Kryptohennaya epilepsi


Epilepsi referohet disa nga sëmundjet më të zakonshme të sistemit nervor. Tipar të saj kryesor - papritur konfiskimet, të cilat janë kohëzgjatje të shkurtër. Emrat e përbashkëta patologji - "epilepsi", për shkak të faktit që personi përjeton sulmit konfiskimet të shumta, dhe për këtë arsye, bie në tokë. Në momente të tilla, ai ka nevojë për mbështetjen e mjedisit dhe kujdesin adekuat për shkak se ajo nuk mund të kontrollojë veten e tyre, dhe shpesh ka një traumë.
Sëmundje Klasifikimi
Sipas koncepteve moderne epilepsi është një koleksion i sëmundjeve që manifestohen konvulsione. Në rast të një sulmi fajësuar mjekët shkarkimet paroksizmal në neuronet e trurit, dhe për këtë arsye baza e barnave të përdorura në trajtimin, ka për qëllim për të përmirësuar këtë zonë.


Sot lëshojnë disa lloje të epilepsi, dhe një prej tyre - kryptohennaya. Fjala e përkthyer si "sekret" dhe "sekret", që tregon për veçoritë e këtij epilepsi - shkaku nuk është i qartë. Përafërsisht 60% e rasteve, mjekët diagnostikuar epilepsi kryptohennoy sepse përmes analizave nuk është gjithmonë e mundur që të dinë shkakun e tij të vërtetë.
Lloji kryptohennoy shkaqet e epilepsisë
Të mesëm ose idiopatike - epilepsi mund të jetë rezultat i një sëmundjeje ose ekzistojnë në mënyrë të pavarur (faktor të fortë trashëguar).

Llojet Kryptohennoy e epilepsisë nga lokacioni
Ku ka pasur një celular që çoi në sulmin mund të lokalizuara në çdo pjesë të trurit - krahu i djathtë i hemisferën e majtë, në pjesët e thella të trurit, në raste më të rralla ka epilepsi frontal kryptohennaya.
Lloji kryptohennoy simptomat e sulmeve epilepsisë
Kryptohennaya përgjithësuar epilepsi - është një në të cilën një person humb vetëdijen dhe kontroll mbi veprimet e tyre. Kjo pjesë e thella të trurit janë aktivizuar, dhe në proces përfshin zona të tjera të trurit, për shkak të çfarë lloji dhe është quajtur "përgjithësuar".

Konfiskimet e pjesshme mund të jetë me motor, të ndjeshme, mendore, vegjetative. Në rrjedhën kompleks humbjen e mundshme të pjesshme të vetëdijes në të cilën njeriu nuk e kupton se ku është ai.

Trajtimi i kryptohennoy epilepsi


Përdoret për të trajtuar Anticonvulsants epilepsi (të zvogëlojë frekuencën dhe kohëzgjatjen e sulmeve), agjentët neurotropic (të pengojnë stimulimin e eksitim nervor), substancat psikoaktive (për CNS depresion).
Kirurgji është trajtimi radikal i epilepsi.

Klinikat për trajtimin e kryptohennoy epilepsi
Klinika, të cilat mund të kuruar kryptohennuyu epilepsi gjendet në pothuajse të gjitha vendet. Në Rusi, një klinikë e tillë ndodhet në Moskë - Moska Instituti i Psikiatrisë FHBU Ministrisë së Shëndetësisë Research.
Gjithashtu trajtimi të popullarizuara të sëmundjeve në Gjermani - në Bethel epilepsisë, e cila është e specializuar në studimin dhe trajtimin emërtimin e sëmundjes.