Trigeminale nevralgji - Simptomat


Trigeminale nevralgji është një sëmundje më të vështirë dhe të dhimbshme në mesin e njerëzve. Dhimbje shtrihet pothuajse të gjithë fytyrën e - nga balli deri në fund të nofullës. Ndjenjë dhimbje është mjaft e fortë, kështu që pak mund të vuajnë pa mjekim dhimbje. Shkaku kryesor i dhimbjes është acarim nervore tresh që shkon nga ballin e tij, duke mbuluar faqet e tij, nofulla të ulët. Në disa raste, dhimbje të qafës dhe mbulon.
Për fat të keq, nuk nevralgji shërueshëm, por sot ka shumë medikamente dhe metodat e lehtësim dhimbje. Përdorin drogat anticonvulsant. Nëse raste të rënda, është drejtuar për trajtim kirurgjik.


Shkaqet nevralgji trefishtë nervore


Dhimbje në nevralgji trigeminal vjen nga acarim treshe nervore. Ndërsa të dyja përballet arterie Vjenës dhimbje tresh nervore një person ndjen në një vend të caktuar. Më të fokusuar dhimbje kafkës së kokës. Kështu, nuk ka compression të nervore.
Një tjetër shkak i dhimbjes është një manifestim i një tumor të compression nervore. Kjo compression çon në shkatërrimin e membranës nervore, përkatësisht personi në këtë rast, si dhe është në dhimbje. Në këtë rast, pacientët shpesh ankohen për manifestimin e sklerozës multiple, veçanërisht në moshë të re.

Simptomet e treshe nevralgji nervore


Shumica e pacientëve simptomat e para të nevralgji filluar mjaft ashpër. Në mënyrë të ngjashme, ka raste kur dhimbje parë fillon pas çdo ndërhyrje. Për shembull, ajo mund të jetë një rritje të dentisti. Në këtë rast, dhimbja fillon nga nofulla të ulët, dhe rritet ngadalë. Ekspertët theksojnë në këtë aspekt se trajtimi dentar nuk mund të jetë arsye sëmundja ka përparuar tashmë me shpejtësi, dhe dentisti i saj pak "zgjuar".
Gjendja është përcaktuar nga dy raste - tipike dhe atipike. Një kurs tipik i sëmundjes karakterizohet nga dhimbje periodik që fillon me prekur çdo pjesë të fytyrës. Karakterizohet si shok - dhe një shpon mprehtë dhimbje. Sigurisht Custom i sëmundjes karakterizohet nga dhimbje të vazhdueshme në shumicën e personave të përfshirë dhimbje koke. Ky model i sëmundjeve më të vështirë për të trajtuar. Ky lloj i sëmundjeve kronike që shkon jashtë vetëm në atë kohë.

Simptomet e nevralgji trigeminal qartë të dukshme, të shoqëruar nga dhimbje karakteristike në fytyrë. Kjo mund të vërehet disa faktorë që janë në gjendje për të shkaktuar nervore nevralgji trefishtë:

 • kozmetikë;

 • larë;

 • buzëqeshje;

 • rroje;

 • goditje në hundë;

 • larja;

 • bisedë.


 • Diagnoza nevralgji nervore trefishtë


  Diagnoza e kësaj sëmundje kanë të bëjnë vetëm në ankesat e pacientit. Që nga kjo sëmundje nuk është pa dhimbje, pacienti nuk mund të tolerojë dhimbje pa analgesics. Imazhe rezonancë magnetike e veçantë, e cila lejon për të zbuluar praninë e tumoreve. Ka shumë arsye të tjera që mund të shkaktojnë sëmundje. Të gjitha procedurat tjera diagnostike duhet të kryhet vetëm në spitale.

  Trajtimi i nevralgji trigeminal
  Nevralgji në shumicën e rasteve përdoret drogë anticonvulsant, në të cilën çdo ditë në rritje dozën. Kështu, pacienti ndjen lehtësim, dhe dhimbje gradualisht fillojnë të largohem. Në mënyrë të ngjashme, pacienti shpesh përshkruajnë fizioterapi.
  Nëse trajtimet mjekësore të ketë një ndikim pozitiv, përdorur për kirurgji. Qëllimi kryesor i operacionit është për të bllokuar impulset që shkaktojnë konfiskimet nevralgji. Një Qëllimi sekondar i operacionit është eliminimi i plotë i shkaqeve të nevralgji, nëse i pranishëm.

  Në këtë rast, marrëveshja vetë rreptësisht të ndaluara. Kjo është për shkak se droga medicinale nën ndikimin nuk është përzgjedhur siç duhet mund të ecin inflamacion i trurit, i cili do të kërkojë dhimbje edhe më të madhe. Prandaj rekomandohet pas shenjat e para të dhimbjes neurologjike për të parë një mjek.