Herpetike encefalit


Herpetike encefalit - një nga llojet më të zakonshme të encefalit. Shumica janë tashmë infeksion në gjumë në tru. Një faktor që çon në aktivizimin e saj është plagosur, mbinxehje, hipotermi ose ndikimin e drogës.

Simptomet e encefalit herpetikeKjo formë e encefalit të shkaktuar nga aktiviteti i virusit herpes. Ajo karakterizohet nga simptoma të përbashkët për të gjithë encefalit:

 • konvulsione;

 • Sindromi hipertermia;

 • vetëdije të dëmtuar.


 • Në të rriturit, sëmundja shoqërohet edhe me simptomat e mëposhtme:


 • një rritje të mprehtë në temperatura të 39 gradë;

 • konfuzion, manifestohet në ndryshimet në ngacmim dhe ndalimin letargji;

 • vështirësi në ecje, paraqitja dridhje yntentsyonalnoho;

 • konvulsione, konfiskimet;

 • Dhimbja e organeve të brendshme.


 • Pasojat e encefalit herpetike


  Nëse nuk trajtohet, mund të zhvillojë një formë kronike e herpes encefalit. Në këtë rast, ka shqetësime intelektuale deri në çmenduri. Në rastet më pak të rënda, kjo fazë zhvillohet në formën e sindromës lodhjes kronike.

  Ndonjëherë sëmundja nuk mund të lënë pas efektet, por nuk eliminohet ngjarjet mbetur negative, të cilat përfshijnë:

 • dementia;

 • konfiskimet;

 • hydrocephalus, i njohur ndryshe si hydrocephalus;

 • Truri decortication (humbja lëvore e plotë ose e pjesshme).


 • Trajtimi i encefalit herpetike


  Si mund të zhvillojnë çrregullime të frymëmarrjes dhe shfaqjes së semundjen disfagia, pacientët janë të ekspozuar ndaj spital. Për të trajtuar caktuar Acyclovir (Vyroleks) - ilaçe antivirale. Ajo mund të përdoret, si brenda dhe me injeksion. Kohëzgjatja e kursit është 7-12 ditë. Për të rritur efektin rrit fondet imunitetin e përshkruar dhe kortikosteroidet, kohëzgjatja e të cilave është gjashtë deri në tetë ditë.