Sulmi i epilepsisë


Sulmi i përgjithësuar konvulsive mund të trembë askënd veçanërisht në qoftë se shikuar atë herë të parë. Është e rëndësishme të dini se një sulm i pacientit epilepsi nuk është i vetëdijshëm dhe nuk ndjejnë dhimbje.
Shkaqet e sulmeve epilepsisë mund të qëndrojnë në çrregullime gjenetike, ndryshimet në tru, madje edhe të jetë një rezultat i sëmundjeve akute virale. Sigurisht, një person i cili ka sulmin epilepsi ndodh, atëherë nevojë për ndihmë.
Simptomet e sulmit epilepsi duhet të dinë absolutisht të gjithë për të dhënë ndihmën e nevojshme si të nevojshme.


Si mund të sulmojnë?
Sulmi i epilepsisë - një humbje e shkurtër e vetëdijes, i shoqëruar nga:

 • konfiskimet;

 • aktet myyazytsilnymy e urinimit dhe defekimit;

 • fryma bollshme penovыdelenyem.


 • Ka disa lloje të sulmeve:

 • konfiskimet e mëdha;

 • konfiskimet e vogla.


 • Kur konfiskimet mëdha vëzhguar lëvizjet myyazytsilni kaotike dhe të shpejtë të pothuajse të gjitha muskujt e gjymtyrëve dhe trungu. Ndërsa sekuestrimi i vogël konvulsive mund të ketë disa gjymtyrë twitching.

  Sulmi Night
  Ato mund të ndodhin sulme të natës e epilepsisë, të cilat njeriu as nuk e përmend. Mëso në lidhje me këtë sulm mund të jetë në shtrat lagur nga urinim myyazytsilnoho. Sulmet e epilepsisë në një ëndërr mund të tregojë rasstroystvahpo jo shumë serioze neurologjike në krahasim me sulme të rregullta të epilepsisë.
  Megjithatë, duke parë sulmet në ëndërr, ju duhet menjëherë të kërkoni neurolog konsultimi A elektroencefalogramë dhe rezonancë magnetike tomohramu tru.

  Çfarë duhet të bëni
  Rreth çfarë duhet të bëni gjatë një sulmi të epilepsisë, më mirë të kujdeset më parë. Duke qenë në shoqërinë e një njeriu që vuan sulme epilepsi, ajo është e mirë për të diskutuar me situatën përpara sulmit. Dhe kërkoni shiringë, e cila do të Seduxen ose Relanium me dozë llogaritur individualisht e ilaçeve. Pothuajse çdo pacient ka shiringa me të. Gjatë sulmit duhet injektuar këtë mjekim në një muskul - mollaqe, kofshë apo krah. Substancë heq dhimbje të veçanta për secilin sulm.

  Nëse situata u ngrit papritmas, dhe të gatshëm për të askush nuk ishte për të vepruar si më poshtë:

 • Ndihma e parë për sulmin e epilepsisë është që të bllokoj personin sa më shpejt të jetë e mundur. Në mënyrë tipike, kjo është e mjaftueshme për të shtypni duart mbi supet e tij. Ajo është e mirë që të përpiqen për të rregulluar njeriu shtrirë në shpinë të tij. Në këtë rast, të jetë i sigurt për ta kthyer kokën anash. Kjo do të nxisë më tej gjuhën qetë dostavanyyu nga goja dhe për të ndihmuar një person nuk mbytem shkarkimin shkume nga goja.

 • Pastaj ju shtyjnë nofulla të ulët poshtë dhe për të promovuar gjuhën e njeriut. Kjo nuk është gjithmonë e mundur, si muskujt shumë të ngjeshur rrethore vendosur në gojën. Të hapin nofullat mund të kërkojë ndonjë objekt të huaj. Më të mirë dhe më të sigurt për të përdorur një lugë ose pirun, por një fund të hapur.

 • Pasi gojës është e hapur, nga ajo duhet sa më shpejt të jetë e mundur për të promovuar gjuhën dhe të sigurt. Të gjithë të njëjtën lugë ose pirun mund të përdoret për të promovuar gjuhën. Atëherë ajo është e mirë për të lidhin. Merr një copë leckë, përfundojë rreth gjuhës dhe prymotaty anën tjetër për krahun e njerëzve me konfiskim, duke u siguruar se pëlhurë mbetur pozitën e tensionuar. Nëse ju nuk bëni, ne lavaman në fyt dhe të shkelur ajrin. Në këtë rast, vdekja mund të ndodhë në më pak se dy minuta.


 • Veprimi i fundit
  Nëse një person ka nisur një sulm të epilepsi, dhe mori për të bërë çdo gjë veprimet e nevojshme gjithashtu e rëndësishme të dini se çfarë të bëni gjatë një sulmi të epilepsisë:

 • Së pari, ju duhet të prisni derisa njerëzit të vijnë në shqisat e tyre, fshirë origjinën gjuhën dhe për të ndihmuar atë të marrë deri nga dyshemeja apo shtratin.

 • Pastaj të ndihmojë atë për të zhvishet dhe të marrë në banjë, ku ai do të marrë të gjitha procedurat e nevojshme për të hequr qafe e efekteve myyazytsilnoyi jashtëqitjes dhe urinimit.


 • Mos harroni simptomat e konfiskimit është fare e thjeshtë. Është e rëndësishme që në qoftë se një sulm ka ndodhur, nuk ka kaluar, dhe të ndaluar dhe për të ndihmuar njerëzit.