Sytë nervor tic


Sytë nervor TIC - të shpejtë sy lëvizjet e muskujve ose fibrave qepallë muskujve, myyazytsilni dhe karakterizuar nga uniformiteti. Nga jashtë duket si një shkelje syri apo keq të shpeshta. Kjo simptomë të pakëndshme zakonisht ndodh papritmas, mund të zgjasë nga disa minuta deri në disa ditë, ndonjëherë të vetme ose të përsëritura në mënyrë periodike. A mos i lënë pambikëqyrur një gjendje patologjike, të jetë i sigurt për të gjetur arsye dhe për të kryer trajtim. Pastaj e konsiderojnë se çfarë mund të jetë e lidhur pamjen sytë nervor Tic, dhe si për të kuruar.


Arsyet sytë nervor tic


TIC nervor fillimisht ndahen në dy lloje kryesore: fillore dhe të mesme. Primar ndodhë më shpesh tek fëmijët, por mund të ndodhë në të rriturit me çrregullime të sistemit nervor autonom. Arsyet në shumicën e rasteve ka ndikim të rëndësishëm emocional në psikikë, shok nervor, frikë të rënda, dhe kështu me radhë. D. Gjithashtu, sytë origjinale dru tik ndonjëherë zhvillohet si rezultat i lodhjes, punën e zgjatur e kompjuterit (e llojit), mbingarkesë zgjatur fizike, etj

Mesme sytë nervor TIC shfaqet në çrregullime në tru që mund të shkaktohet nga faktorët e mëposhtëm:

 • dëmtimi i trurit (dëmtimi traumatik i trurit);

 • proceset e tumorit në tru;

 • çrregullimeve metabolike në trup;

 • prania e vatrave të infeksionit kronik (grykët, konjuktivit, etj);

 • atherosclerosis;

 • Trajtimi me grupe të caktuara farmaceutike;

 • Mungesa e elementeve gjurmë në trup (kalcium, magnez), etj


 • Vlen të përmendet se në shumë raste shkaqet e syve nervor TIC mbeten të paqarta.

  Si për të trajtuar një nervor sytë tiku?


  Shumë shpesh trajtimi i syve nervor TIC përdorur psikoterapi. Universale, çfarëdo arsye Patologji, metodë Kinesiology Aplikuara është konsideruar, e bazuar në përdorimin e ushtrimeve speciale dhe teste për kontrollin dhe rregullimin e sistemit të reflekseve dhe kontraktimet e muskujve në institute.
  Efektive në trajtimin e syve nervor TIC është një kurs të psikoterapisë, e cila tregon praninë e konflikteve të thella të pavetëdijshme që janë shkaku dhe tik. Zhvillimi i teknikave të veçanta dhe teknikat e relaksimit mund të zgjidhin problemet e ndryshme të karakterit të brendshëm.

  Varësisht nga arsyet për trajtimin e patologjive të syve nervor TIC gjithashtu mund të administrohen pilula dhe forma të tjera të drogës. Në mënyrë tipike, qetësues rekomanduar (qetësues) do të thotë me origjinë natyrore ose sintetike, si dhe kalcium dhe magnez për përmirësimin e impulseve nervore. Nëse daljen e një nervor infeksioneve TIC lidhura sy, ilaçe janë të emëruar në bazë të agjentëve të tyre.
  Në raste të rënda, specialistët mund të rekomandojë injeksione të Botox (toksina botulinum a), e cila mund të arrijë relaksim të muskujve, pengesat e shkeljes dhe duke u dhënë atyre elasticitetin. Drogës është injektuar direkt në muskul, dhe në këtë mënyrë eliminohen twitching.

  Një rol të rëndësishëm në trajtimin e syrit nervor TIC luan ushqimin e duhur që i lejon trupit për të marrë të gjitha materialet e nevojshme. Përdorimi i rregullt do të provojë produkte të dobishme në vijim:

 • arra;

 • ferrë;

 • qershi;

 • boronica;

 • shalqi;

 • panxhar;

 • peshku dhe prodhimet e detit.


 • Duhet të përjashtohen nga dietë të gazuara pijet dhe alkoholsoderzhaschye, çaj dhe kafe të fortë, duke shkaktuar tendosje e sistemit nervor.