Një shqyrtim i hollësishëm i barnave aktuale për osteoporozën


Osteoporozën - një sëmundje sistemike ku indekset dendësinë minerale të kockave ulur ndjeshëm, duke rritur brishtësinë e eshtrave dhe rrezikun e rritjes së thyerje shumë herë. Prandaj medikamente për trajtimin e osteoporozës duhet së pari të zgjidhë problemin e rritjes së densitetit të kockave mineral, që është për të forcuar ato.
Vetëm për të thënë se nuk ka asnjë gjë e hidhur magjike që do vylikovuvala plotësisht sëmundjen. Por mjekësia moderne mund të ofrojë ilaçe, forcimin e kockave dhe të reduktojnë ndjeshëm rrezikun e frakturave. Nëse ju jeni në rrezik për osteoporozën ose janë të sëmurë - ju duhet të rregullisht të marrë ilaçe, dhe pacientët duhet të ndjekin një dietë të lartë në kalcium dhe bëjnë terapi fizike.


Për grupin e trajtimit të përdorur medikamente të ndryshme. Në varësi të kursit, llojin e sëmundjes dhe shkaktoi shkaqet e saj - mjeku përzgjedh mjetet më të përshtatshme.
Njerëzit në rrezik gjithmonë duhet të respektojnë masat parandaluese nuk të le trupin tuaj në këtë sëmundje të vështirë

Kripera kalciumi


Mekanizmi i veprimit të kalciumit - rregullimi dhe optimizimin e metabolizmit kockave. Në mënyrë tipike, kalcium në dispozicion në dy forma: karbonatike dhe sildenafil. Merrni sildenafil më të mirë si karbonate të rrisë rrezikun e formimit të gurit në sistemin urinar.

Indikacionet për përdorimin e kalciumit dhe simptomat janë si më poshtë kusht:
senile (i quajtur senile) osteoporozën;
Bilanci negativ i kalciumit në trup (e përcaktuar nga rezultatet e analizave përkatëse);
ne trajtimin së bashku me bysfosfonatamy fluori, dhe terapi estrogjenit.

Vitamina D


Vitamina D luan një rol kritik në thithjen e kalciumit nga zorrët. Nëse vitaminë D në trup nuk është e mjaftueshme - ul në përqendrim serum kalciumit. Indikacionet për përdorimin e këtyre barnave janë:

mungesa e vitaminës D;
thithjen e pamjaftueshme (thithjen) e kalciumit;
osteoporozën pleqërie dhe steroide (kjo e fundit e shkaktuar nga rritja e sekretimit të hormoneve veshkave).

Metabolitëve aktive të vitaminës D


Këto osteoporozën kurë ndihmon trupin të absorbuar kalcium dhe për të parandaluar zhvillimin e deformimeve kurrizor, por përdorimi i tepruar i këtyre barnave mund të rezultojë në nivele të tepërta kalcium. Një nga drogat më të njohura në këtë grup - calcitriol. Indikacionet:
osteoporozën pleqërie dhe steroide;

osteodistrofia (hipoplazise kockave);
osteomalacia (zbutjen e kockave);
Konsumi kompensues pas largimit të gjëndra parathyroid.

Kaltsitoniny


Kaltsitoniny të parandaluar shkatërrimin e kockave dhe të pasurojnë trupin me kalcium, posedojnë efekt analgjezik. Droga veprojnë shpejt dhe në mënyrë efektive, por efekti i ndikimit të tyre jo shumë kohë, sepse ata hequr shpejt nga trupi. Përveç kësaj, përdorimi afatgjatë i calcitonin vjen Addictive dhe efekti i drogës reduktuar dukshëm. Indikacionet për përdorimin e calcitonin për osteoporozën është format e mëposhtme:

pleqërie;
steroide;
postmenopausal.
Shumë shpesh calcitonin obligim për fraktura vertebrale compression, sindromi dhimbje të komplikuar, për shkak të drogës tregon efekt analgjezik (lehtësim dhimbje). Më të përshtatshme dhe efektive forma e tij doza - spray nazale.

