Memory Humbje


Amnezi ose humbjen e kujtesës - një nga sëmundjet më misterioze të njerëzimit. Arsyet për ndodhjen e tij nuk është i njohur plotësisht për të gjithë. Humbja e kujtesës mund të ndodhë papritmas dhe gradualisht, në tërësi ose pjesërisht. Një person mund të harrojmë ngjarjet dhe zhvillimet që kanë ndodhur shumë vite më parë kohëve të fundit. Kur humbja e plotë e kujtesës që ai nuk mund të kujtojnë as veten ose të tjerët, apo se çfarë ka ndodhur në atë ditë.

Shkaqet e humbjes së kujtesësMegjithatë, disa shkencëtarë të izoluar shkaqet yyazytsirni e sëmundjes:

 • Një arsye e dukshme është dëmtimi i trurit. Në rastin e humbjes së kujtesës pas lëndimit, njerëzit zakonisht nuk mund të mbani mend ngjarjet që kanë ndodhur atij drejtpërdrejt para saj. Në këtë rast, nuk është zakonisht një humbje të përkohshme të kujtesës. Ajo mund të kthehen në atë për orë të tëra, por kujtesa e rëndë trauma dhe nuk mund të shërohen.

 • Operacioni në tru apo zemër.

 • Infeksion i trurit.

 • Humbja e kujtesës nga një çrregullim mendor. Ka njerëz që vuajnë nga çrregullime të tilla, të cilat herë pas here të harrojmë dhe pastaj mos harroni disa ngjarje.

 • Prerje me humbjen e kujtesës në një situatë stresues. Arsyet janë gjithashtu kroyatsya në thellësitë e psikologjisë. Kjo mund të ndodhë, për shembull, humbja e një të afërm apo të dashur. Në këtë rast hipnozë ndihmon të rivendosur kujtimin.

 • Sëmundje të rënda, të tilla si kancere të trurit, epilepsi, encefalit, dehje.

 • Shpesh shkaku i humbjes së kujtesës është goditje.

 • Terapi Эlektroshokovaya.

 • Anestezi.

 • Njerëzit të cilët konsumojnë alkool në sasi të mëdha, mund të vuajnë në mënyrë periodike nga humbja e kujtesës.

 • Marrja e drogës.

 • Mungesa e vitaminës B1 (thiamine).


 • Simptomet e humbjes së kujtesës


  Simptomë kryesor i humbjes së kujtesës është paaftësia për të kujtuar ndonjë ngjarje të veçanta apo njerëz nga jeta e tij.

  Metodat për zbulimin e humbjes kujtesës sëmundje


  Nëse një person ankohet për humbjen e kujtesës, kjo është, mbi të gjitha, të shqyrtohet nga një psikolog dhe psikiatër. Këta ekspertë do të përcaktojë nëse ka çrregullime mendore ose çdo veprim substancë psikotrope. Nëse fusha e të dhënave do të jetë zbuluar shkelje, njeriu dërguar për ekzaminim të mëtejshëm, duke përfshirë эlektroэntsefalohrafyyu, analiza e gjakut, toksikologjike, biokimike, Imazhe, dhe madje edhe të konsultuar një neurokirurgu.

  Trajtimi i humbjes së kujtesës


  Si me sëmundje të tjera, trajtimi i humbjes së kujtesës është caktuar në varësi të shkaqeve të saj.

 • Nëse shkaku i humbjes së kujtesës bë një sëmundje apo lëndim, është parë e nevojshme për të kuruar atë, dhe pastaj ndoshta kthehen në kujtesën e tyre.

 • Nëse shkaku - mungesa e thiamine, në shumicën e rasteve, pacientët caktuar kontributin e thiamine vena. Për më tepër, vonesa e trajtimit në këtë rast është e pamundur. Mungesa e vazhdueshme e kësaj substance në trup mund të çojë në vdekje.

 • Nëse fajin për humbjen e çrregullimeve mendore kujtesës, vizita pacientit psikoterapi dhe seanca hipnozë. Ai mund të jetë e përshkruar barna të tilla si sodium ose pentotal amital.


 • Parandalimin e humbjes së kujtesës


  Parandalimi i kësaj sëmundjeje mund të konsiderohet jeteses shëndetshme. Alkooli mohim, drogës dhe cigareve dëshirueshme - gjëja e parë për të bërë. Çdo person duhet të kujdeset për dietën e tyre, e cila duhet të përfshijë të gjitha grupet e vitaminave dhe ujë të pijshëm të pastër. Po aq e domosdoshme për një trup të shëndetshëm është një numër i madh i ajrit të pastër dhe një sasi të moderuar të aktivitetit fizik. Duke ndjekur këto rregulla, ju mund të jeni i sigurt se çdo gjë tuaj të rrezikut, ju do të jenë minimale.