Foshnjat - Simptomat


Miastenia gravis - është një nga ato sëmundje të fshehtë, e cila kryesisht njerëzit e ekspozuar në një moshë të re. Fjalë për fjalë gjuha greke ky emër do të thotë "dobësi të muskujve", dhe përshkruan shkurtimisht simptomë kryesore. Natyrisht, ne nuk po flasim për një dobësi të muskujve të zakonshëm që njerëzit të ndihen pas ushtrimit. Këtu çështja është më serioze - lodhje patologjike hulli muskujt skeletore, kryesisht kokën dhe qafën.
Karakteristikat dhe Fakte
Për herë të parë myasthenia sëmundje të përshkruara në arkivat e 17 kurrë, dhe në shekullin e 19 ajo mori emrin zyrtar. Mjekim i përshtatshëm dhe efektiv është përdorur në mes të 20 ndonjëherë, me përmirësimin e vazhdueshëm të produkteve. Miastenia gravis përfshijnë sëmundjet klasike autoimune që është kështu, sipas të cilit trupi fillon të prodhimit anormale e antitrupave të drejtuara kundër qelizave të veta të shëndetshme dhe indet dhe reagimet inflamatore.


Është e njohur se shumica e shenjave të miastenia Gravis janë gra, dhe sëmundja fillon në një moshë të re nga 20 në 40 vjet. Ka edhe raste të miastenia lindura që iyazytsirno është i trashëguar. Keqe është mjaft e rrallë, gati 001% e popullsisë, por mjekët vënë re një tendencë për të rritur të rasteve.

Shkaqet dhe mekanizmat e miastenia Gravis njohura


Mekanizmi i miastenia bazuar në shkeljen apo bllokimi të plotë të lidhjeve neuromuskular. Ajo është e ndikuar nga antitrupat e prodhuara nga sistemi imunitar (reagim autoimune). Shpesh një rol të madh në këtë proces thymus - organ i sistemit imunitar njerëzor, në të cilën ekziston një tumor beninj. Në formën kongjenitale e mjekëve sëmundjes quajnë pervoprychynnыmy Faktorët mutacionet e proteinat që marrin pjesë drejtpërdrejt në ndërtimin e lidhjeve neuromuskular.

Mjekët dalluar disa faktorë nxitje që përkeqësojnë sëmundjen:

 • stresi të rëndë;

 • të shpeshta ftohjet respiratore virale dhe sëmundjeve të tjera;

 • Ndryshimi i papritur i klimës (vendet e nxehta);

 • Medikamente (disa antibiotikë, beta-blockers, etj).


 • Manifestimet klinike
  Miastenia gravis manifestohet me simptoma të ndryshme, të cilat janë të kombinuara në disa forma:

 • Me kohë të plotë. Ajo shpesh është faza e parë e sëmundjes. Rënë manifestohet (ptosis) mosha (ose të tjera), strabismus dhe vizion të dyfishtë, e cila mund të vërehet në të dy aeroplanët vertikale dhe horizontale. Simptomat zakonisht dinamike - që ndryshojnë gjatë ditës - në mëngjes ata janë të dobët ose mungon, dhe madje edhe më keq.

 • Bulbar. Ajo së pari muskujt e fytyrës dhe fyt prekur, duke shkaktuar pacienti ka rrufitje në zërin e tij, reagimet keq fytyrës e personit që paraqitet dyzartrycheskye fenomen. Nuk mund të shkelet gllabërim dhe përtypet funksionet, në mes të vakt. Zakonisht pas funksioni pushime restauruar.

 • Dobësi në muskujt e gjymtyrëve dhe qafën. Pacientët nuk mund të mbani kokën tuaj drejt, ecje shqetësuar, e vështirë për të ngritur duart e tyre apo edhe të marrë nga një karrige. Kështu edhe një ushtrim i vogël në mënyrë të konsiderueshme rrit manifestimet e sëmundjes.


 • Miastenia GRAVIS mund të duket si një formë lokale, dhe i përgjithësuar, e cila konsiderohet më e vështirë, pasi ajo është e mundur mosfunksionim i sistemit të frymëmarrjes. Sëmundja është progresive, me kushte ardhjen myastenycheskyh të gjata që nuk janë në pushim, dhe krizat myastenycheskyh që mund të çojë në vdekje. Prandaj, paraqitja e çdo simptome duhet të kërkoni këshilla mjekësore.