Një gilcë Akilit lënduar për të bërë


Para se të mësoni se çfarë duhet të bëni kur gilcë Akilit e një i lënduar 'duhet të kuptojnë shkaqet, kjo është nga kjo dhe varet trajtim. Çfarë është Akilit gilcë? Ky indi lidhës, me anë të të cilat ata janë lidhur për të kockat skeletor. Tendons në strukturën e saj ka kolagjenit fibrave mes cila tendotsity. Me strukturat e tij gilcë ruajnë fuqinë e tyre dhe nuk janë të prirur për të shtrihen.


Çdo gilcë ka një cilindrike tjetër formë, banesë apo pjatë. Dhimbje në tendons problemin shumë të përbashkët me fytyrën e saj, si dhe shfaqjen e hipertensionit. Dhimbje të forta në pjezë Akilit mund të ndodhë për shkak të arsyeve të tilla:1. R3r3r370. Shfaqja e dhimbjes në Akilit gilcë nga tendenity, tenosynovyta, tendinosis që ndikojnë në njësinë pjezë. Tendenity Zhvillimi mund të ndahet në tri faza: e para - kur ndezjen është në zhvillim; dytë, kur inflamacion nuk është trajtuar, fillon të rritet rritjen e trashë lidhës indeve; shoqëruar tretë me ndryshimet degjenerative që çojnë në Akilit gilcë këputje. Pse është kjo? Sepse njeriu është i ulur, monoton lëviz. Nuk mund të ketë komplikime dhe kontrast pas një stërvitje të gjatë në shurdhër pajisje sportive, me një rol dhe mosha e një personi.


2. R3r3r370. Shfaqja e dhimbjes në pjezë Akilit tendinosis përmes. Kjo ndodh për shkak të atrofi dhe degjenerimit të fibrave brenda pjezë. Tendinosis zhvillon në tendonitis kronike. Kjo sëmundje çon në një këputje të plotë të pjezë. Kjo është arsyeja pse ajo është aq e rëndësishme nëse ju keni dhimbje të ndodhur Akilit gilcë, pa vonesë, të kthehet për të ekspertit që ju menjëherë të diagnostikuar problemin dhe të përshkruajnë trajtim.


3. R3r3r370. Tenosinovit - është një nga sëmundjet më të vështira Akilit gilcë sepse pjezë mjaft mbresëlënëse.


Pas kësaj shpesh mund të zhvillojnë dhimbje në pjezë Akilit?

1. R3r3r370. Nëse jeni të dua e kopshtarisë - një kohë të gjatë gërmimi lopatë. Çfarë duhet të bëni? Ulja e ngarkesës, të bëjë gjithçka ngadalë dhe pjesë.


2. R3r3r370. Nëse ju jeni një piktor ose një marangoz, ju keni një peshë shumë të madhe është në këmbë. Çfarë duhet të bëni? Koha për të ndryshuar profesionet, se nuk ka pasur komplikime.


3. R3r3r370. Sport - tenis, golf, atletikë, ski.
Dhimbja mund të reduktohet deri në fasha të ndryshme, banjot, krem ​​të veçantë, por ende duhet, mbi të gjitha, të zgjidhë problemin dhe shkaqet e saj, sepse ajo mund të shoqërohet edhe me një devijim në rregullimin dhe strukturën e eshtrave, nyjeve arthritic. Sëmundjet e tilla rrisin ngarkesën në pëlhurë, kështu që nuk ka dhimbje. Gjithashtu, sëmundjet që shkaktojnë dhimbje në pjezë Akilit, mund të përfshijnë - cermës, artrit reumatoid, artrit tiroide. Dhimbja mund të ndodhë edhe pas aplikimit medikamente të caktuara.


Të cilët shpesh ka dhimbje në pjezë Akilit? Njerëzit mbi 40 atletët dhe ata me ngarkesë të madhe në këtë faqe.


Nëse keni dhimbje në pjezë ahilessovo u ngrit për shkak të lëndimeve, ju nuk duhet të vonojë, të kthehet në trauma, sepse ju mund të keni një të çojë Akilit gilcë e kockave thembra. Kjo këmbë bymehet shtohet shumë, mund hemorragji. Mos harroni, të gjitha problemet e pjezë nuk mund të zgjidhen në shtëpi, sepse ajo është e mbushur me pasoja të rënda, mund të jetë i këputje e plotë dhe jo i plotë, i cili do të çojë në një shkelje të funksionit të muskujve dhe atrofi. Treat duhet menjëherë vetëm nga një specialist!