Mioziti - trajtimi


Myositis - sëmundja e muskujve të skeletit që ndodh në formën akute ose kronike. Si rezultat i inflamacionit në muskuj formuar vulën patologjik.
Arsyet myositis
Ka një numër të shkaqeve të myositis:

 • hipotermi;

 • konfiskimet;

 • tendosje të muskujve;

 • komplikimet nga gripi apo dhimbje të fytit;

 • dëmtimi;

 • llojin e osteoarthritis sëmundjeve dhe reumatizma;

 • purulent shkaku myositis janë bakteret.


 • Trajtimi i myositis  Mbi shkaqet dhe si mund te kuroje mioziti, mjeku më të mirë ju tregon, të cilat duhet të zbatohen sa më shpejt që të jetë e mundur. Trajtimit dhe medikamente përdoren me myositis varen nga lloji i sëmundjes dhe kompleksitetin e saj.


 • Myositis akute përdorur drogë anti-inflamator. Ky lloj i sëmundjes është i lidhur zakonisht me lëndime. Ilaçe të tilla si myositis kombinuar me masazh të veçantë.

 • Antibiotikët janë të përshkruara për pacientët me mioziti, e cila është shkaku i sëmundjeve streptokoksike, pnevmokokkovыe streptokoksike apo bakteret.

 • Nganjëherë arsyeja mund të shërbejë si krimba. Në raste të tilla, të përshkruara droga anthelmintic.

 • Në qoftë se shkeljet ishin shkaku i sëmundjeve autoimune, pacienti është këshilluar që të marrë imunosupresive dhe glukokortikoideve.


 • Duhet të theksohet se injeksione me myositis dhe ekspozimit të tjera mjekësore përdoret menjëherë, por kur dhimbja vazhdon për disa ditë. Në ditët e para që ju mund të përpiquni të bëni trajtim myositis në shtëpi. Pika më e rëndësishme këtu është mungesa e ushtrimit të muskujve. Nevoja pacienti është në pushim dhe të ngrohtë. Në muskujve mund të vendosni një jastëk të ngrohjes.
  Metoda më efektive e ndikimit ka një muskujt thellë masazh prekur. Nëse shtëpia juaj nuk është personi që ka aftësitë e një masazh, ju mund të dëshironi për të thirrur një profesionist. Për të shtuar efektin e masazh mund fasha Ngrohjes dhe ointments. Paketa e bëra nga gjethet lakër, horsetail, lë shelg dhe buds me shtimin e gjalpë. Aplikoni si piper i kuq, rrënjë alte, fletë gji, rodhe dhe madje edhe patate.

  Përveç këtyre fondeve, me myositis mund të bëni ushtrime të veçanta. Lloji i gjimnastikës varet nga ajo sëmundje të muskujve. Ushtrimet me qafë mioziti, gjoks, mbrapa, muskujt viç janë të ndryshme, por parimi kryesor i dizajnit të tyre - nuk e teproj dhe nuk mbitatoj muskujt.
  Mbani në mend se nuk purulent myositis të trajtohet mjete popullore dhe kërkojnë kirurgji për të hequr plehrat.
  Myositis Parandalimi
  Për të parandaluar myositis duhet të ndiqni këto këshilla:

 • Për të shmangur hipotermi, duhet të jenë të shqetësuar në lidhje me mungesën e draftet në vendin tuaj të punës dhe në shtëpi. Qëndrojnë jashtë draftet në transportin publik dhe privat.

 • Në veshje ftohtë sezonit ngrohtësisht.

 • Ushtrim Alternate muskujt e pushim dhe relaksim të muskujve.

 • Nëse puna juaj përfshin ngarkesën e vazhdueshme në një grup të veçantë të muskujve, pastaj në mënyrë periodike të ndryshojë qëndrimin, të bëjë gjimnastikë dhe ushtrojnë muskujt.

 • Sëmundje virale duhet dolikovuvaty fund për të shmangur ndërlikimet.

 • Ndiqni sjellje tuaj, sidomos kur long're në të njëjtën pozitë.

 • Të angazhohen në ushtrime fizike, mos harroni në lidhje me ushtrimin.

 • Tempers trupit, të tilla si duke përdorur lagur ose kontrasti dush.

 • Më shumë kohë për rekreacion në natyrë.


 • Bazuar në sa më sipër, konkludojmë se njeriu është shikuar trupin e tij dhe trupin, vështirë të prirur për sëmundje të tilla si mioziti.