IRR të llojit hypotonic


Distonia vegjetative-vaskulare (VSD) - një grup i simptomave që shoqërojnë shkeljet e sistemit autonom, i cili është përgjegjës për ruajtjen e bilancit të brendshme në trup. Është patologji shumë e zakonshme që mund të ndodhë në njerëz të çdo moshe. Varësisht nga niveli i presionit të gjakut janë tri lloje IRR: përziera nga hypertonic dhe hypotonic lloj tipi. Më të njihen me arsyet dhe bazat për llojin hypotonic vvd, dhe e konsiderojnë si për të trajtuar këtë patologji.

Simptomet e VSD për llojin hypotonicIRR ka shumë manifestime të ndryshme që ndodhin vazhdimisht ose konvulsiv (kriza vegjetative-vaskulare). Shkeljet Ajo vërejti psikologjike, neurologjike, enëve të gjakut dhe çrregullimeve kardiake. Në veçanti, pacientët më shpesh IRR e tipit shënim hypotonic dhe ankohen:

 • dobësi e përgjithshme;

 • gulçim;

 • të përzier;

 • dhimbje koke, marrje mendsh;

 • djersitje;

 • presion gjaku i ulët;

 • mosfunksionim të zemrës (cardialgia, bradycardia);

 • Mungesa e peshës trupore;

 • mungesa e oreksit;

 • meteozalezhnist;

 • merzlyakuvatosti ndjenja (sidomos gishtat e këmbëve) dhe të tjerët.


 • Arsyet për llojin hypotonic vvd


  Çekuilibër në sistemin autonom nervor, kryesisht për shkak të ndikimit të faktorëve të ndryshëm ose "mekanizmave të shkaktojë" çrregullim ekzistuese. Këtu janë ato kryesore:

 • Dehje . Proceset inflamatore, sëmundjet infektive, alergji dhe kështu me radhë. E. çojë në formimin e substancave që ndikojnë negativisht në sistemin e enëve të gjakut. Ky zhvillim mund të shërbejë si IRR.

 • Stresi emocional . Stresi i shpeshtë që veçanërisht në mënyrën e jetesës ethshëm sot presin çdo njeri të ndikojë si në shëndetin fizik dhe mendor. Depresioni, tendosje nervor, lodhje kronike, vështirësi në adaptimin social - e gjithë kjo përfundimisht mund të çojë në IRR.

 • Ndryshimet në zonën klimatike . Udhëtoni në vendet që janë në zonat e tjera klimatike - një stres të madh për trupin e njeriut. Për të përshtatur (sepse nganjëherë vetëm ndryshimet në temperaturë mund të jetë 30-40 ° C) trupi duhet të kalojnë një shumë të burimeve. Shpesh ndryshime të menjëhershme në zonat klimatike në mënyrë të pashmangshme të ndikojnë në shëndetin, duke shkaktuar dështime të ndryshme.

 • Çrregullime hormonale . Shtysë për zhvillimin e IRR në llojin hypotonic mund të shërbejë gjithashtu si ndryshime hormonale. Shumë shpesh efekt i ngjashëm është vërejtur gjatë pubertetit, shtatzënisë, menopauza. Gjithashtu mund të shërbejë shkakun e sëmundjeve të ndryshme endokrine.

 • Predispozicion gjenetik . Themeluar që në qoftë se njëri nga prindërit vuajtur IRR, atëherë rreziku i zhvillimit të kësaj sëmundjeje e fëmijës dyshe. Shumica IRR është transmetuar nëpërmjet linjës nënës.


 • IRR trajtim të llojit hypotonic


  Kjo patologji kërkon një qasje të integruar. Para së gjithash, arsyeja duhet të sqarohet vvd dhe faktorë të favorshme.
  Po aq e rëndësishme është trajtimi i sëmundjeve oportune. Së bashku me metodat e ilaçeve, të jetë i sigurt për të rregulluar regjimin ditor (Organizata e duhur të punës dhe pushimit), i kushtoj vëmendje të ushqyerit, aktivitetit fizik, masave të përgatiten dhe kalitje. Efekti i mirë duhet bimor mjekësi dhe akupunkturë, fizioterapi, Balneotherapy.

  Një nga udhëheqësit në procesin e trajtimit mund të jetë aspekt psikologjik. Metodat psikoterapi (relaksim, sugjerim drejtpërdrejtë, trajnim autogenic, etj) për të ndihmuar të normalizojë marrëdhëniet me të tjerët, për të hequr tensionin psikologjik. Nëse është e nevojshme, i emëruar ilaqet kundër depresionit antytrevozhnыe drogë.