Bisphosphonates


Drogat më të zakonshme dhe të përdorura shpesh në osteoporozën. Ilaçet e këtij grupi rritjen e densitetit të kockave dhe për të parandaluar uljen e mases kockore dhe për këtë arsye reduktohet dhe incidencën e frakturave. Përdoret për të trajtuar:

osteoporozën postmenopausal dhe steroide;
Sëmundje Paget (deformimeve osteodistrofia, ku motor shërim kockë të thyer).
Bisphosphonates lëshohen në formë të pilulave, të lëngshme, me gojë dhe injeksione intravenoze. Çfarë forme për të zgjedhur një drogë në rastin tuaj të veçantë - do të shkaktonte një mjek.

Steroid anabolic


Droga në këtë grup janë përdorur për terapi të vazhdueshme dhe afatgjatë. Steroid anabolic stimuluar formimin e kockave dhe pengojnë metabolizmin kockave të lartë. Duke përdorur këto ilaçe në trajtimin e osteoporozën postmenopausal mund të rrisë densitetin e kockave mineral dhe të reduktojnë ndjeshëm rrezikun e frakturave, vertebrale (thyerje compression e rruaza) 65% nevertebralnыh - 53%. Me një trajtim performancë të lartë anabolic steroid numër të ndryshëm të efekteve të rëndësishme anësore, hirsutism (mashkull-lloj rritjen e flokëve), zë ndryshim, ndryshojë nënlëkurës yndyrë. Për shkak të efekteve anësore fondet e tilla nuk rekomandohet për femrat e reja.

Estrogjenit


Këto ilaçe janë përdorur për terapi zëvendësimi të hormoneve në osteoporozën postmenopausal. Ata janë më të përshtatshme për parandalimin e sëmundjes se sa trajtimi. Terapi afatgjatë zëvendësim estrogjenit në mënyrë të konsiderueshme zvogëlon rrezikun e frakturave vertebrale compression, thyerje hip dhe kockave tjera. Në gratë më të vjetër se 70 vjet estrogjene janë të efektshme.

Estrogjenit selektiv modulators receptorëve


Përdoret për parandalimin dhe trajtimin e osteoporozën postmenopausal. Ata janë të rekomanduara për rastin për terapi zëvendësuese estrogjenit në pacientët kanë contraindications. Këta agjentë pengojnë qarkullim kockave është shumë shpejt me anë të zgjatjes së jetës së osteocytes (qelizat e kockave).

Përgatitjet fluoride


Të stimuluar formimin e kockave dhe rritjen e kockave densitet mineral, sidomos rruaza. Rekomandohet për përdorim në osteoporozën postmenopausal dhe steroide.

Analgesics Neopioidnye


Në sindromës akute dhimbje, dhe shfaqjen e dhimbjes që rezulton nga fraktura compression në pacientët mund të jetë e përshkruar drogë nonsteroidal anti-inflamator me grupet jo-opioid analgesics për dhimbje. Megjithatë, vazhdoi të marrë ato nuk është i rekomanduar.
Në vitet e fundit, mjekët shpesh mbështeten në trajtimin e kombinuar drogës e osteoporozës, dmth përdorimi i disa barnave të grupeve të ndryshme. Për shembull, osteoporozën në meshkuj, të kombinuara me hipogonadizmit (sekretimit të pamjaftueshëm të hormoneve seksuale mashkullore), trajtimi regjimi përfshin vitamina, fluoride dhe bisphosphonates.

Përfundim


Në çdo rast, trajtimi regjim duhet të emërojë një mjek pas diagnozës. Vetë-mjekim në këtë sëmundje është jashtëzakonisht e rrezikshme dhe mund të rezultojë në pasoja të paparashikueshme dhe të rënda për pacientin.