Ishemike pash - simptomat


Sëmundja konsiderohet është një proces në të cilin indet e trurit shkatërruar nga shkeljet e mëtejshme të funksioneve të tyre. Në këtë artikull ne e konsiderojmë simptomat ekzistuese të afrohet goditje ishemike.
Shkaqet e sëmundjes
Ka disa faktorë që rrisin rrezikun e ishemike simptoma goditje trurin:

 • hipertension;

 • diabeti;

 • rritur grumbullimin e gjakut;

 • atherosclerosis;

 • çrregullime ritmin e zemrës;

 • sëmundje të miokardit;

 • predispozicion për trombozë dhe rritjen e koagulimit të gjakut. • Pavarësisht nga këto arsye marrëdhëniet me shkatërrimin e papritur e indet e trurit ende nuk është e qartë se çfarë me të vërtetë ndikon e pash.

  Ishemike goditje - simptomat dhe ndihmës së parë


  Shenjat e sëmundjes janë drejtpërdrejt të varur nga sasia e zonave të prekura, si dhe departamentet që pësuan zhdukjen.
  Shpesh ka simptomat dhe pasojat e pash ishemike:

 • Shkelja e gjuhës. Kjo mund të jetë indistinctness fjalët e thëna (dysarthria), humbje e të kuptuarit përdorur frazat (afazisë), shkrim paaftë dhe lexim (ahrafyya, Alexis), madje edhe paaftësia për të numëruar dhjetë (akalkulyya).

 • Probleme me aparatin vestibular. Ky person humb orientimin në hapësirë ​​dhe ekuilibër, merren mendtë, shkrihet.

 • Shkelja e funksionit motorik. Kjo simptomë është e karakterizuar nga paaftësia e pjesshme ose të plotë për të lëvizur gjymtyrët e një (hemiparesis) ose të dyja (tetraparesis) anët e trupit. Përveç kësaj, pacienti mund të ketë vështirësi me koordinimin (ataksi) dhe gëlltitjes (dysfalhyya).

 • Ndryshimet në sjellje, regres njohëse. Viktima shpesh njerëzit nuk mund edhe të kryejnë detyrat e përditshme shtëpiake, të tilla si rozchesatysya, lahen dhëmbët tuaj. Zakonisht kjo është për shkak të shkatërrimit të pjesëve të trurit që janë përgjegjëse për kujtesën. Sjellja e pacientit kujton fëmijë me prosvetlenyyamy rrallë.

 • Shqisat mosfunksionimi. Kjo shenjë do të thotë një humbje të plotë apo të pjesshëm të vizionit, ndjenja artikuj razdvayvanyya (dyplohyya).


 • Duhet të theksohet se faktorët e mësipërme nuk paraqiten në një moment. Ata mund të rritet dhe të zhvillohet brenda disa orësh ose dy ose tre ditë në mënyrë që njerëzit nga fillimi nuk mund të dyshohet simptomat e goditje ishemike dhe të marrë atë në këmbët e tij. Prandaj është e rëndësishme që njerëzit përreth t'i kushtojë vëmendje të shenjave paralajmëruese.

  Stroke - simptomat në ndihmën e parë • Vendos viktimën në shtrat për të siguruar rrjedhjen e duhur e ajrit të ndrequr rrobat e pakëndshme.

 • Kreu imponojnë mundësisht akull apo diçka të ftohtë.

 • Të vjella të pastër gojën dhe ajrore të pacientit.

 • Këmbët vënë pads ngrohje ose shishe të mbushura me ujë të nxehtë.

 • Mos lejoni viktima të mbetet pa ndjenja, ju duhet gjithmonë të sjellë atë në jetë duke përdorur amoniak ose pat rëndë në faqe.

 • Call ekuipazhit emergjente.


 • Re pash - simptomat


  Në një tjetër shkatërrimin total të indet e trurit natyrisht fillon të vdes zona më të gjera, kështu që karakteristikat e mësipërme janë zgjeruar. Në të vërtetë, ka një regres e pacientit, veçanërisht në lidhje me funksionin motorike dhe çrregullime të sjelljes.
  Në mënyrë tipike, gjatë goditje të dytë një person humbet aftësinë për të menduar me urtësi, bie në pavetëdijshme dhe të sillet në mënyrë joadekuate. Për më tepër, përkeqësimi koordinimin deri në paralizë absolute.