Encefalopati alkoolike


Konsumi i rregullt i alkoolit të tepërt ndikon jo vetëm në shëndetin e mëlçisë. Ka një gamë të dyja sëmundjeve rrjedh quajtur encefalopati alkoolike dhe zhvillohet më intensivisht në fazat e fundit të varësisë. Ky sindrom kombinon dy simptoma neurologjike dhe somatike.
Alkooli është truri toksike encefalopati
Patologji konsiderohet është në fakt disa sëmundje që ndodhin në të njëjtën kohë në të njëjtin sindrom klinik që mund të ndodhë në formë akute dhe kronike. Ai përfshin sistemin nervor, ndihmon tretjen e ushqimit dhe autonom, aktivitetin kardiovaskular dhe çrregullime funksionale të trurit.


Encefalopati alkoolike vërejtur në 2 (në fund), ose 3 fazat në varësi të pijshëm afat ditore është 6-20 vjet, ndërsa në gratë sëmundja mund të zhvillohet shumë më herët për shkak të karakteristikave të organizmit dhe nivelet hormonale. Duhet të theksohet se grupi më në rrezik janë njerëzit të cilët konsumojnë zëvendësues me cilësi të ulët të alkoolit.
Encefalopati alkolike - Simptomat
Tipari kryesor i sëmundjes - një shkelje e proceseve metabolike në trup, ku ndalesa për të prodhuar thiamin (Vitamina B1), i cili siguron ekuilibrin e karbonit. Si rezultat i mungesës së energjisë vuan trurit.

Simptomat kryesore:

 • përzier, të vjella, urth, dhimbje barkut, humbje e oreksit;

 • Shkelja lëvizshmëri zorrëve;

 • humbje peshe të rëndë;

 • dobësi e përgjithshme e kombinuar me një ethe;

 • konfiskimet;

 • çrregullime të gjumit të vazhdueshme;

 • palpitations, aritmia;

 • djersitje, marramendje, ndjenja e shkurtër fryma;

 • lodhje;

 • ënjtje të trurit;

 • dëmtim të mëlçisë;

 • temperaturë deri në 40 gradë;

 • koma.


 • Akute dhe kronike encefalopati alkool - trajtimi

  Në një formë të rritur, i njohur gjithashtu si encefalopati hemorragjike Wernicke-Gaye është një kusht urgjente klinike që kërkon hospitalizimin e emergjencës në njësinë e kujdesit intensiv, siç lajmëron kush. Gjatë trajtimit, para se gjithash, e nevojshme për të arritur stabilizimin e proceseve metabolike në trupin e pacientit. Integruar qark Terapia:

 • doza të mëdha të vitaminave B, vitamina C dhe E;

 • Rritja e marrjes lëngjeve (volumit të përditshme të dehur me ujë të tejkalojë shumën ndarë urinës);

 • qetësuesit, adrenalytyky për të normalizuar gjendjen mendore dhe gjumë.


 • Encefalopati kronike (Korsakov psikozë) është subjekt i një trajtimi të gjatë intensive, që përfshin aplikimin e një hormon glucocorticosteroid (hydrocortisone, prednisone), terapi infuzion dhe doza e administratës mjekim të etanolit.
  Encefalopati alkolike - Parashikimi
  Sa më shpejt një pacient kërkon ndihmë, më shumë shanse për shërim. Nëse marrim parasysh sindromi nuk trajtohet fare, do të çojë në gjendje kome sëmundje hemorragjike dhe vdekje (rreth 18% e të gjitha rasteve).
  Në fakt, prognoza varet nga shkalla e varësisë alkoolit, formën, fazën e encefalopati, dhe është individuale për secilin pacient.

  Encefalopati alkolike - pasojat
  Ndër efektet më të shpeshta të padëshirueshme janë me vlerë të përmendet:

 • dementia;

 • Stroke;

 • paralizë (i plotë ose i pjesshëm);

 • pezmatim nervi, dridhje gjymtyrë sipërme dhe të poshtme;

 • pneumoni;

 • koma fatale.