjo mund të çojë në hemorragji (goditje) dhe shoqëruar me simptoma të theksuara.

 • Truri shpella anhyoma është në një edukimi shpella vjollcë gurgullimë përbëhet nga anije të vogla dhe karakterizohet nga rrjedha e gjakut të dëmtuar.

 • Kapilar anhyoma rrjedhjen e gjakut të trurit është i ngadalshëm dhe përbëhet nga capillaries të vogla.


 • Shkaqet e angioma


  Ndër shkaqet e mjekëve angioma quajmë këto:

 • gjenetik;

 • Kontaminimi infektive;

 • dëmtim të trurit.


 • Shumica e mjekë janë të prirur të besojnë se në mungesë të zhvillimit lëndime është angioma është faktor i trashëguar, ndërsa infeksion në raste shumë të rralla mund të shkaktojë tumore.

  Trajtimi i angioma trurit


  Trajtimi i venave Angio dhe të tjera të trurit duhet të jetë urgjente, për shkak të rrezikut të lartë të hemorragji dhe vdekjes. Kjo është lloj veçanërisht e vërtetë venë, e cila është subjekt i progresion të shpejtë.

  Në raste të rralla angioma mund të shpërndajë të tyre me kalimin e kohës, por ky fakt nuk duhet të ndikojë në vlerësimin real të rrethanave të çdo rasti dhe të shkaktojë operacioni vonesë, kur është e nevojshme.
  Operacioni është futja e një kateteri përmes së cilës paraqet një substancë anhyomu që clogs enët e gjakut.
  Në arsim mund të preken përdorur rrezatimit, nga të cilat tumoret zvogëluar në madhësi.