Optic pezmatim nervi


Neurit optik është një sëmundje akute që shfaqet si një inflamacion të nervit optik. Në disa raste, pacientët ndodh në fazat fillestare është optike pezmatim nervi akut. Kjo ndodh shpesh me sëmundje të ndryshme neurologjike.
Ka raste kur sëmundja e kombinuar me sklerozë të shumëfishtë. Kjo sëmundje është ngadalë progresive dhe tregon demyelination. Pezmatimi i nervit optik mund të jetë fillimi i sklerozës multiple apo zhvillimit për disa vjet. Kështu që ju duhet të jetë i kujdesshëm, duke shmangur përparimin e sëmundjes.


Pse sëmundja përparon?
Çdo proces që është shkaktuar nga inflamacion ose compression të nervit optik, si dhe tumoreve të ndryshme, mungesa e ushqyesve, dehje - të gjithë kanë një aftësi të mirë për të parandaluar një impuls elektrik.
Ky lloj i çrregullimit të sinjaleve nga sy të trurit. Fibrave nervore të transmetojë informatat e vështirë dhe njerëzit nuk mund të perceptojnë botën. Nuk është një progresion të sëmundjes dhe të sistemit nervor. Çdo simptoma të ndryshme të dukshme, duke pasur parasysh moshën e pacientit. Ka raste kur pothuajse nuk ka simptoma të rëndësishme, dhe sëmundje përhapet shpejt.

Simptomet kryesore të pezmatim nervi optik • Ajo dhemb për të lëvizur sytë tuaj.

 • Dhimbja është i pranishëm në sy kur është qetë.

 • Reduktuar mprehtësinë e vizionit

 • Reduktuar perceptimin e botës, shkëlqimin e saj.

 • Fushë periferike e vizionit ngushtohet.

 • Disponueshmëria spot verbër në qendër.

 • Ethet.

 • Shpesh të përzier.

 • Dhimbje koke.

 • Kur ushtrimi është veçanërisht e reduktuar mprehtësinë e vizionit, si dhe pas një dush, dush ose vaske.


 • Shkaqet e pezmatim nervi optik


  Nga shkaku më tani nuk njihet e pezmatim nervi optik. Shumë shkencëtarë besojnë se kjo sëmundje ndodh në rastin kur sistemi imunitar fillon të "sulmojnë" myelin - një substancë që mbulon nervit optik. Ky proces çon në inflamacion dhe dëme të myelin. Kjo është substanca përgjegjëse për transmetimin e informacionit vizual në tru. Pra, kjo punë ngadalëson dhe sinjalet e marrë shumë më pak, dhe forma e transmetimit është e thyer. Shkencëtarët ende nuk mund të gjeni se çfarë shkakton imunitar sistemit "sulm" myelin.

  Shpesh shkaqet e pezmatim nervi të përfshijë faktorët si në vijim:

 • sëmundje të ndryshme infektive;

 • arterit kafkës;

 • shumë barna që nuk janë bërë nga një mjek;

 • Terapi Rrezatimi për të trajtuar qelizat e kancerit.


 • Trajtimi i pezmatim nervi optik


  Optic pezmatim nervi trajtohet vetëm përdorimin e drogës jo-steroidal anti-inflamator dhe hormonet e veçanta steroide. Në mënyrë të ngjashme, ai mund të jetë ointments ndryshme, injeksione dhe tableta në raste individuale. Nganjëherë pacientët përshkruar antibiotikë. Në rastet më të rënda kanë nevojë për kirurgji. Ky operacion është quajtur optike decompression nervore shell. Kjo tregon shell për të zvogëluar presionin e nervit optik. Presioni zakonisht gjithmonë rritet në sëmundje për shkak të ënjtje.

  Bazuar në vitet e përvojës së mjekësisë tonë, ajo u bë e njohur se trajtimi i optike pezmatim nervi hormoneve steroide disa herë reduktuar sëmundje yyazytsirnist sklerozë të shumëfishtë në të ardhmen. Kjo është një marrëveshje e mirë, për shkak se pothuajse të gjithë pacientët të cilët iu nënshtruan neuro vuajnë nga skleroza e shumëfishtë. Kjo sëmundje është shumë e rëndësishme për shëndetin e përgjithshëm.