Nevropati ulnar nervore


Pa funksionimin normal të gjymtyrëve të njeriut shumë të vështirë të ekzistojë. Dhe për shkak të sëmundjes, e cila komplikon duart, shumë e vështirë për të kryer, sidomos mendërisht. Compression dhe nevropati ishemike e ulnar nervore - një sëmundje karakterizohet nga problemet dhe përkeqësimit të ndjeshmërisë së dorës si pasojë e plagë ulnar nervore. Është nervat shumë maloyyazytsirna nevropati në të dy duart. Zakonisht, ka ulnar nevropati nervore majtë apo të djathtë.

Simptomet e nevropati ulnar nervoreËshtë shumë e trishtuar se neuropatitë tunelit përfaqësojnë një të tretën e numrit të përgjithshëm të sëmundjeve të sistemit nervor periferik. Simptomat e hershme të ulnar nervore tunelit nevropati manifestuar në tingling pak gisht dhe dhimbje në bërryl.
Më tej Lezioni ulnar nervore ka pasojat e mëposhtme:
1. Në dëmtimit të plotë nervore:

 • Përkeqësimi ose zhdukja e plotë e ndjeshmërisë së lëkurës vetëm një gisht pak dhe gjysma e gisht unazë;

 • paraliza e muskujve dhe muskujt flexor e thumb drive.


 • 2. lezione pakompletuara:

 • Përkeqësimi dhe dobësi e muskujve të dorës;

 • reduktim në sasinë e muskujve në mes të gishtit të madh dhe gisht tregues;

 • ndjesi shpimi gjilpërash në pëllëmbë (në brendësi);

 • mpirje e lëkurës së gishtit të vogël dhe gjysmë gisht unazë;

 • dhimbje ulnar nervore.


 • Shkaqet e nevropati ulnar nervore
  Kjo sëmundje ndodh në njerëzit të cilët shpesh mbështeten në bërryl të gjatë, sidomos në një sipërfaqe të fortë. Për shembull, njerëzit që punojnë në makinë, tavolinë pysyazykam dhe madje edhe ato që mbështeten në armrests.

  Trajtimi i ulnar nevropati nervore


  Trajtimi i sëmundjes mund të bëhet në dy mënyra:

 • konservator;

 • operative.


 • Metoda e parë është përdorur vetëm në fazat fillestare të nevropati dhe është si vijon:

 • Reduktimi i ngarkesës në krahun - të bëjë lëvizje nuk gjata të përsëritura dhe të zgjatur bending bërryla tuaj.

 • Pritjes droga nonsteroidal me efekt anti-inflamator.

 • Pranimi i glukokortikoideve (vetëm kur zhurma kanal nervore Hiyona).


 • Trajtimi kirurgjik është opsioni i vetëm në qoftë se konservator nuk është e favorshme për shërim. Në të njëjtën strukturave që compress nervore janë hequr, dhe nervore mund të zhvendoset në brendësi të dorës. Pas marrjes operacionet e nevojshme drogës anti-inflamator dhe qetësues, ju lutem fondeve.