Tumor beninj trurit


Ende i panjohur, arsyet për zhvillimin e sëmundjeve të tilla. Ekziston një supozim se për shkak të anomalive gjenetike, trauma, gjatë vepruar toksina duket tumor beninje trurit. Gjatë shenjave klinike të rritjes së re shumë të ngjashme të kancerit, si në mënyrë të ngjashme squeezes enët e gjakut dhe indeve të buta.

Simptomet e tumor beninje truritNë fazat e hershme të manifestimeve të sëmundjes janë praktikisht të padukshëm dhe nuk shkaktojnë shqetësim. Kur tumori arrin një madhësi të konsiderueshme, janë simptomat e mëposhtme:


 • ulur vëmendjen, kujtesën dhe përqendrim;

 • përkeqësimi i erë, të parit dhe mprehtësi të dëgjimit;

 • dhimbje në këmbë;

 • Orientimi i varfër në hapësirë, pamundësinë për të ruajtur ekuilibrin;

 • mpirje në gishtat e këmbëve;

 • dhimbje koke të shpeshta të rënda;

 • të vjella të pashpjegueshme dhe të përzier;

 • paraliza e muskujve të fytyrës, pjesore ose tërësore;

 • twitching gjymtyrët.


 • Simptomat e listuara më sipër mund të shoqërojnë sëmundje të tjera, kështu që është e rëndësishme për të parë një specialist menjëherë dhe të bëjë një diagnozë duke përdorur rezonancë magnetike ose tomography llogaritur.

  Pasojat e tumoreve beninje të trurit, kryesisht përbëhen nga strukturat dëmtimin e indeve për shkak të ngjeshjes së tyre të fortë. Për më tepër, kushtet e rrezikshme konvulsive që mund të çojë në çrregullime të pakthyeshëm të muskujve. Komplikime të tjera lidhur me rrezikun e efekteve negative anësore pas operacionit, por ato ndodhin shumë rrallë.
  Duhet të theksohet se në raste të rralla tumoret e përshkruara mund të zhvillohet në llojin malinje.

  Trajtimi i tumorit të trurit beninje


  Terapi Skema varet nga vendndodhja dhe madhësia e tumorit, mosha dhe gjendja e pacientit, praninë e patologjive kronike dhe të lidhura. Duke pasur parasysh mungesën e nevojës për efektet farmakologjike, e vetmja mënyrë efektive për t'u marrë me këtë problem është për të hequr një tumor beninje trurit.
  Operacioni është hapur kafkë dhe të plotë prerje e tumoreve, terapi rrezatimi është kryer pas. Craniotomy me rezultate të shkëlqyera: më shumë se 70% e pacientëve vërejtur përmirësim të qëndrueshëm pas operacionit, dhe simptomat e pakëndshme të zhduket.