Epilepsi idiopathic


Epilepsi - një sëmundje kronike neurologjike, manifestimi kryesor i të cilit është, papritur, sulmet e rralla të përhershme. Idiopatik epilepsi - një formë e epilepsisë, dukuri e cila është e lidhur me ndryshimet në funksionimin e neuroneve të rrisin aktivitetin e tyre dhe shkallën e excitability.
Shkaqet
Epilepsi idiopatike karakterizohet nga mungesa e ndryshimeve në statusin neurologjike, pacientët normale inteligjencës. Në mënyrë tipike, kjo patologji kongjenitale, shenjat e para të cilat shfaqen në fëmijëri ose adoleshencë.


Shkaqet e epilepsisë idiopatike:

 • predispozicion gjenetik (sëmundje e shpeshtë familjare);

 • patologji neuropsikiatrike;

 • keqformime kongjenitale (anomalitë e trurit);

 • Efekti toksik të alkoolit ose barnave të caktuara, pa shkatërrimin e strukturës së neuroneve.


 • Sipas një studimi të kohëve të fundit, disa raste të epilepsisë idiopatike lidhur me çrregullime kromozomale.

  Epilepsi përgjithësuar idiopathic


  Përgjithësuar epilepsi idiopathic - një formë e sëmundjes që është shkaktuar nga një defekt gjenetik strukturave antiepileptic trurit që neutralizoj impulset tepërta padëshiruar. Në këtë rast, truri nuk mund të përballen me excitability tepruar elektrik të qelizave. Kjo është manifestuar në gatishmërinë vrullshëm, i cili në çdo kohë mund t'i referohet lëvore të dy hemisferat e trurit dhe të shkaktojë një sulm epileptike.

  Idiopatik pjesshme (kontakti) epilepsi


  Kur epilepsi ydyotycheskoy pjesshme në një nga hemispheres e trurit është formuar me fireplace epileptik qelizave nervore që gjenerojnë ngarkuar tepërt elektrike. Si antiepileptic përgjigje strukturat ruajtura formojnë rreth zjarrit "mureve mbrojtëse". Për një kohë, në gjendje të frenojë aktivitetin konvulsive, por pastaj shkarkon epileptike depërtojë kufijtë e boshtit, e cila është manifestuar në formën e sulmit parë.

  Trajtimin e epilepsisë idiopatike


  Idiopatik epilepsi mjaft e mirë për të trajtuar, dhe përfundimisht, në disa raste, pacienti mund plotësisht vidyazykatysya nga marrja e më medikamente pa rrezikun e rikthim. Çelësi për një jetë të përmbushjes është një pritje e rregullt pandërprerë i barnave të caktuara antiepileptic zgjedhur mjekun. Kjo redukton yyazytsirnist e sulmit. Pacientët reagojnë dobët për ilaçe, operacioni mund të ndihmojë.