Afazia motorike


Motor afazi - një gjendje në të cilën humbja e aftësisë për të përdorur fjalë për të shprehur mendimet, që është, thjesht vënë, është duke u diskutuar. Aktiviteti Fjala është e rëndësishme për personin dhe pamjen e një shkeljeje të tillë mund të ndikojë jo vetëm në gjendjen psikologjike të pacientit fizike, por edhe, kështu që trajtimi i afazisë duhet të kryhet menjëherë pas shfaqjes së saj.

Afazi Simptomat motorAfazia motorike zhvillon në lezionet e lob ballore e hemisferën e majtë të trurit. Shumë shpesh provokon shfaqjen e këtij procesi goditje patologjike. Por gjithashtu shkakton Afazia motorike mund të fshehin në lëndime të rënda në kokë.

Në formë të butë të sëmundjes, pacientët shpesh mund të shpallë propozimet, por ata të përbëhet vetëm prej emrave apo foljeve dhe rendit fjalës dhe të përdorin shanset e tyre të cenuara. Nëse gjuha është mjaft informativ. Nëse keni ndonjë Afazia motorike dinamike, ajo mund të jetë shkelur jo vetëm gjuhën, por lexim dhe shkrim.
Në rastet e rënda të njerëzve është shpesh sa më shumë në funksion të gjuhës thyer, ai mund të përshkruajë vetëm zhurmë të pakuptueshme apo të komunikojnë me fjalët "po" dhe "jo." Por fjalimi drejtuar atij, ai e kupton krejtësisht.

Në disa raste, pacientët vuajnë jo vetëm nga çrregullime afazisë fjalës, por edhe problemet e gjendjen emocionale. Ata mund të bien në depresion, dëshpërim dhe shpesh qaj. Kjo çon në komplikime të sëmundjes, për shkak se njerëzit janë kryeson ngurrojnë rozyazyka.

Trajtimi i afazi motorike


Shërim më të plotë të gjuhës në afazia motorike, e cila provokoi një lëndim të rëndë në kokë apo goditje në tru, është shumë e komplikuar dhe të gjatë. Por terapi korrekte mund të kthehet aftësitë e komunikimit.

Nëse Afazia motorike, pas një goditje ishte, trajtimi duhet të fillojë një javë pas sulmit. Për ta bërë këtë, pacientët duhet të flasim çdo ditë, por jo më shumë se pesë minuta, gradualisht duke rritur kohëzgjatjen e punësimit.
Në gjuhën shkelje të lehta për të folur me njeri duhet të jetë i qartë, dukshëm, por vetëm në ato tema që shkaktojnë atij emocione pozitive. A nuk e rregullojmë gabimet dhe të mos përpiqen të mohojnë përdorimin e gjesteve apo shprehjeve të fytyrës. Në afazi më të rënda më efektive të trajnimit duke përdorur kënduar fjalim për shkak se:


  • Këndojnë.

  • Dëgjoni me transferimin e ndryshme të muzikës.

  • Inkurajuar dhe nxitur përpjekjet e pacientit për të përsëritur ose këndoni lyrics.


  • Asnjëherë pryravnyvayte probleme me fjalim në vonuar mendor dhe mos flisni me një njeri të dy fëmijëve mentalisht i retarduar apo budalla.