Terapi magnetike në trajtimin e osteoarthritis thelbin e metodës dhe efektivitetin e saj


Kur osteokondroza faktor kryesor rreziku është i ulur, e cila çon në furnizim të dobët të gjakut në indet e disqe intervertebral si rezultat - është sosje dhe shkatërrimi i tyre. Prandaj, në trajtimin e kësaj sëmundjeje është pothuajse përdorur gjithmonë fizioterapi: osteokondroza magnet është një trajtim efektiv ndihmëse.

Parimi i magnetikeFusha magnetike të përmirësuar microcirculation dhe të ushqyerit e qelizave (duke përfshirë kolonës vertebrale). Për shkak të kësaj ndodh:

redukuar inflamimin në zonën e prekur;
kullimit limfatike rregulluar (dmth dalje e saj të përhershëm), e cila çon në një reduktim të edemë;
Dhimbje të bëhet më pak e theksuar;
Qelizat fillojnë të ndahen dhe rigjenerimin.
Në përgjithësi, gjendja e shëndetësore e pacientit është përmirësuar shumë, por kjo ndodh me kalimin e kohës. Për fillimin e efektit duhet mesatarisht dy javë.
Në fakt osteokondroza mund të përdorni fushë magnetike konstante ose të ndryshueshme.
Në rastin e parë të drejtpërdrejtë ndikojnë në zonën e plagë, dhe valët kanë të njëjtën formë dhe amplitudë. Fushë ndryshueshme ndikojnë në pikat e veçanta aktive. Në këtë rast, ekspozimi të përhershme, dhe secili mund të ketë një tjetër frekuencë impuls, kohëzgjatjen dhe formë.

Zgjedhja e metodave të terapisë magnetike varet nga preferencat individuale të organizmit dhe pacientit, pasi efikasiteti i tyre është pothuajse i njëjtë.

Contraindication


Kur osteokondroza ka disa contraindications për përdorimin e kësaj metode te trajtimit:
sëmundjet e sistemit kardiovaskular, i shoqëruar nga mosfunksionim të organeve vitale (zemra, truri, e veshkave);
patologji të sistemit nervor qendror (epilepsi);
çrregullime mendore;
koagulimit të gjakut;
në prani të trupit të stimuluesi artificial (stimuluesi) ose pajisje të tjera elektronike.


Pajisje të përdorura në spital dhe në shtëpi


Për trajtimin e sëmundjes degjenerative disk përdorur terapi magnetike për pacientin duhet vizitoni Zyrës së dy javë physioprocedures. Aparatet për terapi magnetike, ka shumë, por parimi i tij për të njëjtën. Programet mjeku settings ekspozimit dhe ekspozimit të kohës. Pas përfundimit të kursit mund të vazhdojë terapinë vetëm.
Në shtëpi, përdorin mahnytoforы dhe mykromahnytы. Mahnytoforы - një pllaka butë drejtkëndëshe që krijojnë një fushë magnetike të përhershme. Ata vënë në zonën e dhimbshme dhe fix. Veshur ato mund të jenë kohë të mjaftueshme deri në zhdukjen e plotë të simptomave.

Fushë Mykromahnytы alternuara mund të jetë e bashkangjitur duke përdorur një suva konvencionale. Para se të përdorni nevojën pavarur ndaj dhimbjes mjek përcaktohet dhe pika aktive jetëdhënës. Gjithashtu, në bazë të dhënave të anketës, terapist fizik përcakton kohëzgjatjen e një procedure dhe kohëzgjatjen e të gjithë kursit.
Në përfundim, për qëllime terapeutike mund të përdoren vetëm magnet të veçanta që kanë disa fuqi për të ndikuar. Përdorimi i pajisjeve të improvizuara gjithashtu mund të shkaktojnë dëme në shëndetin e tyre.